23:40 uur 10-03-2020

Bartek Ingredients kondigt een capaciteitsverhoging van appelzuur aan met 10.000 MT

De uitbreiding met een tweede productielijn volgt op de capaciteitsverhoging van 4000 MT die in 2019 is voltooid.

STONEY CREEK, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Ter ondersteuning van Bartek’s doel om door te gaan met investeren voorafgaand aan de groei op de appelzuur- en fumaarzuurvoedingsmarkten, kondigt Bartek een capaciteitsverhoging van 10.000 MT appelzuur aan die in het 1e kwartaal van 2021 voltooid zal zijn.

Deze productieuitbreiding volgt kort na de eerder aangekondigde 4000 MT appelzuurproductieuitbreiding die in 2019 is voltooid, en de installatie van een nieuwe 22.500 MT maleïnezuuranhydridereactor die in het eerste kwartaal van 2021 operationeel zal zijn.

Met deze productieverhogingen zal Bartek 30.000 MT aan extra appelzuurcapaciteit hebben, voldoende om de Noord-Amerikaanse markt te voorzien en om tegemoet te komen aan de verwachte wereldwijde groei. Bartek blijft wereldwijd de grootste producent van appel- en fumaarzuur van voedingsmiddelkwaliteit en de enige verticaal geïntegreerde Noord-Amerikaanse producent.

Ter ondersteuning van deze uitbreidingsplannen zijn meerdere uitbreidingen van technologie-, productontwikkelings- en procesontwikkelingsorganisaties in 2019 voltooid, alsmede een complete revisie van de kwaliteitscontrole, verzekering en analytische laboratoria van het bedrijf.

“Bartek zet zich ervoor in om de wereldwijde markt in appelzuur en fumaarzuur van voedingsmiddelkwaliteit te leiden en er voor te zorgen dat onze mondiale klanten voortdurend worden voorzien van de hoogste kwaliteit appelzuur- en fumaarzuurproducten,” aldus Bartek CEO John Burrows. “Deze investeringen zijn een essentieel onderdeel van onze langetermijnstrategie.”

Bartek’s moederbedrijf, TorQuest Partners, erkent de uitbreiding als de volgende stap in de groei van het bedrijf.

“Bartek’s Raad van Bestuur ondersteunt Bartek’s strategisch doel om een wereldwijd, superieure, verticaal geïntegreerde productiefaciliteit te exploiteren die niet alleen toekomstige marktgroei ondersteunt maar ook nieuwe capaciteit voor verpakking, productspecialisatie en nieuwe producten,” aldus Matt Chapman, Partner bij TorQuest.

Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca.

Over Bartek Ingredients

Bartek Ingredients Inc., opgericht in 1969, is een toonaangevend producent van appelzuur, fumaarzuur en maleïnezuuranhydride. Barteks hoofdkantoor is gevestigd in Stoney Creek, Ontario, Canada, en Bartek heeft momenteel 120 werknemers, verspreid over twee productiefaciliteiten in Zuid-Ontario. Barteks installaties zijn geregistreerd volgens de ISO-norm 9001:2015. Bartek is ook gecertificeerd volgens de BRC wereldwijde standaard voor voedselveiligheid, en levert aan meer dan 40 landen wereldwijd. Ga voor meer informatie over Bartek naar bartek.ca/.

Over TorQuest Partners

TorQuest Partners, opgericht in 2002, is een in Canada gevestigde beheerder van private equity-fondsen. Met meer dan C$ 2 miljard aan eigen vermogen in beheer investeert TorQuest in bedrijven in het middensegment en werkt het nauw samen met het management om waarde op te bouwen. Ga voor meer informatie over TorQuest Partners, naar torquest.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Robbins

MarketPlace

erin.robbins@market-pl.com
+1 314 366 3562

Check out our twitter: @NewsNovumpr