01:00 uur 12-08-2021

Techtronic Industries realiseert uitzonderlijke omzetgroei in eerste halfjaar

HONGKONG–(BUSINESS WIRE)– Het in Hongkong gevestigde wereldwijde bedrijf voor elektrische apparatuur en vloerverzorging Techtronic Industries Co. Ltd. (‘TTI’ of de ‘Groep’) (aandelencode: 669, ADR-symbool: TTNDY) maakte haar resultaten bekend voor de zes maanden eindigend op 30 juni 2021. De Groep boekte buitengewone resultaten voor de eerste helft van 2021, met een omzetgroei van 52,0% tot US$ 6,4 miljard. De brutomarge verbeterde voor de 13e opeenvolgende eerste helft tot 38,6%, en de groei in EBIT, nettowinst en winst per aandeel overtrof allemaal de omzetgroei. De EBIT steeg met 57,4% tot US$ 572 miljoen, de nettowinst steeg met 57,9% tot US$ 524 miljoen en de winst per aandeel steeg met 57,8% tot ongeveer US 28,62 cent per aandeel.

  • Uitzonderlijke omzetgroei van 52,0%
  • Omzetgroei van 71,5% over twee jaar, vergeleken met de eerste helft van 2019
  • Sterke omzetgroei in alle activiteiten en regio’s
  • De brutomarge verbeterde voor de 13e opeenvolgende eerste helft tot 38,6%, een stijging van 58 basispunten
  • Nettowinstgroei van 57,9% tot US$ 524 miljoen

Hoogtepunten financiële prestaties voor eerste helft van 2021

2021*

US$’

miljoen

2020

US$’

miljoen

Verandering

Omzet

6.394

4.206

+52,0%

Brutowinstmarge

38,6%

38,0%

+58 bps

EBIT

572

363

+57,4%

Winst toerekenbaar aan eigenaren van het bedrijf

524

332

+57,9%

Gewone winst per aandeel (US$ cent)

28,62

18,14

+57,8%

Interimdividend per aandeel (ca. US$ cent)

10,94

6,82

+60,4%

*Voor de periode van zes maanden eindigend op 30 juni 2021

Het werkkapitaal als percentage van de omzet eindigde op 18,3%, onder het doel van TTI van 20,0% of minder. De Groep blijft strategisch voorraden opbouwen om haar uitzonderlijke groei boven de markt te ondersteunen, om haar klanten te bedienen met een constant hoog serviceniveau en om het bedrijf te isoleren van potentiële tekorten aan kritieke componenten.

Het segment TTI Power Equipment realiseerde een omzetgroei van 55,3% tot US$ 5,8 miljard. Alle regio’s en business units hebben bijgedragen aan deze geweldige prestatie in de eerste helft van 2021. Het vlaggenschipbedrijf in Milwaukee realiseerde wereldwijd een verbazingwekkende groei van 64,1%. RYOBI presteerde uitzonderlijk goed voor alle merken met een solide groei in de dubbele cijfers in alle categorieën en geografische gebieden. Bovendien waren de Floorcare & Cleaning-activiteiten goed voor 9,0% van de totale TTI-omzet, waarbij de omzet met 25,3% toenam tot US$ 574 miljoen.

Dhr. Horst Pudwill, voorzitter van TTI, verklaarde: “Bij TTI hebben we een uitzonderlijk team van wereldklasse opgebouwd en we willen onze uitstekende wereldwijde organisatie erkennen voor het leveren van de sterke resultaten. We zijn trots op de gedurfde, strategische beslissingen die we de afgelopen 18 maanden hebben genomen om ons te positioneren voor een sterke tweede helft van 2021.”

Mr. Joseph Galli, CEO van TTI, merkte op: “De resultaten van het eerste halfjaar van TTI tonen duidelijk onze leidende positie, ons momentum en ons toekomstig potentieel aan. Dankzij onze snelle nieuwe productmachine kunnen we de markt uitbreiden en marktaandeel veroveren, terwijl we de brutomarge blijven verbeteren tot recordniveaus.”

Over TTI

TTI, opgericht in 1985 en genoteerd aan de Stock Exchange van Hong Kong Limited in 1990, is een wereldleider in draadloze technologie voor elektrisch gereedschap, elektrische buitenapparatuur, vloerverzorgingsproducten en oplossingen voor consumenten, professionele en industriële gebruikers in de woning-, bouw-, onderhouds-, industriële en infrastructuursector. Het bedrijf heeft een fundament gebouwd op vier strategische drijfveren: krachtige merken, innovatieve producten, uitzonderlijke mensen en operationele uitmuntendheid; deze weerspiegelen een langetermijnvisie om draadloze technologie vooruit te helpen. De wereldwijde groeistrategie van het onophoudelijke streven naar productinnovatie heeft TTI in de voorhoede van haar industrieën gebracht. TTI’s krachtige merkenportfolio omvat elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap van MILWAUKEE, AEG en RYOBI; buitenproducten van RYOBI en HOMELITE; lay-out- en meetproducten van EMPIRE; en vloerverzorgingsproducten en -oplossingen van HOOVER, ORECK, VAX en DIRT DEVIL.

TTI is een van de samenstellende aandelen van de Hang Seng Index, FTSE RAFI™ All-World 3000 Index, FTSE4Good Developed Index en MSCI ACWI Index. Ga voor meer informatie naar www.ttigroup.com.

Alle andere handelsmerken dan AEG en RYOBI zijn eigendom van de Groep. AEG is een geregistreerd handelsmerk van AB Electrolux (publ.), en wordt onder licentie gebruikt. RYOBI is een geregistreerd handelsmerk van Ryobi Limited en wordt onder licentie gebruikt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Techtronic Industries Co. Ltd.
Isabella Chan

Tel.: +(852) 2402 6495

E-mail: isabella.chan@tti.com.hk
Website: www.ttigroup.com

Strategic Financial Relations Limited
Veron Ng +(852) 2864 4831 veron.ng@sprg.com.hk
Adrianna Lau +(852) 2114 4987 adrianna.lau@sprg.com.hk
Karen Kwan +(852) 2114 4171 karen.kwan@sprg.com.hk
E-mail: sprg_tti@sprg.com.hk
Website: www.sprg.com.hk

Check out our twitter: @NewsNovumpr