00:04 uur 18-12-2020

Personalis maakt de lancering bekend van SHERPA™ voor zeer accurate neo-antigeenvoorspelling en biomarkerontwikkeling voor de diagnose van kanker

MENLO PARK, Californië–(BUSINESS WIRE)– Personalis, Inc. (Nasdaq: PSNL), een vooraanstaand bedrijf op het gebied van genomica voor kanker, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van haar Systematic HLA Epitope Ranking Pan Algorithm (SHERPA), de bedrijfseigen op machineleren gebaseerde tool voor de uitgebreide identificatie en karakterisering van neo-antigenen voor kanker. Geïntegreerd in het Personalis® NeXT Platform™ maakt SHERPA de ontwikkeling mogelijk van nieuwe op neo-antigeen gebaseerde diagnostische biomarkers, zoals het bedrijfseigen Neoantigen Presentation Score (NEOPS™) en nieuwe gepersonaliseerde therapieën.

Data die werden gepresenteerd bij de jaarvergadering van SITC in november 2020 lieten zien dat SHERPA beter presteerde in klinische tumormonsters dan gewoonlijk gebruikte voorspellingstools voor neo-antigeenbinding. “Met accuratere voorspelling van neo-antigeenpresentatie, onderzoeken we de mogelijkheden voor een nieuwe generatie van precisieoncologietoepassingen,” aldus Richard Chen, MD, Personalis CSO. “Getraind op een bedrijfseigen immunopeptidomicadataset afgeleid van gemodificeerde cellijnen, verbetert SHERPA de voorspelling van neo-antigeenpresentatie vergeleken met andere in silico methoden. Met deze verbetering kan SHERPA meer voorspellende biomarkers voor kankertherapie activeren en ook de ontwikkeling faciliteren van neoantigeen-targeting, gepersonaliseerde kankertherapieën. Onze recent gelanceerde NEOPS is één voorbeeld van een van SHERPA afgeleid composietbiomarker die veelbelovend was in het voorspellen van de immunotherapierespons bij kankerpatiënten.”

Terwijl de meeste conventionele in silico methoden gewoonlijk slechts de potentiële MHC-bindingsaffiniteit en stabiliteit van geïdentificeerde peptiden bepalen, gaat SHERPA een stap verder door functies te integreren die verband houden met het antigeenverwerkingsmechanisme en de RNA-dichtheid, om een presentatiepositie te genereren voor elk gedetecteerd peptide. Dit dient ertoe om de relatieve waarschijnlijkheid vast te stellen van een gegeven neoantigeen dat gepresenteerd wordt en immunosurveillance ondergaat.

Deze introductie geeft de bredere commerciële vrijgave van SHERPA weer die momenteel verder wordt ontwikkeld door Sarepta Therapeutics, de voorkeurspartner van Personalis, om de immuunrespons te karakteriseren voor precisie genetische therapeutica bij patiënten met zeldzame ziekten, waarmee de toepasbaarheid van deze machinelerentool voor ziektegebieden buiten kanker wordt aangetoond.

Over Personalis, Inc.

Personalis, Inc. is marktleider op het gebied van kankergenomica met een focus op data, schaal, efficiëntie en kwaliteit. Personalis werkt aan wereldwijd één van de grootste sequencing-operaties. In kankergenomica, transformeert Personalis de ontwikkeling van behandelingen van de volgende generatie door het verschaffen van uitgebreide moleculaire gegevens over de kanker en immuunrespons van elke patiënt. Het NeXT Platform van Personalis is ontwikkeld voor aanpassing aan de complexe en zich ontwikkelende inzichten in kanker en voorziet haar biofarmaceutische klanten van informatie over alle ongeveer 20.000 menselijke genen en het immuunsysteem, op basis van een enkel weefselmonster. Het klinisch laboratorium van Personalis is GxP-conform en heeft een CLIA’88-certificaat en CAP-accreditatie. Bezoek voor meer informatie www.personalis.com en volg Personalis op Twitter (@PersonalisInc).

Toekomstgerichte uitspraken

Alle verklaringen in dit persbericht die niet historisch zijn, zijn ‘toekomstgerichte verklaringen’ in de betekenis van de Amerikaanse effectenwetgeving, inclusief verklaringen met betrekking tot attributen of voordelen van SHERPA, NEOPS of het NeXT Platform van Personalis, zakelijke kansen, leiderschap of groei van het bedrijf of andere toekomstige gebeurtenissen. Dergelijke toekomstgerichte verklaringen brengen risico’s en onzekerheden met zich mee, inclusief die met betrekking tot de COVID-19-pandemie, die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte resultaten of verwachtingen die door dergelijke verklaringen worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Factoren die de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen beïnvloeden, zijn te vinden in de deponeringen van Personalis bij de U.S. Securities and Exchange Commission, inclusief de meest recente rapporten van het bedrijf op de formulieren 8-K, 10-K en 10-Q, en omvatten de rapporten die worden vermeld onder de titel ‘Risicofactoren’. Personalis wijst elke verplichting om dergelijke toekomstgerichte verklaringen bij te werken af.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon investeerdersrelaties van Personalis:

Caroline Corner

investors@personalis.com
www.westwicke.com
415-202-5678

Contactpersoon voor de media van Personalis:

Jennifer Havlek

pr@personalis.com
www.personalis.com
650-752-1300

Check out our twitter: @NewsNovumpr