12:22 uur 24-06-2022

Mary Kay Inc. werkt samen met de Society of Investigative Dermatology (SID) om educatieve beurzen toe te kennen aan academische onderzoekscollega’s voor vooruitgang in onderzoek om de gezondheid van de huid te bevorderen

DALLAS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldleider op het gebied van huidverzorgingsinnovatie, heeft onlangs de inaugurele Mary Kay Skin Health/Skin Disease Research Grants gesponsord en onthuld voor onderzoekers die baanbrekende, innovatieve onderzoeken uitvoeren naar huidgezondheid en huidziekte bij de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Investigative Dermatology (SID) voor 2022.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220623005232/nl/

Dr. Lucy Gildea, Ph.D., Mary Kay Chief Innovation Officer, Product and Science (Photo: Mary Kay Inc.)

Dr. Lucy Gildea, Ph.D., Mary Kay Chief Innovation Officer, Product and Science (Photo: Mary Kay Inc.)

“Als een decennialange leider in wereldwijde cosmetica- en huidverzorgingsinnovatie, blijft Mary Kay toegewijd aan het verrijken van het leven van vrouwen over de hele wereld”, zei Dr. Lucy Gildea, Chief Innovation Officer voor product en wetenschap bij Mary Kay, tijdens het evenement. “We zijn ook vastbesloten om producten van de hoogste kwaliteit te produceren en baanbrekend huidwetenschappelijk onderzoek uit te voeren. We erkennen dat samenwerking cruciaal is voor nieuwe ontdekkingen. Partnerschappen met wetenschappelijke, medische en academische gemeenschappen zijn essentiële samenwerkingen. Daarom zijn we verheugd om deze wetenschappelijke beurzen toe te kennen.”

De Mary Kay Skin Health/Skin Disease Research Grants werden vorig jaar aangekondigd tijdens de bijeenkomst in samenwerking met SID. De beurzen van $ 25.000 zouden worden toegekend aan vier onderzoekers die ongelooflijk werk verrichtten in huidonderzoek om nieuwe perspectieven en uitvindingsstrategieën te ontdekken. In de maanden na de SID-bijeenkomst in 2021 ontving het bedrijf aanvragen van wetenschappers uit het hele land.

De vier uiteindelijk geselecteerde winnaars van de beurzen waren:

  • Dr. Allison C. Billi, MD, Ph.D., en assistent-professor op de afdeling dermatologie aan de universiteit van Michigan. Het primaire onderzoeksdoel van Dr. Billi is om te begrijpen ‘wat fotoveroudering stimuleert’. De beurs financiert onderzoek om doelgerichte routes te identificeren die de effecten van huidveroudering helpen voorkomen of mogelijk omkeren.
  • Dr. Angel S. Byrd, MD, Ph.D. en assistent-professor aan de Howard University College of Medicine en adjunct-assistent-professor bij JHUSOM (afdelingen van dermatologie). Het werk van Dr. Byrd richt zich op de genetische basis van melasma. Deze beurs financiert onderzoek om onbekende genetische oorzaken van melasma te helpen ontdekken om gepersonaliseerde behandelingsopties te ontwikkelen.
  • Dr. Mae Alexandra Carpenter, Ph.D. stagiaire aan de Wright State University. Het werk van Dr. Carpenter onderzoekt hoe beschadigde DNA-bevattende deeltjes vrijkomen en hoe ze ontstekingsroutes activeren. De financiering van dit onderzoek helpt bij het ontwikkelen van nieuwe therapeutische benaderingen om UVB-fotosensitiviteit bij auto-inflammatoire ziekten te verminderen.
  • Dr. Jennifer Powers, MD en klinisch universitair hoofddocent bij de afdeling dermatologie aan de universiteit van Iowa. Dr. Powers is geïnteresseerd in de invloed van het microbioom en de genezingsomgeving op wondgenezing en littekenvorming. Financiering voor dit onderzoek helpt bij het begrijpen hoe het immuunsysteem en de microbiota op elkaar inwerken om littekenvorming door zweren en chirurgische wonden te wijzigen.

“We willen alle ontvangers van een beurs voor 2022 feliciteren”, voegde Dr. Gildea eraan toe. “Deze personen zijn zorgvuldig gekozen in samenwerking met de Society for Investigative Dermatology. We zijn verheugd om hun onderzoek te ondersteunen.”

De sponsoring en de beurzen die op SID wordt onthuld, zijn slechts de nieuwste inspanningen van Mary Kay om de langdurige inzet van het bedrijf voor het bevorderen van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidgezondheid te versterken. Mary Kay is houder van meer dan 1600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio.

Over Mary Kay

Mary Kay Ash, een van de originele breeksters van het glazen plafond, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr