14:00 uur 07-10-2021

Moody’s ESG-oplossingen breidt risicoscores voor fysiek klimaat uit naar sub-soevereinen

26% van de Amerikaanse postcodes heeft te maken met ernstig overstromingsrisico, naast andere belangrijke bevindingen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions heeft vandaag aangekondigd dat het zijn gegevensdekking van de fysieke risico’s van klimaatverandering uitbreidt met nieuwe sub-soevereine klimaatrisicoscores. Deze fysieke klimaatrisicoscores kwantificeren de bevolkingsgewogen blootstelling aan overstromingen, hittestress, orkanen en tyfoons, zeespiegelstijging, waterstress en bosbranden. De scores vormen een aanvulling op Moody’s bestaande dekking van fysieke risicogegevens voor locaties wereldwijd, waaronder scores voor 200 landen.

“Klimaatnoodgevallen verstoren nu al gemeenschappen, economieën en toeleveringsketens – en ze zullen in ernst en frequentie toenemen”, zegt Emilie Mazzacurati, Global Head of Moody’s Climate Solutions in Moody’s ESG Solutions Group. “Het beperken van verliezen vereist een toekomstgerichte kijk op welke geografische gebieden het meest worden blootgesteld aan specifieke gevaren. Onze nieuwe sub-soevereine dataset stelt gebruikers in staat om beter inzicht te krijgen in het niveau van klimaatrisico’s waarmee hun activa en investeringen worden geconfronteerd op basis van locatie, wat resulteert in proactief risicobeheer en veerkrachtige investeringen.”

Moody’s ESG Solutions Expands Physical Climate Risk Scores to Sub-Sovereigns

26% of US zip codes face severe flooding risk, among other key findings

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions today announced that it is expanding its data coverage of the physical risks posed by climate change with new sub-sovereign climate risk scores. These physical climate risk scores quantify population-weighted exposure to floods, heat stress, hurricanes and typhoons, sea level rise, water stress and wildfires. The scores complement Moody’s existing coverage of physical risk data for locations globally, which includes scores for 200 sovereigns.

“Climate emergencies are already disrupting communities, economies, and supply chains—and they are going to increase in severity and frequency,” says Emilie Mazzacurati, Global Head of Moody’s Climate Solutions in Moody’s ESG Solutions Group. “Mitigating loss requires a forward-looking view on which geographical areas are most exposed to specific hazards. Our new sub-sovereign dataset enables users to better understand the level of climate risk facing their assets and investments based on location, informing proactive risk management and resilience investment.”

Moody’s innovative dataset leverages satellite imagery alongside global models to overlay population and economic information with granular climate data. Banks, asset managers, asset owners and other organizations can use the scores and underlying data to assess climate risk in specific areas, and create benchmarks for individual property assessments to understand how a specific asset may fare relative to others in the area.

The new sub-sovereign dataset includes United States municipal data at the state, county, urban area, metropolitan and micropolitan statistical areas, and zip code level; European Union coverage for all three subdivisions of countries, or “Nomenclature of territorial units for statistics” (NUTS 1, 2 and 3); and coverage of global states/provinces as well as administrative areas for 3,300 urban areas around the world.

Among other notable findings, the scores show that 26% of US zip codes are highly exposed to floods and 21% of NUT 3 areas (consisting of smaller regions in Europe) are highly exposed to heat stress, demonstrating the ability of Moody’s data to pinpoint the potential impact of individual climate hazards on specific locations. A recent Moody’s blog post leverages the new scores to explore physical climate risk exposure and mitigation for US semiconductor manufacturers facilities.

To learn more about Moody’s ESG Solutions’ climate risk data, visit: moodys.com/climate-solutions. You can find out more about Moody’s climate efforts on its Climate Hub.

ABOUT MOODY’S ESG SOLUTIONS

Moody’s ESG Solutions Group is a business unit of Moody’s Corporation serving the growing global demand for ESG and climate insights. The group leverages Moody’s data and expertise across ESG, climate risk, and sustainable finance, and aligns with Moody’s Investors Service and Moody’s Analytics to deliver a comprehensive, integrated suite of ESG and climate risk solutions including ESG scores, analytics, Sustainability Ratings and Sustainable Finance Reviewer/certifier services. For more information visit Moody’s ESG & Climate Risk hub at www.moodys.com/esg.

Contacts

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton

MD-Global Sales Lead/ESG

+1 (415) 874-6000

Lisa.Stanton@moodys.com

Media inquiries:
Tim Whatmough

VP-Communications

+33 (153) 303-385

Tim.Whatmough@moodys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr