23:00 uur 26-04-2022

Evaxion gebruikt het ImmunoID NeXT Platform® van Personalis om de werkzaamheid van combinatietherapie voor melanoom in een laat stadium te evalueren

MENLO PARK, Californië en KOPENHAGEN, Denemarken–(BUSINESS WIRE)– Evaxion Biotech A/S (Nasdaq: EVAX) en Personalis (Nasdaq: PSNL) hebben vandaag aangekondigd dat Evaxion het ImmunoID NeXT-platform van Personalis zal inzetten in een fase 2b-studie om de werkzaamheid en veiligheid van de gepersonaliseerde kankerimmunotherapie EVX-01 van Evaxion te evalueren. De studie combineert EVX-01, een op neo-epitoop gerichte immunotherapie op basis van de eigen PIONEER® AI-technologie van Evaxion, met KEYTRUDA® (pembrolizumab) voor de behandeling van patiënten met gemetastaseerd melanoom.

“We geloven dat we de sleutel hebben gevonden om het immuunsysteem efficiënt te activeren om kanker te bestrijden. Met onze belangrijkste AI-tool, PIONEER genaamd, voorspellen we nauwkeurig de meest krachtige neo-epitopen van de patiënt, de significante mutaties van kanker. Dan trainen we het immuunsysteem om die exacte mutaties aan te pakken, niet al het andere. Dat betekent een hogere precisie in de therapie dan de standaardbehandelingen die er zijn”, zei Lars Wegner, CEO van Evaxion. “We zijn blij om met Personalis samen te werken aan deze cruciale volgende stap wanneer we aan de fase 2b-studie beginnen. Het brengt ons mogelijk dichter bij het vervullen van onze ambitie om de levens van patiënten te redden met onze AI-aangedreven immunotherapie.”

“In de afgelopen tien jaar zijn er een aantal medicijnen ontstaan op basis van de ontdekking dat het immuunsysteem een sleutelrol speelt in de strijd tegen kanker. De ontwikkeling van nieuwe therapieën wordt echter bemoeilijkt door moeilijkheden bij het begrijpen van de precieze interactie tussen kanker en het immuunsysteem”, zei John West, CEO en medeoprichter van Personalis. “ImmunoID NeXT biedt een brede reeks inzichten over tumor- en immuunbiologie. Onze samenwerking met Evaxion kan bijdragen aan een beter begrip van hoe combinatietherapieën de patiëntresultaten kunnen verbeteren en de weg kunnen bieden naar begeleidende diagnostiek wanneer relevante biomarkers worden geïdentificeerd.”

ImmunoID NeXT® biedt een uitgebreid, multidimensionaal beeld van zowel een tumor als zijn immuunmicro-omgeving vanuit een enkel monster. Het platform consolideert meerdere biomarker-assays in één, waaronder geavanceerde analyse van mechanismen van tumorontsnapping, humane leukocytantigeentypering en verlies van heterozygotie, microsatelliet-instabiliteit, genexpressiesignaturen, T-cel- en B-celreceptorrepertoires en immunocellulaire kwantificering. ImmunoID NeXT biedt een naadloos platform voor ontdekking, van translationeel testen tot begeleidende diagnostiek.

Over Evaxion

Evaxion Biotech A/S is een AI-immunology™-platformbedrijf in de klinische fase dat het menselijke immuunsysteem decodeert om nieuwe immunotherapieën te ontdekken en te ontwikkelen voor de behandeling van kanker, bacteriële ziekten en virale infecties. Op basis van zijn gepatenteerde en schaalbare AI-immunologie-kerntechnologie ontwikkelt Evaxion een brede pijplijn van nieuwe productkandidaten, die momenteel drie patiëntspecifieke kankerimmunotherapieën omvat.

Over Personalis

Personalis, Inc. is een leider in geavanceerde kankergenomica die precisiekankertherapieën en -diagnostiek voor de komende generatie mogelijk maakt. Het NeXT Platform® van Personalis is ontwikkeld voor aanpassing aan de complexe en zich ontwikkelende inzichten in kanker en voorziet haar biofarmaceutische klanten en clinici van informatie over alle ongeveer 20.000 menselijke genen en het immuunsysteem, op basis van een enkel monster. Om kanker-sequencing mogelijk te maken, is het klinisch laboratorium van Personalis gebouwd met een focus op klinische nauwkeurigheid, kwaliteit, big data, schaal en efficiëntie. Het laboratorium is GxP-uitgelijnd, evenals Clinical Laboratory Improvement Amendments van 1988-gecertificeerd en College of American Pathologists-geaccrediteerd. Bezoek voor meer informatie de website van Personalis en volg Personalis op LinkedIn en Twitter.

Toekomstgerichte uitspraken

Alle verklaringen in dit persbericht die niet historisch zijn, zijn ‘toekomstgerichte verklaringen’ in de zin van de Amerikaanse effectenwetgeving, inclusief verklaringen met betrekking tot kenmerken of voordelen van het Personalis NeXT-platform, verwachte voordelen van de samenwerking van Personalis met Evaxion, de zakelijke kansen, het leiderschap, de plannen of verwachtingen van Personalis of andere toekomstige gebeurtenissen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen brengen risico’s en onzekerheden met zich mee die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten of verwachtingen die door dergelijke verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Factoren die de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen beïnvloeden, zijn te vinden in de deponeringen van Personalis bij de U.S. Securities and Exchange Commission, inclusief de meest recente rapporten van Personalis op de formulieren 8-K, 10-K en 10-Q, de registratieverklaring van het bedrijf op Form S-3, ingediend op 30 december 2020, en het prospectussupplement van het bedrijf, ingediend op 3 januari 2022, en omvatten de rapporten die worden vermeld onder de titel ‘Risicofactoren’. Personalis wijst elke verplichting om dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken af.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contacpersoon voor de media voor Evaxion:
Katrine Hertz Mortensen

khm@evaxion-biotech.com
www.evaxion-biotech.com
+45 3010 0203

Contactpersoon investeerderrelaties bij Personalis:
Caroline Corner

investors@personalis.com
www.westwicke.com
415-202-5678

Contactpersoon voor de media voor Personalis:
Jennifer Temple

pr@personalis.com
www.personalis.com
650-752-1300

Check out our twitter: @NewsNovumpr