22:00 uur 26-10-2022

Mary Kay kondigt huidgezondheidsbeurzen aan en levert baanbrekend onderzoek naar de biologie van hangende ogen op de 51e jaarlijkse bijeenkomst van de European Society for Dermatological Research

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een van ‘s werelds innovatieve huidverzorgingsbedrijven, heeft een nieuwe samenwerking aangekondigd met de European Society for Dermatological Research (ESDR) met statutaire zetel in Genève, Zwitserland, om beurzen toe te kennen aan onderzoekers tijdens de 51e jaarlijkse ESDR-bijeenkomst. Het congres vond plaats tussen 28 september – 1 oktober 2022, met persoonlijke deelname en met de sessies opgenomen en on-demand beschikbaar na het congres.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221025005850/nl/

“Women are seeking more advanced at-home beauty treatment options and our Upstream Innovation team is meeting this need by designing new products that provide compelling skin benefits. Participation at international conferences like ESDR is one way we share and learn about the latest advancements in skincare science to remain relevant in our research efforts and build industry-wide connections,” said Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science at Mary Kay. (Credit: Mary Kay Inc.)

“Women are seeking more advanced at-home beauty treatment options and our Upstream Innovation team is meeting this need by designing new products that provide compelling skin benefits. Participation at international conferences like ESDR is one way we share and learn about the latest advancements in skincare science to remain relevant in our research efforts and build industry-wide connections,” said Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science at Mary Kay. (Credit: Mary Kay Inc.)

Mary Kay zal twee beurzen van $ 20.000 toekennen aan onderzoekers die baanbrekende en innovatieve onderzoeken uitvoeren naar huidgezondheid of huidziekten, waarvoor in aanmerking komende aanvragers t/m 9 december 2022 een aanvraag kunnen indienen. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een speciaal virtueel evenement in maart, voorafgaand aan de inaugurele bijeenkomst van de First International Societies for Investigative Dermatology-conferentie in mei. Met deze fondsen hoopt Mary Kay onderzoekers in staat te stellen nieuwe perspectieven en interventiestrategieën in de dermatologie te ontdekken.

Mary Kay presenteerde boeiende nieuwe bevindingen op de 51st jaarlijkse ESDR-bijeenkomst als onderdeel van haar lopende onderzoek gericht op de biologie van huidveroudering. Het team onderzocht de veranderingen in de loop van de tijd die van invloed zijn op het oog, met name het bovenste ooglid. Na verloop van tijd beginnen de contouren van het bovenste ooglid te verzakken, wat leidt tot een hangend uiterlijk. Op dit moment is alleen van doktersafspraakopties aangetoond dat het het uiterlijk van hangende oogleden aanzienlijk kan verbeteren. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst deelde Geetha Kalahasti, Associate Principal Scientist, Upstream Research, Clinical & Scientific Credentialing bij Mary Kay, de resultaten van een klinische studie waarin de effectiviteit werd geëvalueerd van een cosmetische formulering met botanische extracten als een actuele oplossing voor de behandeling van hangende oogleden. Botanische extracten waren gericht op drie hoofdcomponenten die bijdragen aan het effect: degradatie van de dermale matrix, verzwakking van het oprolmechanisme van het bovenste ooglid en het verschuiven van de vetkussentjes van het bovenste ooglid. De bevindingen toonden een significante verbetering in ooglidverzakking en contouren, wat een veelbelovende cosmetische oplossing voor thuis biedt voor het probleem van hangende ogen. Twee onafhankelijke, door de raad gecertificeerde dermatologen evalueerden de klinische beelden en bevestigden dat de resultaten overtuigend waren.

“Vrouwen zijn op zoek naar meer geavanceerde schoonheidsbehandelingen voor thuis en ons Upstream Innovation-team komt aan deze behoefte tegemoet door nieuwe producten te ontwerpen die overtuigende voordelen voor de huid bieden. Dit is slechts een van de vele manieren waarop we aan de verwachtingen van de consument voldoen en deze zelfs overtreffen,” aldus Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product & Science bij Mary Kay. “Deelname aan internationale conferenties zoals ESDR is een manier waarop we de nieuwste ontwikkelingen in de huidverzorgingswetenschap delen en daarover meer te weten komen om relevant te blijven in onze onderzoeksinspanningen, branchebrede verbindingen op te bouwen en Mary Kay te vestigen als wereldleider in huidwetenschap.”

ESDR ondersteunt onderzoeksdermatologie met als doel de gezondheid van patiënten met huidaandoeningen te verbeteren. De jaarlijkse conferentie van de European Society for Dermatological Research (ESDR) wordt elk jaar in september in Europa gehouden. De inhoud van de jaarlijkse ESDR-bijeenkomst van dit jaar omvatte gastcolleges van internationaal erkende wetenschappers, mondelinge presentaties van door vakgenoten beoordeelde abstracts, baanbrekende ‘grensverleggende’ lezingen op het gebied van huidwetenschap, educatieve symposia over een breed scala aan onderwerpen, elektronische presentaties van posters en interactieve workshopachtige sessies. Met een opkomst van meer dan 1.100 geregistreerde deelnemers uit 51 landen, trekt de jaarlijkse ESDR-bijeenkomst wetenschappers van over de hele wereld met interesse in dermatologie om de nieuwste basis-, klinische en translationele onderzoeksresultaten te ontdekken.

“Namens het ESDR-bestuur willen we Mary Kay bedanken voor haar steun aan de ESDR en haar genereuze bijdrage aan ESDR-activiteiten. Een belangrijke doelstelling van onze Society is het bevorderen van innovatief onderzoek in onderzoeksdermatologie en het ondersteunen van de activiteiten van onderzoekers op het gebied van translationeel huidonderzoek. We zijn vereerd, dankbaar en verheugd dat Mary Kay deel uitmaakt van deze inspanning,” verklaarde Eli Sprecher, voorzitter van het Wetenschappelijk Programmacomité van ESDR.

OVER MARY KAY

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay zet zich in om te investeren in de wetenschap achter schoonheid en de productie van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Lees meer op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

OVER DE EUROPEAN SOCIETY FOR DERMATOLOGICAL RESEARCH (ESDR)

De European Society for Dermatological Research (ESDR), opgericht in 1970, is een non-profitorganisatie die fundamentele en klinische wetenschap met betrekking tot dermatologie bevordert. De ESDR is de grootste onderzoeksvereniging voor dermatologie in Europa met momenteel ongeveer 1100 leden. Door onderzoeksdermatologie en huidonderzoek te ondersteunen, draagt de ESDR bij aan een diepgaand begrip van de homeostase van de huid en aan de verbetering van de gezondheid van patiënten die lijden aan huid- en geslachtsziekten. De ESDR faciliteert de uitwisseling van informatie die relevant is voor onderzoeksdermatologie tussen clinici en wetenschappers over de hele wereld. De ESDR organiseert ook het hele jaar door educatieve evenementen om kennis op het gebied van dermatologisch onderzoek te vergroten. Ga voor meer informatie naar: https://esdr.org/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 or media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr