10:32 uur 05-04-2022

Bartek kondigt de bouw aan van ‘s werelds grootste appel- en fumaarzuurfabriek

Het project zal in het 4e kwartaal van 2023 voltooid zijn en de bestaande capaciteit van de onderneming verdubbelen.

STONEY CREEK, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Bartek Ingredients is begonnen met de bouw van een ultramoderne, verticaal geïntegreerde faciliteit die ‘s werelds grootste productie-eenheid voor appelzuur en fumaarzuur van levensmiddelenkwaliteit zal worden. Wanneer het 160 miljoen dollar kostende project in het vierde kwartaal van 2023 is voltooid, zal de capaciteit van Bartek verdubbelen en de positie van het bedrijf als wereldleider op het gebied van appelzuur en fumaarzuur consolideren.

Bartek verwacht dat de markt zal blijven groeien en deze extra capaciteit zal de groei van appelzuur en fumaarzuur nog vele jaren ondersteunen. De nieuwe faciliteit zal ook kunnen worden uitgebreid voor de productie van nieuwe producten zoals buffer- en verrijkingszouten en extra hoeveelheden appelzuur en fumaarzuur.

WSP Global, een wereldwijd gerenommeerd ingenieursbureau, leidt de bouw en het ontwerp van het project.

Over Bartek Ingredients

Bartek Ingredients Inc., opgericht in 1969, is een toonaangevend producent van appelzuur, fumaarzuur en maleïnezuuranhydride. Barteks hoofdkantoor is gevestigd in Stoney Creek, Ontario, Canada, en Bartek heeft momenteel 150 mensen in dienst, verspreid over twee productiefaciliteiten in Zuid-Ontario. Barteks installaties zijn geregistreerd volgens de ISO-norm 9001:2015. Bartek is ook gecertificeerd volgens de BRC wereldwijde standaard voor voedselveiligheid, en levert aan meer dan 40 landen wereldwijd. Ga voor meer informatie over Bartek naar bartek.ca/.

Over TorQuest Partners

TorQuest Partners, opgericht in 2002, is een in Canada gevestigde beheerder van private equity-fondsen. Met meer dan C$ 2 miljard aan eigen vermogen in beheer investeert TorQuest in bedrijven in het middensegment en werkt het nauw samen met het management om waarde op te bouwen. Ga voor meer informatie over TorQuest Partners, naar torquest.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Robbins

MarketPlace

erin.robbins@market-pl.com
+1 314 366 3562

Check out our twitter: @NewsNovumpr