15:00 uur 22-03-2019

Bartek Ingredients breidt managementteam uit

De wereldleider in appel- en fumaarzuuringrediënten versterkt de wereldwijde aanwezigheid met twee extra industrieleiders

STONEY CREEK, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Bartek Ingredients Inc. rondde onlangs een capaciteitsuitbreiding af van 4.000 ton/jaar in de productiefaciliteit voor appel- en fumaarzuur met levensmiddelenkwaliteit, en kondigde vandaag de uitbreiding van het managementteam aan met de aanstelling van Jeff Billig als vicepresident voor marketing en bedrijfsontwikkeling en Heinrich G. Schaefer als internationaal vsalesdirecteur.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190322005252/nl/

The global leader in malic and fumaric acid ingredients expands its leadership team. (Photo: Busines ...

The global leader in malic and fumaric acid ingredients expands its leadership team. (Photo: Business Wire)

Barteks investering in zowel het team als de faciliteiten versterkt de positie als wereldleider op het gebied van appel- en fumaarzuur en sluit aan op de missie voor het faciliteren van groei en het vergroten van het wereldwijd bereik om bestaande klanten en markten beter te kunnen bedienen en tegelijkertijd nieuwe aan te boren.

Barteks toevoeging van Billig en Schaefer vormt de basis voor aanvullende investeringen in de nabije toekomst en een snel toenemende verkoop- en marketingaanwezigheid om de wereldwijde leveringsketen in de voedsel-, drank-, zoetwaren-, farmacie-, diervoeding- en industriële sector beter te kunnen ondersteunen.

“We zijn extreem verheugd met deze toevoegingen aan Barteks groeiende team”, zegt John Burrows, CEO van Bartek. “Zowel Jeff als Heinrich brengt substantiële ervaring in de industrie en een breed vaardighedenpakket mee dat cruciaal is voor de ondersteuning van Bartek bij het uitbreiden van de aanwezigheid als wereldleider in appel- en fumaarzuuringrediënten.”

Billig komt naar Bartek met 30 jaar ervaring in de sectoren voeding, farmacie en specialistische chemische ingrediënten en heeft een breed vaardighedenpakket, met een mix van marketing, bedrijfsontwikkeling en algemene managementfuncties. In de afgelopen vijf jaar was hij algemeen directeur van Delavau Food Partners en voorheen was hij bij Ingredion bedrijfsdirecteur voor de productlijnen polyol en gedroogde dextrose in Noord-Amerika. Hij is gefocust op groei van sales, verbetering van marges en het stimuleren van nieuwe groeikansen voor Bartek.

Vanuit de nieuwe tak van Bartek in Duitsland neemt Schaefer uitgebreide internationale saleservaring in de voedings- en specialistische chemische ingrediëntensector mee. Hij werkte onlangs als algemeen salesdirecteur bij HYET Sweet, een leverancier van sterk geconcentreerde zoetstoffen voor de drank-, voedings-, farmacie- en zoetwarensector. Hij werkte eerder eveneens 23 jaar bij Jungbunzlauer, waar hij verantwoordelijk was voor het personeel en de groei van het wereldwijde salesteam en het uitgebreide internationale distributienetwerk, primair gericht op citroenzuur. Bij Bartek zal hij bijdragen aan het faciliteren van de direct sales- en distributieprogramma’s in Europa, Azië en Latijns-Amerika.

Bartek levert aan meer dan 40 landen en zijn ingrediënten geven de gewenste smaak en functionaliteit aan voedingsmiddelen, dranken en zoetwaren, vervangen antibiotica in diervoeding, bieden veelzijdige oplossingen voor een breed scala aan industriële toepassingen en meer. Bartek breidt in 2019 eveneens de onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen uit, wat blijkt uit de promotie van Milad Moshfeghian tot vicepresident voor ontwikkeling van nieuwe producten.

TorQuest Partners nam in oktober 2018 Bartek over en investeert aanzienlijk kapitaal in verbeterings- en uitbreidingsprojecten, in lijn met de voortdurende toewijding van het bedrijf voor de wereldwijde klanten. Naast de capaciteitsuitbreiding omvatten de aanvullende projecten ultramoderne upgrades van Barteks laboratoria en kantoren, die in 2019 voortgezet en afgerond zullen worden.

Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca.

Over Bartek Ingredients

Bartek Ingredients Inc., opgericht in 1969, is een toonaangevende producent van appelzuur, fumaarzuur, en maleïnezuuranhydride. Barteks hoofdkantoor is gevestigd in Stoney Creek, Ontario, Canada, en Bartek heeft momenteel 120 mensen in dienst, verspreid over twee productiefaciliteiten in Zuid-Ontario. Barteks faciliteiten zijn geregistreerd volgens de ISO 9001:2015-standaard. Bartek is ook gecertificeerd volgens de BRC Wereldwijde Standaard voor Voedselveiligheid, en levert aan meer dan 40 landen wereldwijd. Ga voor meer informatie over Bartek en zijn producten naar bartek.ca/.

Over TorQuest Partners

TorQuest Partners, opgericht in 2002, is een in Canada gevestigde manager van private equity-fondsen. Met meer dan C$ 2 miljard aan eigen vermogen dat het onder beheer heeft, investeert TorQuest in middenmarktbedrijven en werkt het nauw samen met het management om waarde te creëren. Ga voor meer informatie over TorQuest Partners, naar torquest.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Robbins
MarketPlace
erin.robbins@market-pl.com
+1-314-366-3562

Check out our twitter: @NewsNovumpr