20:22 uur 01-03-2023

Techtronic Industries levert solide jaarresultaten voor 2022

BRUTOMARGE VERGROOT TOT 39,3%, EBIT TOEGENOMEN TOT US$ 1,2 MILJARD

HONGKONG–(BUSINESS WIRE)– Wereldwijd bedrijf voor elektrische apparatuur en vloerverzorging en -reiniging Techtronic Industries Co. Ltd. (‘TTI’ of de ‘Groep’) (aandelencode: 669, ADR-symbool: TTNDY) is verheugd de geauditeerde geconsolideerde resultaten van het bedrijf en zijn dochterondernemingen voor het jaar eindigend op 31 december 2022 aan te kondigen. TTI heeft in 2022 de veerkracht van zijn bedrijfsmodel aangetoond in een meer uitdagende werkomgeving. Na bijna een verdubbeling van de inkomstenbasis van 2018 tot 2021, realiseerde de Groep in 2022 een omzetgroei van 2,8% in lokale valuta dankzij de buitengewone groei van de MILWAUKEE-activiteiten.

  • Ons MILWAUKEE-vlaggenschipbedrijf is gegroeid met 21,8% in lokale valuta
  • De vrije kasstroom nam in de tweede helft toe en eindigde het jaar op US$ 329 miljoen dollar
  • Brutomarge voor het 14e jaar op rij verbeterd tot 39,3%, een stijging van 54 basispunten

Hoogtepunten financiële prestaties voor 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

2022*

US$’

miljoen

 

2021

US$’

miljoen

 

 

 

 

Wijzigingen

Inkomsten

 

13.254

 

 

13.203

 

 

+0,4%

Brutowinstmarge

 

39,3

%

 

38,8

%

 

+54 bps

EBIT

 

1.201

 

 

1.192

 

 

+0,8%

Winst toerekenbaar aan eigenaren van het bedrijf

 

1.077

 

 

1.099

 

 

(2,0

%)

Gewonen winst per aandeel (US$ cent)

 

58,86

 

 

60,04

 

 

(2,0

%)

Dividend per aandeel (ca. US$ cent)

 

23,81

 

 

23,81

 

 

 

*Voor het jaar eindigend op 31 december 2022

De brutomarge verbeterde voor het 14th jaar op rij, van 38,8% in 2021 naar 39,3% in 2022. TTI EBIT steeg met 0,8% tot US$ 1,2 miljard, met een lichte stijging van de marge tot 9,1%. De nettowinst daalde met 2,0% tot US$ 1,1 miljard als gevolg van hogere rentelasten. De winst per aandeel daalde met 2,0% tot US$ 58,86 cent. De Groep genereerde een vrije kasstroom van US$ 329 miljoen dollar, met een enorme verbetering in de tweede helft. Werkkapitaal ten opzichte van omzet eindigde het jaar op 21,2% in vergelijking met 20,9% een jaar geleden. Belangrijk is dat het aantal dagen gereed productvoorraad met 3 dagen is gedaald tot 113 dagen aan het eind van het jaar.

De activiteiten van TTI op het gebied van elektrische apparatuur, die 93,0% van de totale omzet vertegenwoordigen, groeiden met 5,5% in lokale valuta. MILWAUKEE groeide met 21,8% in lokale valuta, wat de dalingen in onze consumenten- en vloerverzorgingsactiviteiten compenseerde. In de activiteiten voor elektrische apparatuur genereerde TTI een lage dubbelcijferige organische groei in Europa en ROW, samen met een positieve groei in de Noord-Amerikaanse kernactiviteiten.

De Raad van Bestuur beveelt een slotdividend aan van HK 90,00 cent (ongeveer US$ 11,58 cent) per aandeel. Samen met het interim-dividend van HK 95,00 cent (ongeveer US$ 12,23 cent) per aandeel, zal dit resulteren in een dividend voor het volledige jaar van HK 185,00 cent (ongeveer US$ 23,81 cent) per aandeel, hetzelfde als vorig jaar.

Dhr. Horst Pudwill, voorzitter van TTI, verklaarde: “Met een sterke toename van de vrije kasstroom en een gezonde balans is TTI goed gepositioneerd om onze wereldwijde industriële, professionele en consumentenleiderschapspositie verder uit te bouwen. We hebben veel vertrouwen in ons vermogen om marktaandeel te blijven winnen en om in 2023 beter te presteren dan de markt.”

Dhr. Joseph Galli, CEO van TTI, merkte op: “TTI is goed gepositioneerd om in 2023 beter te presteren dan de markt. We hebben niet alleen onze SG&A-kostenbasis verhoudingsgewijs juist gemaakt, maar ook onze vaste overheadpositie gestroomlijnd en zorgvuldig onze productieniveaus beheerd terwijl we een stroom van innovatieve nieuwe producten ontwikkelden.”

Over TTI

TTI is een wereldleider op het gebied van draadloze technologie die elektrisch gereedschap, elektrische apparatuur voor buitenshuis, vloerverzorgings- en reinigingsproducten voor doe-het-zelvers, consumenten, professionele en industriële gebruikers in de woning-, bouw-, onderhouds-, industriële en infrastructuursector bestrijkt. Het bedrijf heeft een fundament dat is gebouwd op vier strategische drijfveren – krachtige merken, innovatieve producten, uitzonderlijke mensen en operationele uitmuntendheid – die een uitgebreide langetermijnvisie weerspiegelen om draadloze technologie vooruit te helpen. De wereldwijde groeistrategie van onophoudelijk streven naar productinnovatie heeft TTI een prominente plaats in zijn industrieën opgeleverd, met behoud van hoge milieu-, sociale en corporate governance-normen. TTI’s krachtige merkenportfolio omvat elektrisch gereedschap, accessoires en handgereedschap van MILWAUKEE, AEG en RYOBI, producten voor buitenshuis van RYOBI en HOMELITE, lay-out- en meetproducten van EMPIRE en vloerreinigingsproducten en -oplossingen van HOOVER, ORECK, VAX en DIRT DEVIL.

TTI, opgericht in 1985 en genoteerd aan de beurs van Hong Kong Limited in 1990, is een van de samenstellende aandelen van de Hang Seng Index, Hang Seng Corporate Sustainability Benchmark Index, FTSE RAFITM All-World 3000 Index, FTSE4Good Developed Index en MSCI ACWI-index. Ga voor meer informatie naar www.ttigroup.com.

Alle andere handelsmerken dan AEG en RYOBI zijn eigendom van de Groep. AEG is een geregistreerd handelsmerk van AB Electrolux (publ.), en wordt onder licentie gebruikt. RYOBI is een geregistreerd handelsmerk van Ryobi Limited en wordt onder licentie gebruikt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen voor Investor Relations:

Main
TTI Investor Relations

Tel.: +1 (954) 541-9660

E-mail: ir@ttihq.com

Azië/Pacific
TTI Investor Relations

Tel.: +(852) 2402 6888

E-mail: ir@tti.com.hk

Check out our twitter: @NewsNovumpr