23:47 uur 10-05-2022

Mawi DNA Technologies lanceert NextSWAB™ Voor nauwkeurige, betrouwbaardere COVID-19-testresultaten

HAYWARD, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Mawi DNA Technologies (Mawi), een bedrijf in medische apparatuur dat zich richt op de ontwikkeling van innovatieve technologieën voor biosampling, heeft de NextSWAB™ gelanceerd, een 100% kunststof wattenstaafje van medische kwaliteit ontworpen en vervaardigd in de VS. Mawi lanceerde dit nieuwe product als reactie op het tekort aan wattenstaafjes voor COVID-19. Het is ontworpen voor zeer efficiënte verzameling zonder de mogelijkheid van verontreiniging door lijm of vezels die worden gebruikt in flock- en wattenstaafjes die op PCR gebaseerde tests kunnen belemmeren. NextSWAB™ is momenteel geoptimaliseerd voor het afnemen van neusmonsters, terwijl de validatie voor andere soorten monsters gaande is.

“De NextSWAB™ steriele bemonsteringsapplicator is circa 15 cm lang en heeft een uniek ontwerp van de kop aan het distale uiteinde”, zei Dr. Bassam El-Fahmawi, CEO van Mawi. “De kop van het wattenstaafje heeft twee kanalen, gescheiden door een septum dat het verzamelde neusmateriaal vasthoudt. Vervolgens kan het met een zachte schudbeweging in de transportmedia worden vrijgegeven. De flexibele kop past gemakkelijk en effectief in spleetjes. Het maakt het verzamelen van monsters in de voorste nasale ruimte mogelijk met minimaal ongemak voor de gebruiker, voldoende voor een zinvol resultaat”, voegde Dr. El-Fahmawi toe.

De NextSWAB™ is compatibel met veel monstertransportbuisjes, waardoor het ideaal is voor het samenvoegen van meerdere wattenstaafjes met een monster in één buisje. Om optimale resultaten te bereiken, is het echter het meest effectief wanneer het wordt gebruikt in combinatie met de iSWAB-Microbiome-EL-monsterafnametechnologie van Mawi waarmee gebruikers de RNA-extractiestap in moleculaire COVID-19-testen kunnen overslaan. Een tweede neusmonster kan aan hetzelfde buisje worden toegevoegd, waardoor een geconcentreerder monster ontstaat om de algehele betrouwbaarheid van de test te verbeteren. De NextSWAB™ wordt gebruiksklaar geleverd en vereist geen voorbereiding voor het afnemen van monsters.

“Onze NextSWAB™ laat zijn inhoud volledig vrij in de monstertransportmedia, waardoor het niet nodig is om het wattenstaafje samen met het monster te transporteren”, benadrukt Dr. El-Fahmawi. “Een volledig geconcentreerd vloeibaar monster kan vervolgens snel worden verwerkt met robotsystemen voor vloeistofbehandeling of een willekeurige werkstroom in een laboratorium. Tijdens de eerste R&D-testen heeft, het unieke ontwerp van de kop waarvoor patent is aangevraagd, een hogere verzamelefficiëntie aangetoond voor nasale (neusschelp en voorste nasale ruimtes) monsters dan gevlokte wattenstaafjes”, zei hij.

Met de vraag naar wattenstaafjes voor het verzamelen van COVID-19-monsters, is de supply chain-lijn voor de NextSWAB™ betrouwbaar en stabiel dankzij de kunststof gegoten constructie en de productie in de VS. Ga voor meer informatie over de NextSWAB™ naar www.mawidna.com.

Over Mawi DNA Technologies

Mawi DNA Technologies, opgericht in 2013, heeft de iSWAB-technologie, een innovatief systeem voor het afnemen van biomonsters, ontwikkeld en op de markt gebracht. De missie van Mawi is om de integriteit van monsters van overal ter wereld te handhaven bij kamertemperatuur, waardoor echte monsterdiversiteit in elk geografisch of populatiesegment mogelijk wordt. Bij Mawi, The Future of Biosampling is Here™. Ga voor meer informatie naar http://www.mawidna.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders:
Jerome David, VP verkoop en marketing

510-256-5186, j.david@mawidna.com

Mediacontact:
Susan Tellem, APR, RN, BSN

310-313-3444, sms of bel 310-613-3504 susan@tellemgrodypr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr