17:35 uur 16-06-2021

Piper Sandler adviseert EverArc bij de overname van perimeteroplossingen

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Piper Sandler & Co. chemicals & materials investeringsbankgroep (The Valence Group) heeft EverArc Holdings geadviseerd over de aangekondigde overname van 100% van Perimeter Solutions van SK Capital.

EverArc Holdings Limited (LSE: EVRA / EVWA) heeft een definitieve overeenkomst gesloten met SK Invictus Holdings S.à.r.l. een dochteronderneming van fondsen geadviseerd door SK Capital Partners, om 100% van SK Invictus Intermediate S.à.rl te verwerven, het uiteindelijke moederbedrijf van Perimeter Solutions, een toonaangevende wereldwijde fabrikant van hoogwaardige brandbestrijdingsproducten en smeermiddeladditieven, voor een totale vergoeding van ongeveer $ 2 miljard, bestaande uit contanten en preferente aandelen, onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 afgerond.

Piper Sandler Advises EverArc on its Acquisition of Perimeter Solutions

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Piper Sandler & Co. chemicals & materials investment banking group (The Valence Group) has advised EverArc Holdings on its announced acquisition of 100% of Perimeter Solutions from SK Capital.

EverArc Holdings Limited (LSE: EVRA / EVWA) has entered into a definitive agreement with SK Invictus Holdings S.à.r.l. an affiliate of funds advised by SK Capital Partners, to acquire 100% of SK Invictus Intermediate S.à.r.l., the ultimate parent company of Perimeter Solutions, a leading global manufacturer of high-quality firefighting products and lubricant additives, for total consideration of approximately $2 billion, consisting of cash and preferred shares, subject to customary closing conditions. The transaction is expected to close in Q4 2021.

EverArc Holdings Limited (LSE: EVRA / EVWA) is a publicly-listed acquisition company that was formed in November 2019 to undertake an acquisition of a target company or business.

Perimeter is a leading global manufacturer of high-quality firefighting products and lubricant additives. The Fire Safety business includes formulation and manufacturing of fire management products along with services and pre-treatment solutions for managing wildland, military, industrial and municipal fires. The Oil Additives business produces high quality phosphorous pentasulfide (“P2S5”) utilized in the preparation of zinc dialkyldithiophosphate (“ZDDP”)-based lubricant additives, providing critical anti-wear solutions for end customers.

ABOUT PIPER SANDLER

Piper Sandler Companies (NYSE: PIPR) is a leading investment bank driven to help clients Realize the Power of Partnership®. Securities brokerage and investment banking services are offered in the U.S. through Piper Sandler & Co., member SIPC and NYSE; in the U.K. through Piper Sandler Ltd., authorized and regulated by the U.K. Financial Conduct Authority; and in Hong Kong through Piper Sandler Hong Kong Ltd., authorized and regulated by the Securities and Futures Commission. Private equity strategies and fixed income advisory services are offered through separately registered advisory affiliates.

Follow Piper Sandler: LinkedIn | Facebook | Twitter

©2021. Since 1895. Piper Sandler Companies. 800 Nicollet Mall, Minneapolis, Minnesota 55402-7036

Contacts

Pamela Steensland

Tel: 612 303-8185

pamela.steensland@psc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr