22:43 uur 01-02-2022

Bentley Systems rondt overname van Power Line Systems af, wereldmarktleider op het gebied van software voor engineering van voedingstransmissie

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor de engineering van infrastructuur, heeft vandaag de voltooiing van de overname van Power Line Systems—een softwaremarktleider op het gebied van het ontwerp van elektrische stroomtransmissiebovenleidingen en hun structuren—van de particuliere aandelenfirma TA Associates aangekondigd voor ca. $700 million (voor een schuldenvrij bedrijf en onderhevig aan onherroepelijke werkkapitaalaanpassingen).

Als Bentley Systems de volledige financiële jaarcijfers voor 2021 presenteert (gepland voor 1 maart 2022), zal het bedrijf ook zijn volledige financiële jaarprognose voor 2022 geven, waarin de overname van Power Line Systems zal zijn opgenomen.

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor de engineering van infrastructuur. We bieden innovatieve software om de wereldwijde infrastructuur te verbeteren met de intentie zowel de wereldeconomie als de verduurzaming van de leefomgeving te optimaliseren. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoorwegen en transport, water en afvalwater, openbare voorzieningen en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële voorzieningen. Ons aanbod omvat op MicroStation gebaseerde applicaties voor modellering en simulatie, ProjectWise voor projectoplevering, AssetWise voor bedrijfsmiddelen- en netwerkprestaties, de toonaangevende geowetenschappelijke softwareportfolio van Seequent en het iTwin-platform voor infrastructuurele digital twins. Bentley Systems heeft meer dan 4.000 collega’s in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van meer dan $800 miljoen in 172 landen. www.bentley.com

© 2022 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, iTwin, MicroStation, ProjectWise, Seequent en Power Line Systems zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr