04:11 uur 09-03-2023

Bentley Systems kondigt overname aan van EasyPower®, marktleider in software voor energiesysteemtechniek

Elektrische modellering en -analyse breed integreren in de levenscyclus van Digital Twins voor infrastructuur

EXTON, Pa.–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering, kondigde vandaag aan dat het EasyPower heeft overgenomen. Dit is een toonaangevende ontwikkelaar van ontwerp- en analysesoftwaretools, waaronder oplossingen voor arc flash analyse, voor professionals in de elektrotechniek. EasyPower is gevestigd in Portland, Oregon (VS) en werkt sinds de oprichting in 1984 op innovatieve wijze aan het combineren van grafische modellen en analyses om het oplossen van complexe elektrotechnische problemen steeds eenvoudiger en toegankelijker te maken. EasyPower-producten worden voornamelijk gebruikt voor het ontwerpen, analyseren en beheren van energiedistributiesystemen van industriële en commerciële faciliteiten, zodat de veiligheid, betrouwbaarheid en naleving van de regelgeving kan worden gewaarborgd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230223006081/nl/

De intuïtieve interface van EasyPower stelt gebruikers in staat hun elektrische systemen te digitaliseren en maakt het ontwerp, de analyse en de optimalisatie van complexe distributiesystemen voor elektrische stroom mogelijk. Afbeelding afkomstig van Bentley Systems.

De intuïtieve interface van EasyPower stelt gebruikers in staat hun elektrische systemen te digitaliseren en maakt het ontwerp, de analyse en de optimalisatie van complexe distributiesystemen voor elektrische stroom mogelijk. Afbeelding afkomstig van Bentley Systems.

Met de overname van EasyPower door Bentley wordt het ontwerp en de analyse van geïntegreerde en iteratieve energiesystemen uitgebreid voor alle typen infrastructurele Digital Twins. Hiermee worden de mogelijkheden op het gebied van infrastructurele techniek vergroot. We hebben te maken met een toekomst die steeds meer werkt op elektriciteit en met ongelijksoortige en wijdverspreide energiebronnen aan beide zijden van ‘de meter’. Alle infrastructurele voorzieningen zullen dan ook profiteren – wat betreft prestaties, economische voordelen, veiligheid en veerkracht – van voortdurende simulatie en beoordeling van energiedistributieomstandigheden en -ontwerpen gedurende de gehele project- en operationele levenscycli. Prioriteiten voor Bentley Systems zijn onder meer de integratie van het systeem en de digitale workflows van EasyPower met de applicaties OpenBuildings, OpenFlows, OpenPlant, OpenRail, Bentley Raceway en Cable Management van Bentley.

CEO Greg Bentley: “Alle infrastructurele projecten en voorzieningen hebben energiedistributiesystemen, die te vaak worden geanalyseerd met behulp van onnodig gecompliceerde software die losgekoppeld is van 3D/4D-BIM- en Digital Twin-workflows. Door EasyPower op te nemen in ons ontwerp- en modelleringsportfolio en ons iTwin-platform, kunnen we ervoor zorgen dat de distributiesystemen die de infrastructuur aandrijven, gemakkelijker kunnen worden aangepast aan nieuwe eisen wat betreft duurzaamheid en veerkracht, terwijl we elektrische veiligheidsgaranties universeler, toegankelijker en duurzamer maken.”

Kevin Bates, CEO van EasyPower: “We zijn verheugd om ons bij Bentley Systems aan te sluiten op dit keerpunt voor elektrische energie op het gebied van infrastructuur en infrastructurele Digital Twins. Al bijna 40 jaar vereenvoudigt EasyPower complexe elektrotechnische problemen en helpt onze klanten om vol vertrouwen hun activiteiten te voltooien. Ons doel was om elektriciteit toegankelijker, betrouwbaarder en veiliger in gebruik te maken. Binnen en voor Bentley Systems kunnen we het bereik van EasyPower nu substantieel vergroten – over de hele wereld, in verschillende infrastructurele sectoren en binnen de gehele levenscyclus van Digital Twins!”

Met de overname van EasyPower komen er in eerste instantie 45 deskundige collega’s in Noord-Amerika bij.

Ga voor meer informatie naar www.easypower.com.

Afbeelding

De intuïtieve interface van EasyPower stelt gebruikers in staat hun elektrische systemen te digitaliseren en maakt het ontwerp, de analyse en de optimalisatie van complexe distributiesystemen voor elektrische stroom mogelijk. Afbeelding afkomstig van Bentley Systems.

Video

Geautomatiseerd ontwerp en analyse van energiesystemen met EasyPower.

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurengineering. We leveren innovatieve software om infrastructuur over de hele wereld te verbeteren, waarmee we zowel de wereldwijde economie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en door organisaties van allerlei groottes, voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van wegen en bruggen, spoor en transport, water en afvalwater, openbare werken en nutsprojecten, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële faciliteiten. Ons aanbod omvat MicroStation-gebaseerde applicaties voor modelleren en simuleren, ProjectWise voor projectlevering, AssetWise voor asset- en netwerkprestaties, het toonaangevende softwareportfolio voor geoprofessionals van Seequent, en het iTwin-platform voor Digital Twins voor infrastructuur. Bentley Systems heeft meer dan 4.500 medewerkers in dienst en genereert een jaarlijkse omzet van ongeveer een miljard dollar, verspreid over 186 landen.

www.bentley.com

© 2023 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley logo, AssetWise, Bentley Raceway and Cable Management, EasyPower, iTwin, MicroStation, OpenBuildings, OpenFlows, OpenPlant, OpenRail, ProjectWise en Seequent zijn geregistreerde of niet-geregistreerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr