09:49 uur 01-04-2022

Adrian Grenier benoemd tot Chief Earth Advocate voor World View

Acteur, milieuactivist en VN-ambassadeur voor milieugoodwill gaat World View helpen een hernieuwde waardering voor de aarde te inspireren via ruimtetoerisme

TUCSON, Arizona–(BUSINESS WIRE)– World View, het toonaangevende bedrijf voor ballonvaren en ruimtetoerisme, heeft vandaag aangekondigd dat milieuactivist, acteur en VN-ambassadeur voor milieugoodwill Adrian Grenier is benoemd tot Chief Earth Advocate. In deze nieuwe functie zal hij de missie van World View ondersteunen om de aarde te herontdekken, nieuwe perspectieven op de planeet te inspireren en een dieper respect voor haar als levend organisme aan te moedigen. De aankondiging van vandaag volgt op de toegang tot de markt van het bedrijf voor ruimtetoerisme en exploratie en biedt een betaalbare, langdurige en toegankelijke ruimte-ervaring op aarde.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220331005345/nl/

Adrian Grenier, World View Chief Earth Advocate (Photo credit: Courtesy of World View)

Adrian Grenier, World View Chief Earth Advocate (Photo credit: Courtesy of World View)

World View ontwierp zijn ruimtetoerisme-ervaring op basis van het zakelijke doel van het bedrijf: World View bestaat om nieuwe perspectieven voor een radicaal verbeterde toekomst te inspireren, te creëren en te verkennen. Het bedrijf gelooft dat zijn ruimtetoerisme-ervaring klanten een ‘ontzagwekkende’ reis biedt, van de tijd doorgebracht in een van de ruimtehavens van World View tot de tijd doorgebracht aan de rand van de ruimte. World View is op een missie om dit transformerende moment te bezorgen aan een kritieke massa mensen, wetende dat dit zou kunnen leiden tot een duidelijk verbeterde toekomst voor onze kwetsbare planeet.

In zijn nieuwe rol zal Grenier samenwerken met het leiderschap van World View om strategieën te bedenken en te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf worden bereikt door middel van wereldwijde partnerschappen, programmering en initiatieven. Hij zal ook bijdragen aan de ontwikkeling van de milieustrategie en een sleutelrol spelen bij het helpen van deelnemers om hun individuele relatie met de planeet te begrijpen terwijl ze zich voorbereiden op en nadenken over hun reis.

“De geschiedenis van Adrian als eco-activist spreekt voor zich. World View is verheugd Adrian te verwelkomen als onze Chief Earth Advocate. Ons belangrijkste doel is om klanten de schoonheid te laten zien van de aarde die we bewonen, zodat we de toekomst van onze eigen planeet radicaal kunnen verbeteren. Adrian is een uitstekende pleitbezorger en zal ons helpen bij onze missie”, zei Ryan Hartman, president en CEO van World View.

Natuurbehoud vormt al lang de kern van het sociale activisme van Grenier. In 2017 hielp hij het VN-milieuprogramma met de lancering van Clean Seas, een campagne om een einde te maken aan de plasticvervuiling van de zee. Hij steunde ook Wild for Life, die pleitte voor het behoud van zaagvissen. De Lonely Whale Foundation, die hij mede oprichtte, streeft ernaar om empathie voor mariene soorten op te wekken en levenslange pleitbezorgers voor de gezondheid van de oceaan te ontwikkelen. De innovatieve StopSucking-campagne heeft tot doel het gebruik van plastic rietjes voor eenmalig gebruik, die bijzonder schadelijk zijn voor zeedieren, te ontmoedigen. Grenier ondersteunt actief organisaties die zich richten op gewoonteveranderende educatie.

“Ik ben vereerd om te dienen als Chief Earth Advocate van World View. Door de samenwerking kan ik mijn platform gebruiken om te pleiten voor gezondere, regeneratieve keuzes voor de aarde. Ruimtetoerisme is een opwindend concept, en het feit dat World View onze onderlinge verbondenheid centraal stelt bij verkenningen, is in overeenstemming met mijn persoonlijke waarden. Samen zullen we in staat zijn om de planeet te eren en toekomstige generaties aan te moedigen om beter om te gaan met haar hulpbronnen en schoonheid”, zei Adrian Grenier, Chief Earth Advocate van World View.

World View Missie: De aarde herontdekken

Het wereldwijde ruimtetoerismeprogramma van World View zal begin 2024 met zijn eerste commerciële vluchten beginnen. In tegenstelling tot andere bedrijven in de ruimtetoerisme, is World View van plan om vluchten te laten vertrekken vanuit ultramoderne ruimtehavens op iconische locaties zoals de Grand Canyon en het Great Barrier Reef, waardoor deelnemers de kans krijgen om natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen te ervaren vanuit de grond en de rand van de ruimte.

Vluchten tillen acht deelnemers en twee World View-bemanningsleden in een drukloze stratosferische ballon en een onder druk staande ruimtecapsule naar 100.000 voet hoogte, bijna 23 miles (37 kilometer) de stratosfeer in, voor een levensveranderende ervaring die zes tot twaalf uur zal duren met een gemiddelde vlucht duur tussen zes en acht uur. De deelnemers stijgen voor zonsopgang op om de zonsopgang boven de aarde te bekijken, de kromming van onze planeet te bekijken en de duisternis van de ruimte te ervaren. Ze zullen een wereld zien zonder grenzen, zonder ras en zullen zich volledig ervaren en onderdompelen in de schoonheid, kwetsbaarheid, geschiedenis en het belang van de gebieden rondom elke locatie en van de aarde zelf.

OVER WORLD VIEW

World View is het toonaangevende stratosferische verkenningsbedrijf met een missie om de wereldwijde gemeenschap te inspireren de aarde opnieuw te ontdekken. Via zowel zijn oude Stratollite-beeldvorming als zijn nieuw gelanceerde ruimtetoerisme en verkenningsactiviteiten, werkt World View aan het bereiken van zijn uiteindelijke doel: de planeet eren zodat toekomstige generaties zich gezegend zullen voelen om haar thuis te noemen. Ga voor meer informatie naar worldview.space.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Courtney Suthoff

Jack Taylor PR

601.953.7225

worldview@jacktaylorpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr