01:18 uur 30-03-2022

PRO Unlimited neemt Geometric Results, Inc. over, een toonaangevende leverancier van beheerde services

Klanten zullen verbeterde prestaties, innovatie en management realiseren in hun programma’s voor tijdelijk personeel via de gecombineerde wereldwijde bedrijven

BURLINGAME, Calif. & SOUTHFIELD, Mich.–(BUSINESS WIRE)– PRO Unlimited, een Integrated Workforce Management (IWM)-platformaanbieder, heeft vandaag aangekondigd dat het Geometric Results, Inc. (GRI), gaat overnemen, een toonaangevende onafhankelijke expert op het gebied van uitbesteed personeelsbeheer die in handen is van fondsen die worden beheerd door Bain Capital Private Equity Europe. Deze overname zal de waarde van het IWM-platform van PRO vergroten door de bewezen capaciteiten van het Managed Services Program (MSP) van GRI toe te voegen aan zijn robuuste portfolio van SaaS-, Talent Intelligence- en Professional Services-oplossingen.

De voorgestelde GRI-transactie zet het organische en M&A-groeitraject van PRO voort. De toevoeging van GRI’s diensten omvat SOW-optimalisatie, proactieve sourcing, marktinformatie en leveranciersbetrokkenheid. Dit zal het aanbod van PRO voor klanten, waaronder Fortune 1000-organisaties en organisaties uit het middensegment in meerdere verticale markten, versterken. Het zal de PRO-klantervaring verder verbeteren door het verbreden en verdiepen van de diensten die het bedrijven biedt op het gebied van strategische talentacquisitie, kostenbesparingen en groeidoelstellingen met betrekking tot hun beheerprogramma’s voor tijdelijk personeel.

“Onze eerste prioriteit is om organisaties de meest innovatieve en klantgerichte oplossingen te bieden om de manier waarop ze talent verwerven, beheren en optimaliseren te versnellen,” aldus Kevin Akeroyd, CEO van PRO Unlimited. “GRI deelt dezelfde strategische benadering voor haar klanten. Door twee toonaangevende bedrijven voor contingent personeelsbeheer te combineren, kunnen we de toekomst van werk opnieuw vormgeven en transformeren.”

Akeroyd voegde toe: “Met het team van experts van GRI en ons eigen team hebben we een nieuwe kans om te innoveren voor, te anticiperen op en toekomstige uitdagingen op het gebied van personeelsbeheer op te lossen. Onze bestaande en nieuwe klanten kunnen op ons vertrouwen voor meer controle over het beheer, de prestaties en de financiën in verband met hun toeleveringsketens voor personeel en talent.

GRI is momenteel eigendom van MSX International, een portfoliobedrijf van fondsen beheerd door Bain Capital Europe dat op technologie gebaseerde outsourcing van bedrijfsprocessen biedt. GRI biedt op maat gemaakte MSP-oplossingen aan meer dan 150 wereldwijde klanten, met meer dan $ 4 miljard aan uitgaven onder beheer. De aanwezigheid in zowel het VK als India breidt de gevestigde activiteiten van PRO in deze landen verder uit en vergroot het uitgebreide leveranciersnetwerk van meer dan 10.000 agentschappen. Met de voorgestelde overname zullen de gecombineerde klantuitgaven onder beheer voor PRO meer dan $ 22 miljard bedragen.

“GRI blijft de groeiverwachtingen overtreffen dankzij de bijdragen van ons team en onze partners bij Bain Capital Private Equity, ons vermogen om op één lijn te blijven met klanten en onze toewijding om meer te leveren dan de doelstellingen met een brede reeks capaciteiten,” aldus Mike Wachholz, CEO van GRI. “Hun strategische en operationele expertise heeft ons geholpen een zeer schaalbaar model te bouwen om verdere marktpenetratie en diversificatie te ondersteunen, en we zijn ongelooflijk enthousiast om ons groeitraject samen met PRO Unlimited voort te zetten.”

“PRO wordt een geweldige thuisbasis voor de toekomst van onze medewerkers en onze klanten, die nu zullen profiteren van een breed portfolio aan diensten via het uitgebreide PRO-platform,” verklaarde Fred Minturn, voorzitter van MSX International.

“In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf enorm gegroeid onder leiding van Mike en Fred door de introductie van nieuwe diensten (waaronder Statement of Work en Direct Sourcing), investeringen in het ultramoderne EnvisionTM-analyseplatform en transformatieve fusies en overnames. We willen het hele team bedanken voor het gedeelde succes,” stelde David Danon, Managing Director bij Bain Capital Private Equity Europe.

Aan de transactie zijn de gebruikelijke voorwaarden en goedkeuringen verbonden. Sidley Austin LLP, Morgan Lewis, PwC en Alvarez en Marsal adviseerden PRO Unlimited. William Blair was exclusief financieel adviseur, Kirkland & Ellis LLP was juridisch adviseur en PwC was boekhoudkundig en belastingadviseur voor GRI en Bain Capital Private Equity.

Over PRO Unlimited

PRO Unlimited bedient honderden van ‘s werelds meest herkenbare merken en biedt modern personeelsbeheer en een partnerecosysteem dat wordt ondersteund door gegevens, software, informatie en diensten om aan uw flexibele personeelsbehoeften te voldoen. Het Integrated Workforce Management-platform van PRO kan zich snel aanpassen aan regionale of industriële economische verschuivingen en biedt de snelheid, schaal, flexibiliteit, transparantie en expertise om te dienen als het holistische platform voor het moderne personeelsbestand. Met het hoofdkantoor in Burlingame, Californië, helpt PRO al meer dan 30 jaar wereldwijde merken en organisaties om operationeel en financieel succes te behalen. http://www.prounlimited.com

Over Geometric Results, Inc. (GRI)

GRI, een portfoliobedrijf van fondsen beheerd door Bain Capital Private Equity Europe, beheert miljarden dollars aan uitgaven voor tijdelijk personeel over de hele wereld. Ze bieden kosteneffectieve, innovatieve Managed Services Program (MSP)-oplossingen om de zichtbaarheid van het personeel te vergroten, materiële kostenbesparingen te realiseren en beter talent aan te trekken. Met meer dan twee decennia ervaring in het ondersteunen van enkele van ‘s werelds meest erkende merken, is het model van GRI bewezen en vooruitstrevend.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:

PRO Unlimited
Christian Barbato, Vice President Corporate Marketing

cbarbato@prounlimited.com
215.527.6616

GRI / MSXI / Bain Capital
Julia Tilley / Violet Wilson

baincapital@camarco.co.uk
+44 (0)7815 068 387 / +44 (0)7875 841 477

Check out our twitter: @NewsNovumpr