22:24 uur 21-06-2021

Piper Sandler adviseert SK Capital over de verkoop van Niacet aan Kerry

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– De investeringsbankgroep van Piper Sandler & Co. chemicaliën en materialen (The Valence Group) heeft vandaag aangekondigd dat het SK Capital Partners heeft geadviseerd bij de verkoop van zijn portfoliobedrijf, Niacet Corporation, aan Kerry Group plc voor $ 1,015 miljard (€ 853 miljoen) op een kas- en schuldenvrije basis, onderhevig aan de gebruikelijke afsluitingsaanpassingen. Na de overname zal Niacet worden geïntegreerd in Kerry’s wereldwijde voedselbeschermings- en conserveringsplatform.

De transactie zal naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van 2021 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en wettelijke goedkeuringen.

Niacet is een wereldwijde marktleider in technologieën voor conservering. Het heeft duidelijke leidende posities in Bakery en Pharma, en kosteneffectieve natriumarme conserveringssystemen voor vlees en plantaardig voedsel in zowel conventionele als clean label-oplossingen. Niacet onderscheidt zich door zijn eigen droog- en granulatieproces technologieën in zijn belangrijkste marktcategorieën Bakkerij, Vlees en Farma. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 75 landen en belangrijke productielocaties in Niagara Falls (VS) en Tiel (Nederland).

Piper Sandler Advises SK Capital on Sale of Niacet to Kerry

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Piper Sandler & Co. chemicals & materials investment banking group (The Valence Group) announced today that it has advised SK Capital Partners on the sale of its portfolio company, Niacet Corporation, to Kerry Group plc for $1.015bn (€853m) on a cash-free, debt-free basis, subject to customary closing adjustments. Following the acquisition, Niacet will be integrated into Kerry’s global food protection and preservation platform.

The transaction is expected to close by the end of the third quarter of 2021, subject to customary closing conditions and regulatory approvals.

Niacet is a global market leader in technologies for preservation. It has clear leadership positions in Bakery and Pharma, and cost-effective low-sodium preservation systems for Meat and plant-based food across both conventional and clean label solutions. Niacet is differentiated by its proprietary drying and granulation process technologies in its key market categories of Bakery, Meat and Pharma. The business has customers in over 75 countries and key manufacturing sites in Niagara Falls (USA) and Tiel (Netherlands).

SK Capital is a private investment firm with a disciplined focus on the specialty materials, chemicals and pharmaceuticals sectors. SK Capital’s portfolio of businesses generates revenues of approximately $11 billion annually, employs more than 16,000 people globally and operates 150 plants in 28 countries.

ABOUT PIPER SANDLER

Piper Sandler Companies (NYSE: PIPR) is a leading investment bank driven to help clients Realize the Power of Partnership®. Securities brokerage and investment banking services are offered in the U.S. through Piper Sandler & Co., member SIPC and NYSE; in the U.K. through Piper Sandler Ltd., authorized and regulated by the U.K. Financial Conduct Authority; and in Hong Kong through Piper Sandler Hong Kong Ltd., authorized and regulated by the Securities and Futures Commission. Private equity strategies and fixed income advisory services are offered through separately registered advisory affiliates.

Follow Piper Sandler: LinkedIn | Facebook | Twitter

©2021. Since 1895. Piper Sandler Companies. 800 Nicollet Mall, Minneapolis, Minnesota 55402-7036

Contacts

Pamela Steensland

Tel: 612 303-8185

pamela.steensland@psc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr