21:28 uur 26-01-2021

Mawi DNA’s extractieloze monsternametechnologie stelt BioTech Africa in staat een betaalbaar platform voor massaal testen op COVID-19 te lanceren

HAYWARD, Calif.–(BUSINESS WIRE)– De iSWAB-Microbiome-EL-monsternametechnologie van Mawi DNA Technologies stelt BioTech Africa in staat een nieuw covid-19-testprogramma met een zeer hoge verwerkingscapaciteit te implementeren en te lanceren. Deze doorbraak is, samen met de ProbeSure™ één-staps COVID-19 RT-PCR-kit van 3CR Bioscience, ontwikkeld om op te schalen naar een capaciteit van 200.000 tests per dag.

“We zijn buitengewoon trots en vereerd dat we deel uitmaken van de strijd tegen COVID-19 via BioTech Africa’s inspanningen op het gebied van massaal testen,” aldus dr. Bassam El-Fahmawi, President en CTO, Mawi DNA Technologies.

Daarnaast werkte dr. Jenny Leslie, COO van BioTech Africa, nauw samen met Scilutions Labware en Hook Diagnostics om de beste product- en leverancierpartners te bepalen die reagentia kunnen leveren voor het stroomlijnen van de testwerkstroom, maar ook om op te schalen naar de geplande aantallen met minimale verstoring van de toeleveringsketen.

“Voor de monsternamestap werd vanwege de vele voordelen het product iSWAB-Microbiome-EL (‘extractieloos’) van Mawi DNA Technologies gekozen. Dit omvat het mogelijk maken van directe PCR door de RNA-stap te verwijderen naast verlengde kamertemperatuurstabilisatie van viraal RNA. iSWAB-technologie maakt ook eenvoudige en efficiënte niet-invasieve zelfafname mogelijk, een cruciale component van BioTech Africa’s teststrategie om algemeen aanvaarde naleving te stimuleren,” aldus dr. Leslie. Zij voegde hieraan toe, “Wanneer het tegelijkertijd wordt gebruikt met de 3CR Bioscience ProbeSure™-kit, kunnen we hoge testverwerkingscapaciteit bieden en een snellere doorlooptijd van monster tot testuitslag, terwijl de voetafdruk van reagentia, plastic en testwerkstroom significant wordt verlaagd.”

“iSWAB-technologie voor monsterafname en -stabilisatie op kamertemperatuur is in het werkveld goed gevalideerd met tot nu toe miljoenen geteste monsters,” aldus dr. Bassam El-Fahmawi. Hij voegde eraan toe dat Mawi DNA verheugd was om met Scilutions Labware en Hook Diagnostics te werken en de producten op mondiale schaal in te zetten om de sociaal-economische impact die COVID-19 de wereld heeft toegebracht te verlichten.

Simon Kratzat, CEO van Hook Diagnostics voegde toe, “Bij Hook Diagnostics is het onze missie om betaalbaar testen mogelijk te maken op populatieschaal. We zijn vereerd dat we dit voor BioTech Africa, samen met Mawi DNA, 3CR en Scilutions gaan verwezenlijken.”

Over Mawi DNA Technologies

Mawi DNA Technologies heeft de iSWAB-technologie, een innovatief systeem voor het afnemen van biomonsters, ontwikkeld en op de markt gebracht. Het paradepaardje van het bedrijf, iSWAB-DNA, heeft belangrijke markttractie bereikt, omdat het product het vermogen heeft dat het gebruikt kan worden voor dieren en alle menselijke populatiesegmenten, van jonge kinderen tot ouderen, met robuuste DNA-opbrengst en lage bacteriële DNA-inhoud. iSWAB-Microbiome heeft wereldwijde acceptatie verworven als superieure afnametechnologie voor COVID-19-monsters. Mawi DNA heeft hun productaanbod uitgebreid met afnametechnologieën voor intacte cellen en volbloed. Ga voor meer informatie naar http://www.mawidna.com.

Over BioTech Africa

BioTech Africa specialiseert zich in recombinant eiwitproductie en bioprocessing. Gestimuleerd door de wereldwijde vraag naar verbeterde in-vitrodiagnostiek, wordt het huidige productaanbod van zeer gezuiverde recombinant eiwitten gebruikt bij de productie van diagnostiektestkits voor sneldiagnostiek bij zorgpunten en onderzoeksinstituten. BioTech Africa biedt een scala van eiwitexpressieplatforms samen met een hoeveelheid andere services voor eiwitten, waaronder eiwitrefolding en structuurbiologieanalyse. Ga voor meer informatie naar http://www.biotechafrica.com.

Over Scilutions Labware

Scilutions is een innovatieve producent van wetenschappelijke producten. Door samenwerking met de academische, industriële en wetenschappelijke gemeenschappen, is het productievermogen in lijn gebracht, om te verzekeren dat het bedrijf geoptimaliseerd is om cruciale biomedische bewerkingen te ondersteunen. Ga voor meer informatie naar http://www.scilutionslabware.com.

Over 3CR Bioscience

3CR Bioscience is een wereldwijd vooraanstaand producent van innovatieve op PCR gebaseerde reagentia. Primary products, PACE™ en ProbeSure™ worden wereldwijd in honderden instellingen gebruikt, van kleine academische laboratoria tot grote multinationale bedrijven. 3CR heeft de ProbeSure™ COVID-19 éénstaps RT-PCR-kit ontwikkeld, die hoge gevoeligheid en specificiteit combineert met lage kosten en is ontwikkeld voor gebruik in real time of eindpuntprocessen met een hoge verwerkingscapaciteit. Ga voor meer informatie naar https://3crbio.com/.

Over Hook Diagnostics

Hook Diagnostics zet zich in om wereldwijd testen op populatieschaal sneller en goedkoper te maken, met gebruikmaking van alleen de meest kwalitatieve en modernste tools die beschikbaar zijn. Ga voor meer informatie naar http://www.hookdx.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media:

Susan Tellem, APR, RN, BSN

Tellem Grody PR, Inc.

310-313-3444 x1

Susan@tellemgrodypr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr