23:01 uur 10-08-2022

TTI levert sterke resultaten in eerste helft van 2022

HONGKONG–(BUSINESS WIRE)– Techtronic Industries Co. Ltd. (‘TTI’ of de ‘Groep’) (aandelencode: 669, ADR-symbool: TTNDY), wereldwijd leider in draadloos professioneel gereedschap, doe-het-zelfgereedschap en elektrische buitenapparatuur, is verheugd haar resultaten aan te kondigen voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2022.

De Groep boekte sterke resultaten voor de eerste helft van 2022, overtrof de markt en groeide met 10,0% tot US$ 7,0 miljard. In lokale valuta groeide de omzet met 12,1%. Gecombineerd met de omzetgroei in het eerste halfjaar van 2021 van 52%, heeft TTI de omzet in deze periode van twee jaar met 67% verhoogd. De brutomarge verbeterde voor de 14e opeenvolgende eerste helft en groeide met 50 basispunten tot 39,1%. De EBIT steeg met 10,7% tot US$ 633 miljoen, de nettowinst steeg met 10,4% tot US$ 578 miljoen, en de winst per aandeel steeg met 10,4% tot ongeveer US 31,59 cent per aandeel.

  • Ons vlaggenschipbedrijf MILWAUKEE overtrof de markt aanzienlijk en realiseerde een omzetgroei van 25,8%
  • De brutomarge verbeterde voor de 14e opeenvolgende eerste jaarhelft tot 39,1%.
  • Nettowinstgroei van 10,4% tot US$ 578 miljoen

Hoogtepunten financiële prestaties voor eerste helft 2022

2022*

US$’

miljoen

2021

US$’

miljoen

Wijziging

Omzet

7.034

6.394

+10,0%

Brutowinstmarge

39,1%

38,6%

+50 bps

EBIT

633

572

+10,7%

Winst toerekenbaar aan eigenaren van het bedrijf

578

524

+10,4%

Gewone winst per aandeel (Amerikaanse centen)

31,59

28,62

+10,4%

Interimdividend per aandeel (ca. Amerikaanse centen)

12,23

10,94

+11,8%

*Voor de periode van zes maanden eindigend op 30 juni 2022

De Groep is verheugd dat al haar geografische regio’s in de eerste helft een solide omzetgroei hebben gerealiseerd. De rest van de wereld met Australië en Azië zorgde voor een uitstekende groei van 23,0% in lokale valuta. Europa groeide met 14,1% in lokale valuta en Noord-Amerika groeide met 10,5% in lokale valuta.

De Power Equipment-activiteiten van TTI leverden een zeer sterke eerste helft, terwijl Floorcare kromp als gevolg van een afnemende vraag en voorraadafbouw bij klanten. TTI’s vlaggenschipbedrijf MILWAUKEE, op dit moment de wereldleider in professionele draadloze apparaten, bleef floreren met een omzetgroei van 25,8% in lokale valuta in de eerste helft. Dit bedrijf is nu goed voor een groot deel van de omzet van het bedrijf met een stijgende brutomarge.

Dhr. Horst Pudwill, voorzitter van TTI, stelde: “Ons team van wereldklasse is goed voorbereid om het bedrijf te beheren in uitdagende macro-economische omgevingen en om resultaten te blijven leveren die hoger zijn dan die van de markt. We zijn goed gepositioneerd om onze leidende positie de komende maanden en jaren te versterken.”

Dhr. Joseph Galli, CEO van TTI, merkte op: “Onze uitstekende prestaties in het eerste halfjaar zijn het resultaat van onze voortdurende nieuwe productstroom en onze marktleiderspositie. We zullen doorgaan met het uitvoeren van onze beproefde strategie om te investeren in aantoonbaar betere, technologisch geavanceerde nieuwe producten om onze groei te stimuleren.”

Over TTI

TTI, opgericht in 1985 en genoteerd aan de Stock Exchange van Hong Kong Limited in 1990, is een wereldleider in draadloze technologie voor elektrisch gereedschap, elektrische buitenapparatuur, vloeronderhouds- en reinigingsproducten voor consumenten, professionele en industriële gebruikers in de huis-, bouw-, onderhouds-, industriële en infrastructuursector. Het bedrijf heeft een fundament gebouwd op vier strategische drijfveren – krachtige merken, innovatieve producten, uitzonderlijke mensen en operationele uitmuntendheid – die een expansieve langetermijnvisie weerspiegelen om draadloze technologie vooruit te helpen. De wereldwijde groeistrategie van het onophoudelijk streven naar productinnovatie heeft TTI in de voorhoede van haar industrieën gebracht. TTI’s krachtige merkenportfolio omvat elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap van MILWAUKEE, AEG en RYOBI, buitenproducten van RYOBI en HOMELITE, lay-out- en meetproducten van EMPIRE, en reinigingsproducten en -oplossingen voor vloeronderhoud HOOVER, ORECK, VAX en DIRT DEVIL.

TTI is een van de samenstellende aandelen van de Hang Seng Index, FTSE RAFI™ All-World 3000 Index, FTSE4Good Developed Index en MSCI ACWI Index. Ga voor meer informatie naar www.ttigroup.com.

Alle andere handelsmerken dan AEG en RYOBI zijn eigendom van de Groep. AEG is een geregistreerd handelsmerk van AB Electrolux (publ.), en wordt onder licentie gebruikt. RYOBI is een geregistreerd handelsmerk van Ryobi Limited en wordt onder licentie gebruikt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen:

Techtronic Industries Co. Ltd.

Hoofdcontactpersoon
TTI Investor Relations

Tel.: +1 (954) 541 9660

E-mail: ir@ttihq.com

Azië/Pacific

TTI Investor Relations

Tel.: +(852) 2402 6888

E-mail: ir@tti.com.hk

Check out our twitter: @NewsNovumpr