09:36 uur 18-01-2022

Fujirebio Europe lanceert het RoboBlot™-instrument, een volledig geautomatiseerde oplossing voor INNO-LIA® Score-assays

GENT, België–(BUSINESS WIRE)– Fujirebio Europe heeft vandaag de commerciële lancering aangekondigd van het RoboBlot-instrument, een gesloten systeem voor de geautomatiseerde verwerking van de veelgebruikte INNO-LIA Score-assays. Het instrument wordt vervaardigd door Bee Robotics Ltd. en gedistribueerd door Fujirebio Europe. De voorgeprogrammeerde testprotocollen van het systeem voorzien in de complete automatisering van de op strips gebaseerde INNO-LIA Score-assays, van de toevoeging van stalen, stripverwerking en beeldregistratie, tot de interpretatie van resultaten, en waar van toepassing, communicatie met het laboratorium-informatiesysteem (LIS).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220117005352/nl/

RoboBlot™ - een instrument voor de volledig geautomatiseerde verwerking van INNO-LIA®-tests, van het pipetteren van stalen tot het aflezen van strips (Foto: Fujirebio)

RoboBlot™ – een instrument voor de volledig geautomatiseerde verwerking van INNO-LIA®-tests, van het pipetteren van stalen tot het aflezen van strips (Foto: Fujirebio)

“Een hoge testverwerkingscapaciteit en meer automatisering zijn een steeds grotere noodzaak voor laboratoria. De typische nadelen van manueel testen, zoals lange hands-on time, inconsistente verwerking van assays en problemen met de traceerbaarheid, zullen tot het verleden behoren,” aldus Christiaan De Wilde, CEO van Fujirebio Europe. “Het RoboBlot-instrument zal de laboratoriumworkflow voor onze klanten radicaal verbeteren, van eentonig manueel of semi-geautomatiseerd werk naar volledig geautomatiseerd testen.”

RoboBlot is een uitbreiding van de reeks geautomatiseerde oplossingen die Fujirebio Europe al aanbiedt voor het INNO-LIA Score-assayportfolio. Het instrument biedt een hoge testverwerkingscapaciteit, volledige automatisering met pipetteren tot 50 stalen en een geïntegreerde camera voor scanning en interpretatie met Fujirebio LiRAS-software, waardoor volledige traceerbaarheid wordt bereikt met minimale hands-on time. Het instrument kan worden aangepast aan de behoeften van elk afzonderlijk laboratorium. Een andere geautomatiseerde oplossing voor dit portfolio is de TenDIGO®.

Meer informatie over RoboBlot is te vinden op onze website en het instrument zal te bezichtigen zijn tijdens de Medlab-bijeenkomst van 24 tot 27 januari 2022 in Dubai op de stand van Fujirebio (stand Z5.C15).

Neem contact op met uw plaatselijke vertegenwoordiger voor de beschikbaarheid van deze producten in uw land.

Over Fujirebio

Fujirebio is een wereldleider op het gebied van in-vitro diagnostiek (IVD) en heeft meer dan 50 jaar ervaring in het bedenken, ontwikkelen, produceren en wereldwijd op de markt brengen van solide IVD-producten. Deze variëren van gespecialiseerde tests tot en met volledig geautomatiseerde oplossingen voor routinematig klinisch laboratoriumonderzoek voor een verscheidenheid aan ziektetoestanden.

Over Bee Robotics Ltd.

Bee Robotics Ltd., opgericht in 1999, is een particulier bedrijf in Noord-Wales dat een wereldwijde reputatie heeft opgebouwd als leider op het gebied van ontwerp en productie van geavanceerde oplossingen voor laboratoriumautomatisering met robots voor de verwerking van vloeistoffen. Vandaag de dag heeft Bee Robotics Ltd. een hoog opgeleid kernteam in dienst, gespecialiseerd in elektronische, mechanische, robotica en software-engineering, dat betrokken is bij het ontwerp en prototyping van hardware en software tot de ontwikkeling en productie van laboratoriumoplossingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Christiaan De Wilde

CEO Fujirebio Europe

+32 9329 1703

Check out our twitter: @NewsNovumpr