00:29 uur 06-01-2022

Piper Sandler sluit definitieve overeenkomst om de fusie- en overnameboetiek voor de Europese levensmiddelen- en drankensector, Stamford Partners LLP over te nemen

De overname voegt fusie- en overnamemogelijkheden voor de Europese levensmiddelen- en drankensector toe aan de consumentenadviesactiviteiten van Piper Sandler

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Piper Sandler Companies (NYSE: PIPR), een toonaangevende investeringsbank, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Stamford Partners LLP over te nemen.

Stamford Partners is in 1997 opgericht en is een ondernemende, gespecialiseerde fusie- en overnameboetiek die investeringsbankierdiensten van hoge kwaliteit aanbiedt aan de Europese levensmiddelen- en drankensector en aanverwante consumentensectoren.

Het Stamford Partners-team, geleid door de drie partners van het bedrijf, Damian Thornton, Simon Milne en Alastair Mathieson, voegt nog een andere toonaangevende adviespraktijk toe aan het Piper Sandler-platform en breidt de Europese investeringsbankiercapaciteiten van Piper Sandler uit.

“Stamford Partners biedt gedifferentieerde, hoogwaardige fusie- en overname-adviesdiensten die zijn afgestemd op de unieke behoeften van klanten in de Europese consumentenindustrie. De toevoeging is een aanvulling op onze bestaande consumentenpraktijk en creëert aanzienlijke kansen om ons bereik in samenwerking met hen verder uit te breiden”, zei James Baker, wereldwijd co-hoofd van investeringsbankieren bij Piper Sandler.

Damian Thornton, voorzitter van Stamford Partners, merkte op: “We zijn erg trots op de positie die Stamford Partners heeft ingenomen in de fusie- en overname voor de Europese levensmiddelen- en drankensector in de afgelopen 24 jaar als resultaat van onze niet-aflatende toewijding aan ervaren, inzichtelijk advies, gedreven door ons diepgaande begrip van sectordynamiek en rigoureuze normen voor fusies en overnames. We zijn verheugd om samen te werken met een bedrijf dat onze toewijding deelt om kwaliteitsadvies te verstrekken op basis van sectorexpertise. Ons team blijft hetzelfde, net als onze strategie en de manier waarop we de markt benaderen. Door ons aan te sluiten bij Piper Sandler en zijn marktleidende consumentenfranchise, kunnen we onze groei versnellen en ons aanbod aan klanten verbreden, terwijl we volledig trouw blijven aan onze onderliggende principes.”

De transactie wordt verwacht te worden voltrokken in het eerste kwartaal van 2022 en is onderhevig aan het verkrijgen van de vereiste goedkeuring van de regelgevende instanties en de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden.

Over Stamford Partners

Stamford Partners is een gespecialiseerde investeringsbankierfirma dat financiële advies- en bedrijfsontwikkelingsdiensten biedt aan bedrijven en investeerders in de Europese voedingsmiddelen- en drankensector en aanverwante consumentensectoren. De kantoren van de firma zijn gevestigd in Londen. www.stamford-partners.com

Over Piper Sandler

Als toonaangevende investeringsbank zorgen we voor groei en succes voor onze klanten via diepgaande sectorexpertise, openhartig advies en een gedifferentieerde, zeer productieve cultuur. We overstijgen transacties om mogelijkheden te definiëren, waardoor klanten hun kortetermijndoelen kunnen bereiken en tegelijkertijd hun langetermijnvisie kunnen realiseren. De firma is in 1895 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Minneapolis, met kantoren in de Verenigde Staten en in Londen, Aberdeen en Hong Kong. Ga voor meer informatie naar PiperSandler.com.

Waarschuwing met betrekking tot toekomstgerichte informatie

Deze aankondiging bevat toekomstgerichte verklaringen. Verklaringen die geen historische of actuele feiten zijn, inclusief verklaringen over overtuigingen en verwachtingen, zijn toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen hebben onder meer betrekking op de toekomstvooruitzichten en de groei van het bedrijf. Toekomstgerichte verklaringen houden inherente risico’s en onzekerheden in, en belangrijke factoren kunnen ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachte, waaronder de volgende: (1) de transactie beschreven in deze aankondiging is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wordt mogelijk niet of niet op de verwachte timing afgesloten; (2) de kosten of moeilijkheden met betrekking tot de combinatie van de activiteiten kunnen hoger zijn dan verwacht en kunnen een negatief effect hebben op onze bedrijfsresultaten en financiële toestand en op ons vermogen om verwachte synergieën uit de transactie te realiseren; (3) het kan langer duren dan verwacht om de verwachte voordelen van de transactie te bereiken en mogelijk niet in hun geheel of helemaal niet, en zal gedeeltelijk afhangen van het vermogen van het bedrijf om belangrijk personeel te behouden en aan te nemen en relaties te onderhouden met zijn klanten; (4) ontwikkelingen in markt- en economische omstandigheden hebben in het verleden een negatief effect gehad, en kunnen in de toekomst, een negatief effect hebben op de activiteiten en winstgevendheid van het bedrijf in het algemeen en van zijn investeringsbankieractiviteiten in het bijzonder; en (5) andere factoren die zijn geïdentificeerd onder ‘Risicofactoren’ in deel I, item 1A van ons jaarverslag op formulier 10-K voor het jaar eindigend op 31 december 2020, en bijgewerkt in onze daaropvolgende rapporten die zijn ingediend bij de SEC. Deze rapporten zijn beschikbaar op www.pipersandler.com of www.sec.gov. Toekomstgerichte verklaringen gelden alleen vanaf de datum waarop ze zijn gedaan, en we zijn niet verplicht om ze bij te werken in het licht van nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen.

Piper Sandler Companies (NYSE: PIPR) is een toonaangevende investeringsbank die erop is gericht klanten te helpen bij Realize the Power of Partnership® (het realiseren van de kracht van partnerschap). Effectenmakelaardij en investeringsbankierdiensten worden in de VS aangeboden via Piper Sandler & Co., lid SIPC en NYSE; in het VK via Piper Sandler Ltd., geautoriseerd en gereguleerd door de Britse Financial Conduct Authority; en in Hong Kong via Piper Sandler Hong Kong Ltd., geautoriseerd en gereguleerd door de Securities and Futures Commission. Alternatief vermogensbeheer en adviesdiensten over vaste inkomsten worden aangeboden via afzonderlijk geregistreerde adviespartners.

Volg Piper Sandler: LinkedIn | Facebook | Twitter

©2022. Sinds 1895. Piper Sandler Companies. 800 Nicollet Mall, Minneapolis, Minnesota 55402-7036

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pamela Steensland

Tel.: 612 303-8185

p.a.mela.steensland@psc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr