02:22 uur 19-10-2021

Milliken & Company neemt Encapsys, LLC over

SPARTANBURG, South Carolina (VS)–(BUSINESS WIRE)– Milliken & Company (‘Milliken’), een wereldwijd gediversifieerde fabrikant met meer dan anderhalve eeuw materiaalwetenschappelijke expertise, heeft Encapsys, LLC (‘Encapsys’), een wereldleider in micro-encapsulatie, formeel overgenomen van de Cypress Performance Group LLC (‘Cypress’). De transactie werd officieel afgesloten op 18 oktober 2021.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211018006040/nl/

“De naald verplaatsen naar duurzaamheid vereist groots denken en krachtige samenwerkingen. We zijn verheugd Encapsys te verwelkomen bij Milliken”, zei Halsey Cook, president en CEO van Milliken & Company. “De expertise van Encapsys in combinatie met onze capaciteit om te schalen geeft onze inspanningen om duurzame innovaties voor onze klanten te leveren een boost.”

“Encapsys brengt een unieke combinatie van innovatie, wetenschap en technologie naar het Milliken-team”, voegt Cindy Boiter, executive vice-president en president van chemische activiteiten van Milliken toe. “Door onze portfolio van specialistische chemicaliën met een wereldwijd bereik te vergroten, versnelt deze overname duurzame oplossingen voor de markten en klanten die we bedienen.”

Terwijl Encapsys in Milliken integreert, worden de dagelijkse activiteiten zonder onderbreking voortgezet, inclusief de relaties met bestaande leveranciers en klanten.

Encapsys, met het hoofdkantoor in Appleton, Wisconsin, is een leider in micro-inkapselingstechnologieën, die een uniforme polymere schaal rond een kernmateriaal op micronniveau plaatsen om capsules te maken. Micro-inkapseling heeft toepassingen in alle sectoren en helpt bedrijven duurzamere producten te realiseren door verantwoorde consumptie en efficiënte levering van actieve materialen te bevorderen.

“De medewerkers van Encapsys zijn verheugd om lid te worden van het Milliken-team en een organisatie van wereldklasse te verwelkomen in Noordoost-Wisconsin”, verklaarde Mary Goggans, president van Encapsys. “Onze cultuur en waarden passen perfect bij elkaar en we kijken ernaar uit om de wereldwijde capaciteiten van Milliken te benutten om innovatie en groei te versnellen.”

Milliken werd vertegenwoordigd door juridisch adviseur Jones Day en financieel adviseur JP Morgan Securities LLC. BofA Securities, Inc. en Credit Suisse Securities (USA) LLC traden op als financieel adviseurs, en Morgan, Lewis & Bockius LLP trad op als juridisch adviseur van Encapsys.

Over Milliken

Milliken & Company is een wereldwijde productieleider wiens focus op materiaalwetenschap van vandaag de doorbraken van morgen levert. Van toonaangevende moleculen tot duurzame innovaties, Milliken creëert producten die het leven van mensen verbeteren en oplossingen bieden voor haar klanten en gemeenschappen. Gebaseerd op duizenden patenten en een portfolio met toepassingen in de textiel-, vloer-, speciaalchemie- en gezondheidszorgactiviteiten, maakt het bedrijf gebruik van een gedeeld gevoel van integriteit en uitmuntendheid om de wereld generaties lang positief te beïnvloeden. Ontdek meer over Millikens nieuwsgierige geesten en geïnspireerde oplossingen op milliken.com en op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Over Encapsys

Encapsys, met het hoofdkantoor in Appleton, Wisconsin, is een wereldwijd erkende innovator op het gebied van micro-inkapseling. Encapsys is de gepatenteerde uitvinder van micro-encapsulatie en levert al meer dan 65 jaar innovatieve oplossingen aan partners in de thuiszorg, persoonlijke verzorging, landbouw, textiel, beddengoed en zelfkopiërend papier. Ga voor meer informatie over Encapsys naar www.encapsys.com.

Over The Cypress Performance Group LLC

Encapsys is sinds 2015 eigendom van The Cypress Performance Group. Cypress is een holding opgericht door George Sherman en is gefocust op productie- of industriële dienstverlenende bedrijven met toegevoegde waarde. Cypress helpt bedrijven bij het implementeren van hun strategisch plan door het bedrijfssysteem te gebruiken om zich te focussen op groei en operationele efficiëntie, terwijl het toonaangevende praktijken ontwikkelt om de klantervaring te verbeteren en aandeelhouderswaarde te leveren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Betsy Sikma, Milliken

betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Check out our twitter: @NewsNovumpr