20:20 uur 17-03-2022

World View introduceert prototype van de ruimtecapsule dat passagiers naar de rand van de ruimte vervoert

Het stratosferische verkenningsbedrijf presenteert een volledig model van het innovatieve ruimtevaartuig, waardoor ruimtevluchtdeelnemers een voorproefje krijgen van de World View-ruimtereiservaring

TUCSON, Arizona–(BUSINESS WIRE)– World View, een expert in stratosferische verkenning op een missie om ruimtevluchtdeelnemers te helpen de aarde te herontdekken, kondigt vandaag het debuut aan van zijn prototype van de ruimtevluchtcapsule. De aankondiging markeert een nieuwe spannende mijlpaal voor het bedrijf, na recent nieuws over zijn toetreding tot de sector van het ruimtetoerisme en de benoeming van Dale Hipsh, president van toerisme en verkenning.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220317005673/nl/

World View Spaceflight Capsule Interior Seating and View During Ascent Photo credit: World View Enterprises

World View Spaceflight Capsule Interior Seating and View During Ascent Photo credit: World View Enterprises

Ruimtevluchtdeelnemers die reikhalzend uitkijken naar de lancering van commerciële vluchten vanaf 2024, krijgen een eerste blik op de kenmerkende World View-ervaring, van voorzieningen aan boord en designaccenten tot de superieure gastvrijheid en levensveranderende perspectieven waar tijdens de reis van wordt genoten.

“De onthulling van ons prototype van de ruimtecapsule is een cruciaal moment voor het bedrijf, omdat we ons blijven voorbereiden op onze eerste lancering vanuit de Grand Canyon in slechts twee korte jaren”, zei Ryan Hartman, president en Chief Executive Officer van World View. “We zijn zeer verheugd om samen te werken met leiders op het gebied van ruimtevaartontwerp en -engineering om onze visie tot leven te brengen en om ervoor te zorgen dat ruimtevluchtdeelnemers genieten van een echt transformerende ervaring.”

De buitenkant van de World View-ruimtecapsule heeft de vorm van een gefacetteerde zeshoek met verzachte randen en een parelmoerwitte afwerking, die thermische beheerseigenschappen biedt, maar ook de geometrische details en rondingen verbetert. Het beschikt over grote elliptische ramen van ongeveer 1,98 m breed x 1.37 m hoog, met een indrukwekkend uitzicht op de kromming van de aarde en haar natuurlijke wonderen. Wanneer de stoelen in een liggende positie staan, biedt het luchtvenster bovenop de capsule passagiers een boeiend zicht op de ballon die ze optilt, evenals sterrenbeelden bij het bereiken van de zweefhoogte. De centrale plafondgordijnkast bevat ook een sfeerlicht dat verandert in overeenkomstig het stadium tijdens de vlucht om een optimaal zicht door de ramen van de capsule te bieden.

De capsule is klimaatgestuurd en staat onder druk met een volledig interieur dat is ontworpen om de ruimte te maximaliseren, zodat ruimtevluchtdeelnemers vrij en comfortabel door de capsule kunnen bewegen. Het kleurenpalet, de materialen en de afwerkingen creëren een omgeving van rust, met strakke lijnen, zachte tinten en slimme verhulling van functionele elementen, zoals toilet- en kombuisingangen, zodat de focus op de verbluffende vergezichten en bezienswaardigheden buiten blijft. In lijn met de toewijding van World View aan duurzaamheid, wordt er grote zorg besteed om ervoor te zorgen dat materialen waar mogelijk afkomstig zijn van duurzame leveranciers en worden opties voor hergebruik of recycling grondig onderzocht.

Luxe, ergonomische stoelen voor acht passagiers zijn in paren geconfigureerd, met een extra paar speciaal voor bemanningsleden. Voorzieningen, waaronder een cocktailtafel, een grafische gebruikersinterface (GUI)-scherm (met educatief materiaal en boeiende activiteiten), een centrale console, persoonlijke opbergruimte en een bekerhouder, zijn binnen handbereik van de ruimtevluchtdeelnemers om ervoor te zorgen dat geen enkel moment van de reis wordt gemist. Elke capsule is uitgerust met een telescoop aan boord om het zicht tijdens de reis te maximaliseren. Deelnemers aan de ruimtevlucht genieten tijdens hun vlucht ook van gastronomische aangepaste dineropties en eersteklas drankjes. Elke capsule wordt uitgerust met streaming- en mobiele communicatiemogelijkheden om in contact te blijven met de dierbaren op aarde.

De verwachte lancering staat gepland voor zonsopgang, waardoor de deelnemers op de meeste vluchten een plaats op de eerste rij hebben voor de zonsopgang. Tijdens de reis nemen passagiers de kromming van de aarde, dunne blauwe lijn van de atmosfeer, enorme duisternis van de ruimte en sterrenbeelden in zich op. Zonder de typische turbulentie die op een vlucht met een vliegtuig te voelen is, zijn de ruimtevluchtdeelnemers kort na de lancering in staat om te staan en zich door het vaartuig te bewegen. De bemanning aan boord, waaronder een piloot en een conciërge, dienen als gidsen voor zowel de aarde als de ruimte. Ze zijn getraind in vluchtoperaties, gastvrijheid en medische ondersteuning.

Het ruimtetoerismeprogramma van World View begint met de lancering van commerciële vluchten in 2024 met reizen die vertrekken vanaf natuurlijke en door de mens gemaakte wonderen zoals de Grand Canyon en het Great Barrier Reef. De vluchten brengen de passagiers in een drukloze stratosferische ballon en een onder druk staande ruimtecapsule naar 100.000 voet hoogte, bijna 37 km boven de aarde, voor een ongeëvenaarde ervaring die zes tot acht uur zal duren. De deelnemers worden volledig ondergedompeld in de schoonheid, kwetsbaarheid, geschiedenis en het belang van de gebieden rondom elke locatie en van de aarde zelf.

De ontwerpelementen en technische overwegingen worden nog steeds verfijnd. Meer informatie over World View is beschikbaar op worldview.space.

OVER WORLD VIEW

World View is het toonaangevende stratosferische verkenningsbedrijf met een missie om de wereldwijde gemeenschap te inspireren de aarde opnieuw te ontdekken. Via zowel zijn oude Stratollite-beeldvorming als zijn nieuw gelanceerde ruimtetoerisme en verkenningsactiviteiten, werkt World View aan het bereiken van zijn uiteindelijke doel: de planeet eren zodat toekomstige generaties zich gezegend zullen voelen om haar thuis te noemen. Ga meer informatie naar worldview.space.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Erin Yamauchi

Jack Taylor PR

808.292.1375

worldview@jacktaylorpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr