12:24 uur 16-08-2023

iTwin Ventures van Bentley Systems neemt Blyncsy over, een baanbrekende innovator op het gebied van AI-diensten voor transportactiviteiten en -onderhoud

Om de analyse van infrastructuur-assets te verbreden en te versnellen

EXTON, Pennsylvania–(BUSINESS WIRE)– Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek, heeft vandaag de overname van Blyncsy aangekondigd. Blyncsy levert baanbrekende kunstmatige-intelligentiediensten voor transportafdelingen ter ondersteuning van operaties en onderhoudsactiviteiten. De focus op het digital twin-ecosysteem van het iTwin Ventures-portfolio van Bentley wordt versterkt door de ontwikkeling en verspreiding van dergelijke algemeen waardevolle analyses van infrastructuur-assets te versnellen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230814849269/nl/

De geautomatiseerde AI-weginspectietechnologie van Blyncsy detecteert de aanwezigheid van wegmarkering en de zichtbaarheid ervan. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

De geautomatiseerde AI-weginspectietechnologie van Blyncsy detecteert de aanwezigheid van wegmarkering en de zichtbaarheid ervan. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Blyncsy, dat in 2014 in Salt Lake City (Utah, Verenigde Staten) is opgericht door CEO Mark Pittman, past computervisie en kunstmatige intelligentie toe bij het analyseren van algemeen beschikbare beelden om onderhoudsproblemen op wegennetwerken te identificeren. Pittman bedacht het idee voor het bedrijf terwijl hij voor een stoplicht stond. Hij was ervan overtuigd dat er manieren moesten zijn om realtime conditiegegevens en innovatieve technologieën te combineren om Departments of Transportation (DoTs) efficiënter te maken.

De ontwrichtende AI-diensten van Blyncsy vervangen kostbare en trage handmatige gegevensverzameling, verminderen de behoefte aan personeel of gespecialiseerde voertuigen of hardware in het veld en verbeteren het bewustzijn van transporteigenaren en -operators voor de wegomstandigheden en het tijdige herstel van schade en gebreken.Blyncsy detecteert meer dan 50 verschillende verkeersveiligheidsproblemen, waaronder de daadwerkelijke locatie van actieve bouwwerkzaamheden.

Pittman zei: “Blyncsy zet zich in om de nieuwste AI- en machine learning-technieken toe te passen ten behoeve van transportnetwerken. Deze afstemming met Bentley zal de waarde voor onze gebruikers alleen maar verhogen en samen zullen we nog diepere asset-analyses bieden aan transporteigenaren, om de chauffeurs van vandaag en morgen te ondersteunen.”

“Veiligheid is onze eerste prioriteit en operationele efficiëntie komt vlak daarna. We zijn afhankelijk van realtime gegevens, zoals de informatie die we van Blyncsy ontvangen, om het snelwegsysteem proactief te beheren om zo veilig en betrouwbaar mogelijk te zijn”, aldus Ed Sniffen, Director van het Hawaii Department of Transportation. “HDOT omarmt technologie die ons in staat stelt om op de meest productieve manier te werken. Blyncsy bezorgt ons wekelijkse rapporten met afbeeldingen en foto’s waarin de omstandigheden van vangrails, rijwegen en vegetatie worden beschreven die ons handvatten bieden waarmee we onze middelen kunnen prioriteren om aan de behoeften van het systeem te voldoen.”

Mike Schellhase, Managing Executive van iTwin Ventures van Bentley, zei: “Blyncsy kwam onder onze aandacht voor mogelijke deelname aan een opeenvolgende VC-investeringsronde. Maar we waren zo overtuigd van het belang van hun doorbraak dat we de volledige acquisitie ervan op ons namen. Zo konden we het snel en wijdverbreid opschalen. We verwachten dat investeringen in wijdverspreide asset-analyses het gebruik van digital twins voor infrastructuur zullen versnellen.”

Blyncsy zal het iTwin-platform van Bentley gebruiken voor volledige integratie met de techniek- en simulatiemodellen van infrastructuureigenaren, en Bentley zal de AI-diensten van Blyncsy integreren en op de markt brengen als onderdeel van de opkomende digital twin-mogelijkheden voor mobiliteit.

De overname werd voor Blyncsy ondersteund door Ignatious Growth Capital en Advisory. De investeerders van Blyncsy waren onder meer: Peterson Ventures, Doug Wells, Elemental Excelerator, Park City Angel Network, OakHouse Partners en CEAS Investments.

Afbeelding 1:

De geautomatiseerde AI-weginspectietechnologie van Blyncsy detecteert de aanwezigheid van wegmarkering en de zichtbaarheid ervan. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 2:

Geautomatiseerde kuilendetectie is een kritieke variabele, aangezien kuilen groter worden wanneer sneeuwschuivers en koud weer de rijbaan beïnvloeden. Blyncsy gebruikt AI om deze automatisch te detecteren. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 3:

Wegen verslijten doordat voertuigen erop rijden. Verschillende soorten voertuigen en zwaardere voertuigen versnellen de slijtage. De AI-applicatie van Blyncsy rapporteert wijzigingen aan gebruikers, zodat ze de weg op het juiste moment kunnen repareren om de kosten voor transportmanagers te verlagen. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

Afbeelding 4:

De geautomatiseerde weginspectieapplicatie van Blyncsy maakt gebruik van AI om weg-assets te identificeren, hun toestand te beoordelen en gebruikers te waarschuwen voor problemen. Afbeelding met dank aan Bentley Systems.

##

Over Bentley Systems

Bentley Systems (Nasdaq: BSY) is het softwarebedrijf voor infrastructuurtechniek. We bieden innovatieve software om de infrastructuur van de wereld vooruit te helpen, waarbij we zowel de wereldeconomie als het milieu ondersteunen. Onze toonaangevende softwareoplossingen worden gebruikt door professionals en organisaties van elke omvang, voor het ontwerp, de bouw en de exploitatie van wegen en bruggen, spoor en openbaar vervoer, water en afvalwater, openbare werken en nutsvoorzieningen, gebouwen en campussen, mijnbouw en industriële voorzieningen. Ons aanbod, aangedreven door het iTwin-platform voor digital twins voor infrastructuur, omvat MicroStation en Bentley Open-applicaties voor modellering en simulatie, de software van Seequent voor geoprofessionals en Bentley Infrastructure Cloud met ProjectWise voor projectoplevering, SYNCHRO voor bouwbeheer en AssetWise voor activabeheer. De 5.000 collega’s van Bentley Systems genereren een jaarlijkse omzet van meer dan 1 miljard USD in 194 landen.

www.bentley.com

© 2023 Bentley Systems, Incorporated. Bentley, het Bentley-logo, Bentley Infrastructure Cloud, Bentley Open, AssetWise, Blyncsy, iTwin, MicroStation, ProjectWise, Seequent en SYNCHRO zijn gedeponeerde of niet-gedeponeerde handelsmerken of servicemerken van Bentley Systems, Incorporated of een van haar directe of indirecte volledige dochterondernemingen. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Contacts

Perscontact:

Christine Byrne

+1 203 805 0432

Christine.Byrne@bentley.com
Volg ons op Twitter:

@BentleySystems

Check out our twitter: @NewsNovumpr