19:01 uur 23-06-2022

Fujirebio neemt ADx Neurosciences over en bevestigt zijn voornemen om te zorgen voor betere en vroegere diagnostische oplossingen voor neurodegeneratieve ziekten voor de wereldwijde diagnostische industrie

GENT, België & TOKYO–(BUSINESS WIRE)– H.U. Group Holdings Inc., en haar volledige dochteronderneming Fujirebio Holdings, Inc., en ADx NeuroSciences NV hebben vandaag de overname aangekondigd van ADx NeuroSciences door Fujirebio voor 40 miljoen euro. In afwachting van het voldoen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, wordt de overeenkomst naar verwachting in juli 2022 afgerond. ADx NeuroSciences wordt een volledige dochteronderneming van Fujirebio Europe NV.

Door ADx NeuroSciences te verwelkomen in de Fujirebio-bedrijvengroep, kan Fujirebio zijn aanbod van antilichaamlevering en contractontwikkeling en -productie (CDMO) op neurodegeneratief gebied uitbreiden naar onze partners wereldwijd,” aldus Goki Ishikawa, President en CEO van Fujirebio Holdings, Inc. “Fujirebio is toegewijd aan het investeren in de ontwikkeling van diagnostische kits op het gebied van neurodegeneratieve ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. We zijn verheugd om samen te werken met het ADx NeuroSciences-team om de wereldwijde markt voor het testen van biomarkers voor neurodegeneratie uit te breiden.”

“Het is een unieke kans voor ons om de op CDMO gebaseerde open platformstrategie van Fujirebio op deze manier volledig te integreren,” stelt Koen Dewaele, CEO van ADx NeuroSciences. “Onze partners zullen profiteren van de synergieën tussen onze teams en de snelheid waarmee we onze antilichamen en tests naar de diagnostische industrie en op verschillende platforms kunnen brengen, allemaal onder het hoogwaardige kwaliteitslabel waar Fujirebio bekend om is geworden.”

ADx NeuroSciences is gespecialiseerd in het genereren van op maat gemaakte antilichamen en het ontwikkelen van tests voor farmaceutische en in-vitro diagnostische (IVD) bedrijven. Als onderdeel van Fujirebio zal ADx NeuroSciences zijn huidige partners en klanten blijven bedienen bij de ontwikkeling van diagnostische biomarkers en zal het bedrijf zijn uitgebreide portfolio van ultramoderne biomarkers en antilichamen blijven uitbreiden om bij te dragen aan de detectie van neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. De huidige pijplijn omvat, naast verschillende fosfo-tau-specifieke antilichamen voor meting in plasma, biomarkers gericht op synaptische degeneratie die de prognose van deze verwoestende ziekten ondersteunen.

Fujirebio is een vertrouwde partner voor hoogwaardige IVD-testoplossingen en een historische pionier in de diagnostiek van neurodegeneratieve ziekten. Het bedrijf zal de unieke knowhow en biomarkerportfolio van ADx NeuroSciences combineren met zowel zijn eigen solide ervaring in het op de markt brengen van hoogwaardige IVD-producten, als zijn strategische CDMO-partnerschappen die unieke testoplossingen beschikbaar maken voor de hele diagnostische industrie. De overname concentreert ook aanzienlijke aanvullende kennis, expertise en middelen in het Fujirebio Neuro Centre of Excellence.

Over Fujirebio

Fujirebio, een lid van H.U. Group Holdings Inc., wiens naam staat voor ‘Healthcare for you’ en dat een beursgenoteerd bedrijf is aan de Tokyo Stock Exchange (TSE: 4544), is een wereldleider op het gebied van hoogwaardige IVD-tests. Het werd opgericht in 1950 en heeft meer dan 50 jaar ervaring in de conceptie, ontwikkeling, productie en wereldwijde commercialisering van robuuste IVD-producten. Met Fujirebio Holdings Inc., gevestigd in Tokio, Japan, zijn de dochterondernemingen ervan gevestigd in Japan, de VS en Europa.

Fujirebio was het eerste bedrijf dat meer dan 25 jaar geleden onder de merknaam Innogenetics CSF-biomarkers voor het testen van de ziekte van Alzheimer ontwikkelde en op de markt bracht. Fujirebio blijft het enige bedrijf met zo’n uitgebreide reeks handmatige en volledig geautomatiseerde AD-assays en werkt consequent samen met organisaties en klinische experts over de hele wereld om nieuwe routes te ontwikkelen voor eerdere, eenvoudigere en completere neurodegeneratieve diagnostische hulpmiddelen.

Over ADx NeuroSciences

ADx NeuroSciences is een door R&D aangedreven bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van neurodegeneratieve biomarkers. Zijn expertise wordt gebruikt door farmaceutische en diagnostische bedrijven voor de conceptie, ontwikkeling, productie en wereldwijde commercialisering van nieuwe biomarkers.

ADx NeuroSciences is opgericht in 2011 en werkt nu samen met de beste farmaceutische en diagnostische bedrijven in de VS, Europa, Japan en China. Deze samenwerkingen resulteren in nieuwe diagnostische tests die de ontwikkeling van veelbelovende medicijnen ondersteunen, hetzij door het medicijneffect te monitoren, hetzij door de juiste patiënten te selecteren in een zeer vroeg stadium van de ziekte. Deze tests worden gebruikt bij neurodegeneratieve ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en Parkinson en kunnen worden toegepast op verschillende platforms voor onderzoek tot en met IVD-gebruik.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor media:

Public Relations Section, Public Relations/Sustainability Department,
H.U. Group Holdings, Inc..

Tel.: +81-3-6279-0884

E-mail: pr@hugp.com

Christiaan De Wilde

CEO Fujirebio Europe

Tel.: +32 9329 1703

Voor investeerders en analisten:

IR/SR Dept.

Tel.: +81-3-5909-3337

E-mail:ir@hugp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr