19:40 uur 22-04-2022

Milliken & Company volgt de voortgang van duurzaamheidsinitiatieven in het vierde duurzaamheidsjaarverslag

SPARTANBURG, South Carolina (VS)–(BUSINESS WIRE)– Vandaag publiceerde Milliken & Company hun vierde duurzaamheidsjaarverslag (Sustainability Report), een belangrijke rapportagecomponent m.b.t. de vorderingen van het bedrijf op weg naar hun duurzaamheidsdoelstellingen in 2025 (2025 Sustainability Goals). In 2019 presenteerde Milliken 12 duurzaamheidsdoelstellingen, gericht op hun mensen, hun producten en de planeet als een routekaart om een gezondere toekomst te bereiken. Met de leidraad van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties als richtlijn, zijn deze 12 doelstellingen een teken van het commitment van het bedrijf aan duurzaamheid in alle vormen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220422005046/nl/

Milliken's fourth annual Sustainability Report highlights the company's progress toward its 2025 Sustainability Goals. (Photo: Business Wire)

Milliken’s fourth annual Sustainability Report highlights the company’s progress toward its 2025 Sustainability Goals. (Photo: Business Wire)

In 2021 stopte Milliken met steenkool als primaire brandstof na het investeren van $ 25 miljoen in warmtekrachtkoppeling, die stoom- en elektriciteitsopwekking combineert. Milliken heeft met name ook de diversiteit van het managementteam in de VS met 8% vergroot en bekendgemaakt dat de gehele vloermateriaalportefeuille nu koolstofneutraal is.

“Ons gedeelde doel en onze materiaalkunde-expertise maken ons uniek Milliken,” deelt Halsey Cook, president en CEO van Milliken & Company. “We omarmen niet alleen ons vermogen om de wereld rondom ons positief te beïnvloeden, maar ook onze verantwoordelijkheid voor het bouwen van een gezondere toekomst voor deze generatie en voor toekomstige generaties.”

Voltooid in lijn met de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI): Core, Millikens vierde verslag beschrijft de holistische duurzaamheidsvoortgang die in 2021 is gemaakt. Deze prestaties omvatten:

  • Registratie van nul veiligheidsincidenten met werkverzuim vanwege COVID-19;
  • Registratie van 27.000 vrijwilligersuren, het hoogste aantal in de geschiedenis van het bedrijf;
  • Samenwerking met groepen waaronder Accelerating Circularity (versnelling van circulariteit), Polypropylene Coalition (polypropyleencoalitie), PureCycle Technologies en de alliantie om kunststofafval te stoppen (Alliance to End Plastic Waste), het uitlenen van onze expertise om de uitdagingen van het einde van de gebruiksduur van producten op te lossen;
  • Upgrading van de verlichting naar ledlampen bij 13 productiefaciliteiten, waardoor broeikasgasemissies met 3000 metrische ton zijn verlaagd en het punt halverwege gemarkeerd is voor de doelstelling om alle verlichting bij productiefaciliteiten te veranderen naar led tegen het einde van 2023; en
  • Toename van gebruik van hernieuwbare energie naar 97.608 MWu/jaar, meer dan 97% van de doelstelling van 100,000 MWu/jaar tegen 2025.

“De cover van het verslag van dit jaar is een beeld uit de documentaire Everest, die het dramatische, waargebeurde verhaal van een team van vier klimmers die de berg beklommen beschrijft,” aldus Kasel Knight, senior vicepresident en algemeen raadsman. “Milliken en Polartec sponsoren de heruitgave van deze film ter ere van diens 25e verjaardag. Voor ons paste dit verhaal van teamwork, hoop en doorzettingsvermogen vanzelfsprekend goed bij ons verslag van 2021. Onze doelstellingen zijn torenhoog, maar door samen te werken kunnen we een stralendere, gezondere toekomst bereiken.”

Bezoek om het gehele verslag te bekijken Millikens Sustainability Hub hier.

Over Milliken

Milliken & Company is een wereldwijde productieleider wiens focus op materiaalkunde de doorbraken van morgen vandaag levert. Van toonaangevende moleculen tot duurzame innovaties, Milliken creëert producten die het leven van mensen verbeteren en oplossingen bieden voor hun klanten en gemeenschappen. Gebaseerd op duizenden patenten en een portfolio met toepassingen in de textiel-, vloermateriaal-, chemie- en gezondheidszorgactiviteiten, maakt het bedrijf gebruik van een gedeeld gevoel van integriteit en uitmuntendheid om de wereld generaties lang positief te beïnvloeden. Kom meer te weten over Millikens nieuwsgierige geesten en geïnspireerde oplossingen op milliken.com en op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Betsy Sikma

betsy.sikma@milliken.com
864.909.7908

Check out our twitter: @NewsNovumpr