12:22 uur 03-03-2023

Bentley Systems kondigt pensionering aan van oprichter Keith Bentley en promotie van Julien Moutte tot Chief Technology Officer

Voormalig CFO David Hollister gaat met pensioen als Chief Investment Officer

EXTON, Pennsylvania–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY) (“Bentley Systems” of het “Bedrijf”), het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek, kondigde vandaag de volgende aanstaande pensioneringen aan:

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230228005606/nl/

Keith Bentley, oprichter en Chief Technology Officer, Bentley Systems. David Hollister, Chief Investment Officer, Bentley Systems. Julien Moutte, Vice President, Technology, Bentley Systems. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Keith Bentley, oprichter en Chief Technology Officer, Bentley Systems. David Hollister, Chief Investment Officer, Bentley Systems. Julien Moutte, Vice President, Technology, Bentley Systems. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

  • Met ingang van april 2023 treedt oprichter Keith Bentley terug als Chief Technology Officer om de rol van Technology Advisor op zich te nemen tot zijn verwachte pensionering later in het jaar. Hij zal daarna zijn functie in de Board of Directors van Bentley Systems voortzetten. Zijn opvolger als Chief Technology Officer wordt Julien Moutte, momenteel Vice President of Technology; en
  • David Hollister, momenteel Chief Investment Officer, gaat per 31 maart 2023 met pensioen. Begin 2022 werd hij als Chief Financial Officer opgevolgd door Werner Andre.

CEO Greg Bentley zei: “Het is vrijwel uniek dat een gevestigd softwarebedrijf gedurende zijn hele bestaan een ‘chief inventor’ heeft gehad die ook de belangrijkste ambassadeur is geweest, zowel voor het werk van zijn technische gebruikers als voor dat van zijn ontwikkelaars. Bentley Systems werd in 1984 opgericht om de software van Keith Bentley voor infrastructuurtechniek te commercialiseren, en Keiths bijdragen aan de inhoud en verwoording van ons werk zijn nooit afgenomen en kende als hoogtepunt de introductie van ons marktleidende iTwin-platform voor Digital Twins op het gebied van infrastructuur. Keith heeft de afgelopen twee jaar nauw en continu samengewerkt met Julien Moutte. Samen zetten ze zich in om ervoor te zorgen dat de voordelen van iTwin zich zullen uitstrekken tot al onze gebruikers van applicaties en cloudservices.”

De toekomstige CTO Julien Moutte trad in januari 2021 als Vice President of Technology in dienst bij Bentley Systems. Hij stapte over vanuit SAP, waar hij hoofd technologie was voor SAP Marketing Cloud. De technische expertise van Julien reikt van cloudoperaties en platforms met een hoge beschikbaarheid tot multimedia en mobiel. Hij is IT-ondernemer en investeerder en heeft de afgelopen 15 jaar meer dan 10 bedrijven gelanceerd in Europa en de Verenigde Staten. Julien is gevestigd in Barcelona, spreekt vloeiend Spaans, Engels en Frans en studeerde in 1998 af in computerwetenschappen aan de Université Claude Bernard in Lyon, Frankrijk. Julien werkte in startende ondernemingen en bij SAP, en hij werkte samen met de Chief Operating Officer van Bentley Systems, Nicholas Cumins, zijn leidinggevende.

Julien Moutte zei: “Werken met een visionaire CTO zoals Keith Bentley is een zeldzaam voorrecht en een leerzame ervaring, waarvan ik de afgelopen twee jaar enorm heb genoten. Ons iTwin-platform is uniek gepositioneerd om ons en onze gebruikers te helpen de infrastructuur voor een wereld in nood vooruit te helpen. Het is een hele eer voor mij om hem op te volgen, en een voorrecht om te mogen blijven profiteren van zijn wijsheid. Als CTO van Bentley Systems kijk ik ernaar uit om zijn levenswerk voort te zetten.”

David Hollister was tussen 2007 en 2022 CFO van Bentley Systems. Greg Bentley zei: “David Hollister heeft onze financiële, portefeuilleontwikkelings- en investeringsactiviteiten deskundig en met verve begeleid, en onze beursgang in 2020 zou niet mogelijk zijn geweest zonder zijn gedrevenheid en coördinatie. Ik ben David verder dankbaar dat hij zo’n bekwame CFO-opvolger, Werner Andre, onder zijn hoede heeft gehad, die het afgelopen jaar op bewonderenswaardige wijze heeft gepresteerd. Het is moeilijk voor te stellen dat David het ooit ‘rustiger aan gaat doen’, maar samen met al zijn collega’s en alle belanghebbenden van Bentley Systems bedank en feliciteer ik hem met zijn pensionering!”

Keith Bentley en David Hollister nemen op 28 februari 2023 deel aan de presentatie van de kwartaalresultaten van Bentley Systems. Als u aan de live Zoom-videowebinar van het evenement wilt deelnemen, kunt u zich registreren via deze rechtstreekse koppeling. Het evenement kan ook worden geopend via de pagina News & Events > Events & Presentations op de Investor Relations-website van Bentley Systems op https://investors.bentley.com. Een herhaling en de transcriptie zijn na afloop van het live evenement beschikbaar op de Investor Relations-website van Bentley Systems.

Afbeelding 1
Keith Bentley, oprichter en Chief Technology Officer, Bentley Systems. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 2
David Hollister, Chief Investment Officer, Bentley Systems. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 3
Julien Moutte, Vice President, Technology, Bentley Systems. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen, waarbij we zowel de wereldeconomie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang, voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoor en openbaar vervoer, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële voorzieningen. Ons aanbod, mogelijk gemaakt door het iTwin-platform voor Digital Twins op het gebied van infrastructuur, omvat MicroStation en Bentley Open-applicaties voor modellering en simulatie, de software van Seequent voor geoprofessionals en Bentley Infrastructure Cloud met ProjectWise voor projectoplevering, SYNCHRO voor constructiebeheer en AssetWise voor activabeheer. De 5.000 collega’s van Bentley Systems genereren een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard USD in 194 landen.

www.bentley.com

© 2023 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, AssetWise, Bentley Infrastructure Cloud, iTwin, MicroStation, ProjectWise, Seequent en SYNCHRO zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Contactpersoon voor BSY-investeerders:
Eric Boyer

Investor Relations Officer

ir@bentley.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr