16:35 uur 23-03-2022

Mary Kay Inc. viert International Day of Forests en World Tree Day met een verslag over het invloedrijke partnership met de Arbor Day Foundation

Tot nu toe heeft het merk over de hele wereld meer dan 1,2 miljoen bomen geplant

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Bomen brengen veel goeds. Volgend op International Day of Forests en World Tree Day geeft Mary Kay Inc., een wereldwijd leider in verantwoordelijk ondernemen en duurzaamheid, een rapport uit waarin zij verslag doet van haar langdurig partnership met de Arbor Day Foundation. Samen hebben Mary Kay Inc. en de Arbor Day Foundation over de hele wereld meer dan 1,2 miljoen bomen geplant waarmee ze een belangrijke impact hebben op klimaatverandering, CO2-emissies en ontbossing.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220321005137/nl/

Mary Kay logo (Graphic: Mary Kay Inc.)

Mary Kay logo (Graphic: Mary Kay Inc.)

“Wereldwijd gaan elk jaar 18 miljoen hectare bomen verloren,” aldus Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay Inc. “Door onder meer hevige natuurbranden, insecten, ziekte, klimaatverandering, is herbebossing bittere noodzaak. Mary Kay heeft een voetafdruk in markten overal in de wereld—dus moeten we iets doen om de wereld te beschermen. Ons partnership met de Arbor Day Foundation stelt ons in staat een duurzamere toekomst te bieden voor toekomstige generaties.”

Mary Kay’s laatste bomenrapport, dat te vinden is via een link onderaan op MaryKayGlobal.com, doet verslag van drie cumulatieve voordelen van het planten van bomen door het werk dat het partnership tot nu toe heeft voltooid.

 • CO2: Planten, beschermen en beheren van bomen absorbeert koolstof. Als bomen groeien wordt koolstof uit de atmosfeer verwijderd naar stammen, wortels en takken.

  • Metrische ton tot op heden geïsoleerd: 1.018.021
 • Water: Bomen en bossen spelen een vitale rol in waterkwaliteit en -kwantiteit. Gezonde bomen en bossen verminderen bodemerosie, filtreren overtollig regenwater en landbouwirrigatie, vergroten infiltratie van regenwater en verminderen wegstromen van land

  • Vermeden weggestroomd water in gallons (1 gallon is 3,785 l): 81.902.445 (gelijk aan schoon water voor 930.710 mensen)
 • Lucht: Bomen produceren zuurstof die we inademen. Daarnaast verwijderen bomen luchtverontreiniging door het verlagen van de luchttemperatuur, door water af te geven aan de atmosfeer en door het filtreren van deeltjes.

  • Verwijderde luchtvervuiling: 4236 ton

In 2021 voltooide Mary Kay Inc. zes zeer belangrijke plantprojecten in partnership met de Arbor Day Foundation. Onder andere:

 • 7000 bomen in het inheemse brandherstelproject in Brazilië
 • 26.496 bomen in de Mississippi River Valley
 • 49.004 bomen in Florida’s Tyndall luchtmachtbasis
 • 7500 bomen in China’s provincie Gansu en bossen in Binnen-Mongolië
 • 5000 bomen in Cajamarca en het Amazoneregenwoud, Peru
 • 5000 bomen in bossenherstel van insecten in Duitsland.

In 2022 is Mary Kay van plan bomen te planten in China, Brazilië, Madagascar en Florida.

Naast hun partnership met de Arbor Day Foundation trad Mary Kay op als uitvoerend producent voor Forest of Hope, een documentaire die de strijd voor het redden van onze planeet belicht vanuit de op handen zijnde dreigingen van klimaatverandering en destructief menselijk gedrag. In partnership met Media One en de Nature Conversancy heeft Mary Kay Monterrey in Mexico bezocht om licht te werpen op een groep vrouwelijke ondernemers die gefocust zijn op het herstellen van een plaatselijke bomensoort en ecosystemen. De film kwam uit in 2021 en is gepland voor vertoning op komende filmfestivals.

Om het volledige Mary Kay Inc. / Arbor Day Foundation-verslag te bekijken, klik here.

Over Mary Kay Inc.

Mary Kay Ash, een van de oorspronkelijke bedrijven die door het glazen plafond braken, richtte in 1963 haar droomschoonheidsbedrijf op met één doel: het leven van vrouwen verrijken. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Als onderneming voor de ontwikkeling van ondernemerschap zet Mary Kay zich in om vrouwen sterker te maken op hun traject naar economische onafhankelijkheid via onderwijs, mentorschap, belangenbehartiging, netwerken en innovatie. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay gelooft in het verrijken van het leven van vandaag voor een duurzame toekomst, door samen te werken met organisaties van over de hele wereld die zich richten op het promoten van uitmuntende bedrijfsvoering, het ondersteunen van kankeronderzoek, het bevorderen van gendergelijkheid, het beschermen van overlevenden tegen huiselijk geweld, het verfraaien van onze gemeenschappen en het aanmoedigen van kinderen om hun dromen te volgen. Ga voor meer informatie naar marykayglobal.com, zoek ons op Facebook, Instagram, en LinkedIn of volg ons op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr