19:06 uur 07-03-2022

Mawi DNA Technologies behaalt CE-certificering voor productportfolio voor het verzamelen van monsters

HAYWARD, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Mawi DNA Technologies (Mawi), een leider in technologieën voor het verzamelen van biomonsters, kondigt aan dat het bedrijf de CE-markering en de Britse MHRA-goedkeuring heeft ontvangen voor zijn portfolio van niet-invasieve iSWAB-verzamelingsapparatuur. Deze goedkeuring omvat de HemaSure-OMICS volbloedafnamebuisjes van Mawi voor gDNA, cfDNA en RNA van hetzelfde monster en het NextSWAB 100% spuitgegoten wattenstaafje.

De CE-certificering, internationaal erkend, betekent dat de producten van Mawi voldoen aan de Europese en Britse richtlijnen voor medische hulpmiddelen. Met de CE-markering en Britse MHRA-goedkeuring is Mawi in staat haar volledige productassortiment op de markt te brengen in het VK, de Europese Unie en alle landen die deze norm voor moleculaire diagnostische testen erkennen.

“De CE-markering en Britse MHRA-goedkeuringen zijn belangrijke mijlpalen voor Mawi”, zei Dr. Bassam El-Fahmawi, CEO van Mawi DNA Technologies. “Het stelt ons in staat om het nut en de toegang van onze innovatieve technologieën voor het verzamelen van biomonsters uit te breiden van alleen onderzoeksgebruik tot de markt voor in vitro moleculaire diagnostiek in Europa. “Bovendien biedt het mogelijkheden om samen te werken met Europese bedrijven en organisaties om onze producten te integreren in gereguleerde, hoogwaardige marktsegmenten zoals moleculaire diagnostische testen, klinische onderzoeken en surveillance van infectieziekten.”

“Het ontvangen van de CE-markering en de Britse MHRA is een geweldige prestatie voor ons bedrijf”, zei Hanzel Lawas, QMS en Operations Manager bij Mawi. “Samen met onze recente ISO 9001/13485-certificering bevestigt het opnieuw onze conformiteit met de IVD-richtlijnen voor medische hulpmiddelen en onze toewijding om producten van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de verwachtingen en wettelijke vereisten van onze klanten.”

Over Mawi DNA Technologies

Mawi DNA Technologies, opgericht in 2013, heeft de iSWAB-technologie, een innovatief systeem voor het afnemen van biomonsters, ontwikkeld en op de markt gebracht. De missie van Mawi is om de integriteit van monsters van overal ter wereld te handhaven bij kamertemperatuur, waardoor echte monsterdiversiteit in elk geografisch of populatiesegment mogelijk wordt. Bij Mawi, The Future of Biosampling is Here™. Ga voor meer informatie naar http://www.mawidna.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders:
Jerome David, VP verkoop en marketing

510-256-5186, j.david@mawidna.com

Contactpersoon media:
Susan Tellem, APR, RN, BSN

310-313-3444, susan@tellemgrodypr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr