07:35 uur 13-02-2019

Bartek Ingredients kondigt capaciteitsverhogingen aan

Wereldleider in appel- en fumaarzuurproducten voltooit eerste project in een serie van proces- en productieverbeteringen

STONEY CREEK, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Bartek Ingredients Inc., ‘s werelds grootste producent van appelzuur en fumaarzuur met levensmiddelenkwaliteit, kondigde de succesvolle voltooiing aan van een 4.000 ton/jaar capaciteitsverhoging van zijn productie-installaties voor appelzuur.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190212006075/nl/

Bartek Ingredients Inc., the world’s largest producer of malic acid and food-grade fumaric acid, ann ...

Bartek Ingredients Inc., the world’s largest producer of malic acid and food-grade fumaric acid, announced the successful completion of a 4,000 ton/year capacity increase of its malic acid production facilities (Photo: Business Wire)

Bartek breid zijn capaciteit en mogelijkheden uit, de eerste in een reeks investeringsprojecten ter ondersteuning van het groeiende bedrijf voor zuurteregelaars, om meer flexibiliteit en ondersteuning te kunnen bieden aan zijn klanten in de voedsel-, drank-, zoetwaren-, diervoeding- en industriële sector.

“Sinds de overname van TorQuest Partners door Bartek in oktober 2018, hebben we verschillende belangrijke kapitaalprojecten uitgevoerd om onze capaciteiten uit te breiden en de efficiëntie te verbeteren,” aldus John Burrows, CEO van Bartek. “Het belangrijkste initiatief is om in 2019 de capaciteit voor appel- en fumaarzuur met een extra 5.000 ton/jaar te verhogen.”

Aanvullende projecten die in 2019 voortgezet en afgerond zullen worden, omvatten ultramoderne upgrades van Barteks laboratoria en kantoren. Deze projecten zullen Bartek in staat stellen om tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar appelzuur, fumaarzuur, en maleïnezuuranhydride, en om de groei- en innovatiebehoeften van zijn klanten te ondersteunen.

“Barteks aanwezigheid zal in 2019 aanzienlijk groeien als gevolg van de introductie van nieuwe producten en pakketten om aan de vraag van de markt te voldoen, en we zullen waarde blijven toevoegen voor onze klanten door middel van een reeks geplande initiatieven,” aldus Dave Tapajna, Barteks Vice President voor Sales. “Met de toevoeging van hulpmiddelen voor verkoop en marketing, zullen we tevens Barteks aanwezigheid op industriële evenementen en beurzen vergroten.”

Barteks portefeuille met specialiteiten biedt brede voordelen voor de markten die het bedient, waardoor de smaak, efficiëntie, en effectiviteit voor merken over de hele wereld verbeterd wordt. Bartek levert aan meer dan 35 landen en zijn ingrediënten geven de gewenste zuurheid aan voedingsmiddelen, dranken, en zoetwaren; verdringen antibiotica in diervoeding; en bieden veelzijdige oplossingen voor een breed scala aan industriële toepassingen.

Het 2019 schema van projecten voor kapitaalverbetering vertegenwoordigt Barteks voortdurende inzet voor zijn klanten wereldwijd en TorQuests voortdurende inzet om die groei verder te ontwikkelen.

Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca.

Over Bartek Ingredients

Bartek Ingredients Inc., opgericht in 1969, is een toonaangevende producent van appelzuur, fumaarzuur, en maleïnezuuranhydride. Barteks hoofdkantoor is gevestigd in Stoney Creek, Ontario, Canada, en Bartek heeft momenteel 115 mensen in dienst, verspreid over twee productiefaciliteiten in Zuid-Ontario. Barteks installaties staan geregistreerd bij de ISO 9001:2015-standaard. Bartek is tevens gecertificeerd volgens de BRC Wereldwijde Standaard voor Voedselveiligheid, en levert aan meer dan 35 landen wereldwijd. Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca/.

Over TorQuest Partners

TorQuest Partners, opgericht in 2002, is een in Canada gevestigde manager van private equity-fondsen. Met meer dan C$ 2 miljard aan eigen vermogen dat het onder beheer heeft, investeert TorQuest in middenmarktbedrijven en werkt het nauw samen met het management om waarde te creëren. Ga voor meer informatie over TorQuest Partners, naar torquest.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Robbins
MarketPlace
erin.robbins@market-pl.com
+1-314-366-3562

Check out our twitter: @NewsNovumpr