03:50 uur 06-10-2022

Mary Kay kent onderwijsbeurs toe aan jonge vrouw die eerste Latijns-Amerikaanse vrouwelijke astronaut wil worden die Mars bezoekt

De Young Women in STEAM Grants – gelanceerd in 2020 – belonen jonge vrouwen die een enorme bijdrage leveren aan STEAM-disciplines en helpen hen hun dromen verder na te jagen

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Als een decennialange leider op het gebied van empowerment van vrouwen en innovatieve wetenschap, viert Mary Kay jonge vrouwen die de leiding nemen over hun toekomst door leiderschap, innovatie en vastberadenheid om uit te blinken op STEAM-gebieden. Vrouwen vormen slechts 28% van de beroepsbevolking in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. [1] Door jonge vrouwen in STEAM-disciplines te blijven ondersteunen, zetten ze de missie van Mary Kay voort, namelijk het verbeteren van het leven van vrouwen overal.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221005005838/nl/

Mary Kay is committed to inspiring young women making tremendous contributions to STEAM fields to continue to pursue their dream. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay is committed to inspiring young women making tremendous contributions to STEAM fields to continue to pursue their dream. (Photo: Mary Kay Inc.)

“Meer jonge vrouwen die toegang krijgen tot STEAM-onderwijs leidt tot een toename van het aantal vrouwen dat een loopbaan in die disciplines omarmt. Dit geeft op zijn beurt toegang tot meer gelijke kansen voor vrouwen, verkleint de loonkloof tussen mannen en vrouwen, versterkt economieën en elimineert vooroordelen op wetenschappelijke en aanverwante gebieden,” aldus Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer, Product and Science voor Mary Kay Inc. “Elke dag lossen vrouwen over de hele wereld, door middel van innovatie en wetenschap, enkele van de meest complexe problemen op — maar er moet meer worden gedaan om hun bijdragen te erkennen, een stem te geven en hun vertegenwoordiging in STEAM-disciplines te vergroten.”

In de Young Women in STEAM Grants en sociale campagne van Mary Kay staan jonge vrouwen van over de hele wereld centraal die een uitstekende bijdrage leveren in de STEAM-disciplines. Ivanna Hernandez, aspirant-astronoom en ruimtevaartenthousiasteling uit Colombia, ontving de Young Women in STEAM Grants en ontving een tweede beurs voor voortgezette opleiding om haar droom te verwezenlijken om de eerste Latijns-Amerikaanse vrouwelijke astronaut te worden die naar Mars gaat.

Ter ere van World Space Week heeft Mary Kay een video gemaakt waarin ze het belang benadrukt van STEAM-onderwijsmogelijkheden om jonge vrouwen te helpen de sterren te bereiken – jonge vrouwen zoals Ivanna.

“Jonge vrouwen in Colombia hebben heel weinig toegang tot STEAM-onderwijs, vooral in de ruimtevaart. Door het programma onder de aandacht te brengen en mijn passie om naar de ruimte te gaan na te streven, hoop ik meer kansen te bieden aan jonge vrouwen in Colombia die geïnteresseerd zijn in hoger onderwijs en carrières op STEAM-gebied,” verklaarde Ivanna Hernandez. “De beste oplossingen worden bereikt als je een divers team hebt dat in staat is alle gebreken op te merken die een probleem of ontwerp met zich meebrengt. Omdat vrouwen verschillende sociale achtergronden en specifieke behoeften hebben, vult onze bijdrage lacunes die jarenlang over het hoofd werden gezien.”

Mary Kay is er trots op haar toewijding voort te zetten om onderwijskansen te bieden aan jonge vrouwen over de hele wereld door te investeren in hun toekomst en ze te zien groeien in hun STEAM-activiteiten.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject door middel van onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay zet zich in om te investeren in de wetenschap achter schoonheid en de productie van geavanceerde huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en geuren. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het bevorderen van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Lees meer op marykayglobal.com, vind ons op Facebook, Instagram en LinkedIn, of volg ons op Twitter.

Bronnen

National Girls Collaborative Project (2022). The State of Girls and Women in Stem. https://ngcproject.org/resources/state-girls-and-women-stem

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr