13:00 uur 19-04-2023

Milliken & Company meldt vijf jaar voortgang in duurzaamheidsverslag 2022, ‘FOR HUMANKIND’ (‘Voor de mensheid’)

Geverifieerde nettonuldoelen zijn een anker voor de wereldwijde duurzaamheidsimpact van het bedrijf op korte en lange termijn

SPARTANBURG, S.C.–(BUSINESS WIRE)– Gediversifieerde en mondiale producent Milliken & Company heeft vandaag zijn vijfde jaarlijkse duurzaamheidsverslag, ‘For HumanKind’, gepubliceerd. Het verslag volgt de voortgang van Milliken op het gebied van de duurzaamheidsdoelen 2025 van het bedrijf (oorspronkelijk opgesteld in 2019) en bevat initiële baseline gegevens voor de nettonuldoelen van het bedrijf (formeel geverifieerd in 2022). Het verslag laat zien hoe duurzaamheid een impact heeft op Millikens huidige activiteiten en wezenlijk is voor de toekomst van het bedrijf.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230419005304/nl/

Milliken's sustainability report, entitled "For HumanKind," shares five years of progress on the company's sustainability goals. (Photo: Business Wire)

Milliken’s sustainability report, entitled “For HumanKind,” shares five years of progress on the company’s sustainability goals. (Photo: Business Wire)

Millikens bekendmaking van zijn korte- en langetermijndoelen om tegen 2050 netto-nul te bereiken heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de inspanningen van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid. Milliken is een van de eerste 50 bedrijven ter wereld en het eerste in South Carolina (Verenigde Staten) met wetenschappelijk gegronde doelen die door het door de VN gesteunde Science Based Targets Initiative (SBTi) zijn goedgekeurd. Deze doelen voegen zich bij 12 andere duurzaamheidsdoelen die Milliken heeft opgesteld om zijn werk met zijn mensen, zijn producten en de planeet te gidsen door de lens van menselijk voordeel en wetenschap.

‘Het was inspirerend om te zien wat we in slechts een paar jaar hebben bereikt. We beseffen dat we met deze voortgang kunnen doorgaan door onze medewerkers, onze aandeelhouders, onze partners en onze klanten enthousiast te maken om mee te doen aan het oplossen van de meest urgente uitdagingen ter wereld, waaronder klimaatverandering’, aldus Halsey Cook, president en CEO van Milliken. ‘Ons werk is verre van voorbij en we weten dat teamwork de sleutel is tot het versnellen van de innovatie die succes zal opleveren, niet alleen voor onszelf, maar voor de hele mensheid.’

In 2022 kondigde Milliken ook aan dat het bedrijf het gebruik van PFAS in de vezels en afwerkingen in zijn textielportfolio geleidelijk zou elimineren, wat in december 2022 is verwezenlijkt. Als gevolg van de inzet van het bedrijf voor einde-levensduur-oplossingen voor kunststoffen investeerde de liefdadigheidsorganisatie van Milliken & Company – de Milliken & Company Charitable Foundation – in het Center for Sustainable Behavior and Impact van The Recycling Partnership. Het centrum biedt tastbare oplossingen om de recyclingpercentages in huishoudens in de VS te verhogen. De diversiteit in het managementteam van Milliken in de VS is sinds 2018 met 10% gestegen, wat neerkomt op 36% genderdiversiteit en 17% raciale/etnische diversiteit. Milliken heeft dit jaar ook zijn doel gehaald in verband met de vermindering van geïndexeerde broeikasgasemissies met 25% en gaat zich nu richten op grotere verminderingen van broeikasgasemissies in overeenstemming met zijn nettonuldoelen.

‘Onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid evolueren verder, zoals blijkt uit de verschuiving van ons doel inzake broeikasgasemissies naar de meer holistische nettonuldoelen’, voegt Millikens senior vicepresident en juridisch adviseur Kasel Knight toe. ‘We zijn trots op wat we in 2022 hebben bereikt en we zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst nog betere inspanningen zullen leveren door nieuwe kansen te benutten om ons doel te verwezenlijken, met name de wereld generaties lang positief te beïnvloeden.’

Het duurzaamheidsverslag 2022 van Milliken is te vinden op milliken.com/sustainability, samen met aanvullende hulpbronnen met betrekking tot netto-nul en verslagen van voorgaande jaren.

Over Milliken

Milliken & Company is een wereldleider op het gebied van productie wiens focus op materiaalkunde de doorbraken van morgen vandaag levert. Van moleculen die toonaangevend zijn in de branche, tot duurzame innovaties creëert Milliken producten die het leven van mensen verbeteren en oplossingen bieden voor zijn klanten en gemeenschappen. Dankzij duizenden octrooien en een portfolio met toepassingen in de textiel-, gespecialiseerde chemie-, vloermateriaal- en gezondheidszorgsector maakt het bedrijf gebruik van een gedeeld gevoel van integriteit en uitmuntendheid om de wereld generaties lang positief te beïnvloeden. Kom meer te weten over Millikens nieuwsgierige denkers en geïnspireerde oplossingen op milliken.com en op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Contacts

Betsy Sikma

betsy.sikma@milliken.com
+1 864.909.7908

Check out our twitter: @NewsNovumpr