10:14 uur 25-03-2022

Mary Kay Inc. zet zich opnieuw in voor verantwoord en duurzaam waterbeheer na Wereldwaterdag 2022

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Water is essentieel voor het leven in al zijn vormen en voor de voortdurende ontwikkeling van een gezonde en duurzame toekomst. Volgens het World Economic Forum, blijven milieurisico’s en de impact op natuurlijke ecosystemen en hulpbronnen een wereldwijd toprisico.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220324005129/nl/

Richard R. Rogers (R3) Manufacturing/R&D Center in Lewisville, Texas, U.S.A (Photo: Mary Kay Inc.)

Richard R. Rogers (R3) Manufacturing/R&D Center in Lewisville, Texas, U.S.A (Photo: Mary Kay Inc.)

Deze Wereldwaterdag zet Mary Kay Inc. zich opnieuw in voor verantwoord en duurzaam waterbeheer om de voortdurende beschikbaarheid van water te garanderen als een essentiële hulpbron om te voldoen aan de behoeften van het milieu en gemeenschappen over de hele wereld.

Water staat centraal in de duurzaamheidsstrategie van Mary Kay en is cruciaal voor haar productieprocessen. Het implementeren van goede principes voor waterbeheer is van cruciaal belang voor Mary Kay om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken. We streven ernaar ervoor te zorgen dat watergebruik voor menselijke en economische behoeften de duurzame waterkringlopen niet verstoort of voortdurende schade toebrengt aan de natuur en biodiversiteit. Recente waterinspanningen bij Mary Kay-faciliteiten omvat:

 • Het waterverbruik in fabrieken die eigendom zijn van Mary Kay in de VS, is tussen 2012 en 2017 met 36% gedaald.
 • In de productiefaciliteit van Mary Kay in Hangzhou, China, omvatten belangrijke stappen in de richting van waterbesparing:

  • Drinkwaterverbruik gereduceerd met 34%, wat ongeveer 913.480 gallons (3.458.000 liter) drinkwater per jaar bespaard.
  • Omgekeerde osmose (Reverse Osmosis, RO) verwerpt hergebruik van water: De zuiverende waterapparatuur produceert een grote hoeveelheid geconcentreerde waterafvoer tijdens het bewerkingsproces. Door geconcentreerd water op te vangen en door het circulatiesysteem te leiden, wordt geconcentreerd water hergebruikt via de brandtoren en het luchtkoeltorensysteem als aanvullende waterbron.
  • Upgrade van afvalwaterzuivering: Om de milieu-impact van afvalwater in haar productieprocessen te verminderen, heeft Mary Kay China geïnvesteerd in een geavanceerd membraanbioreactorproces (membrane bioreactor, MBR) waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande infrastructuur om de capaciteit van de afvalwaterbehandeling te verbeteren en de slibafvoer met 40% te verminderen.

“Als een wereldwijde belangenbehartiger van duurzaamheid, is Mary Kay toegewijd om een belangrijke rol te spelen in collectieve inspanningen om het milieu niet te schaden en om gemeenschappen en economieën te laten bloeien”, zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay Inc. “Mary Kay zal blijven voortbouwen op haar vooruitgang en werken aan haar toezegging om het waterverbruik in onze productieprocessen tegen 2030 met 30% te verminderen ten opzichte van een basislijn van 2020 per kilogram geproduceerde bulk. Het behalen van Alliance for Water Stewardship (AWS) Core-certificering voor Mary Kay-productiefaciliteiten in de VS en China helpt ons om dichter bij onze doelen te komen.”

Enkele belangrijke onderdelen van het decennium met acties van Mary Kay zijn:

 • Een huidige ondertekenaar van de UN Ocean Principles en CEO Water Mandate.
 • Voortzetting van de 32-jarige samenwerking met The Nature Conservancy en ondersteuning van 11 wereldwijde waterprojecten in 2022 gericht op:

  • Wereldwijde bescherming van de oceanen om de gezondheid van de oceanen voor natuur en mensen te verbeteren;
  • Herstel van schelpdierriffen in Azië-Pacific in Australië, Hong Kong, China, de koraaldriehoek en het Cakaulevu-rif (ook wel het Great Sea Reef genoemd);
  • Ondersteuning van vrouwelijke leiders in de Stille Oceaan in Papoea-Nieuw-Guinea (mangroven, vrouwen en markten) en de Salomonseilanden (gezondheid en veerkracht van de gemeenschap);
  • Kustbehoud en -herstel in de Gulf Coast (bescherming van watergebieden aan de Golfkust);
  • Verbetering van de visserij in Mexico (verbetering van de visserij en empowerment van gemeenschappen); en
  • Samenwerken met partners in Europa ter ondersteuning van inheemse oesterrestauratieprojecten in Engeland, Schotland, Ierland, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Zweden.
 • Deelnemen aan Alliance for Water Stewardship en werken aan het behalen van certificering van onze twee productiefaciliteiten tegen 2025.

Ga voor meer informatie over de inzet van Mary Kay voor duurzaamheid naar marykayglobal.com/sustainability en download de wereldwijde duurzaamheidsstrategie, ‘Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow’ (Vandaag levens verrijken voor een duurzame toekomst) van Mary Kay.

Over Mary Kay Inc.

Mary Kay Ash, een van de originele glazen plafondbrekers, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waar al het leven van afhankelijk is. Geleid door de wetenschap, creëren we innovatieve, oplossingen ter plaatse voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat de natuur en mensen er samen van profiteren. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, wateren en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen om steden duurzamer te maken. We werken in 79 landen en regio’s en gebruiken een samenwerkingsbenadering waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners worden betrokken. Bezoek voor meer informatie www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr