20:35 uur 27-07-2021

V.E, onderdeel van Moody’s ESG Solutions, geeft second party opinion over Colombia’s Sovereign Green Bond Framework en inaugurele uitgifte

LONDEN & PARIJS–(BUSINESS WIRE)– V.E, onderdeel van Moody’s ESG Solutions, heeft vandaag een Second Party Opinion (SPO) gepubliceerd over Colombia’s Sovereign Green Bond Framework en de inaugurele uitgifte.

De SPO beoordeelt vier hoofdcomponenten: de mate van bijdrage van het raamwerk aan duurzaamheid, de afstemming op internationale normen, de samenhang met de strategische duurzaamheidsprioriteiten van Colombia en de prestaties van Colombia op het gebied van environmental, social en governance (ESG).

“De opbrengsten van de groene instrumenten die zijn uitgegeven onder het kader van Colombia zullen een ‘robuuste’ bijdrage leveren aan duurzaamheid, het op een na hoogste niveau op onze vierpuntsschaal”, zegt Adriana Cruz Felix, hoofd Sustainable Finance Research bij V.E. “De uitgifte zal projecten financieren om de biodiversiteit te beschermen en de veerkracht en aanpassing aan klimaatverandering op te bouwen, waardoor de capaciteit van de Colombiaanse instellingen wordt versterkt om de belangrijkste milieu-uitdagingen aan te pakken.”

V.E, part of Moody’s ESG Solutions, provides Second Party Opinion on Colombia’s Sovereign Green Bond Framework and Inaugural Issuance

LONDON & PARIS–(BUSINESS WIRE)– V.E, part of Moody’s ESG Solutions, published today a Second Party Opinion (SPO) on Colombia’s Sovereign Green Bond Framework and inaugural issuance.

The SPO assesses four main components: the framework’s level of contribution to sustainability, its alignment with international standards, its coherence with Colombia’s strategic sustainability priorities, and Colombia’s environmental, social and governance (ESG) performance.

“Proceeds from the green instruments issued under Colombia’s framework will provide a ‘robust’ contribution to sustainability, the second-highest level on our four-point scale,” said Adriana Cruz Felix, Head of Sustainable Finance Research at V.E. “The issuance will fund projects to protect biodiversity as well as build climate change resilience and adaptation, thereby reinforcing the capacity of Colombia’s institutions to address key environmental challenges.”

In V.E’s opinion, the framework and portfolio of eligible expenditures are aligned with the four core components of the Green Bond Principles 2021 (GBP). The project categories are likely to contribute to eight of the GBP’s eligible green project categories, and eight United Nations Sustainable Development Goals.

The framework is ‘coherent’ with Colombia’s strategic sustainability priorities, the highest level on V.E’s three-point scale. As part of its Pact for Sustainability, Colombia has committed to implement economic strategies around four pillars: sustainability of key sectors, biodiversity and natural capital, climate change adaptation, and environmental institutions and research.

Colombia’s Sovereign Sustainability Rating from V.E is 62/100, which indicates an ‘advanced’ ESG performance, the highest level on V.E’s four-point scale. Colombia ranks 65th out of 178 countries in V.E’s global sovereign sustainability index, and 35th out of 37 OECD countries.

V.E’s SPOs on sustainability credentials help market participants secure financing through sustainable bonds and loans, strengthen issuers’ and projects’ credibility, and give investors confidence. To date, V.E has provided more than 330 SPOs – including award-winning and pioneering missions – on sustainable financing operations in over 30 countries. V.E has provided SPOs for sovereign issuers including the UK, France, Italy, Chile, Ecuador, Egypt, Mexico and Andorra. To learn more, please visit www.moodys.com/sustainable-finance.

V.E’s SPO on Colombia’s Sovereign Green Bond Framework and inaugural issuance is available in Spanish and English.

ABOUT MOODY’S ESG SOLUTIONS

Moody’s ESG Solutions Group is a business unit of Moody’s Corporation serving the growing global demand for ESG and climate insights. The group leverages Moody’s data and expertise across ESG, climate risk, and sustainable finance, and aligns with Moody’s Investors Service (MIS) and Moody’s Analytics (MA) to deliver a comprehensive, integrated suite of ESG and climate risk solutions including ESG scores, analytics, Sustainability Ratings and Sustainable Finance Reviewer/certifier services.

For more information visit Moody’s ESG hub at www.moodys.com/esg.

Contacts

Media inquiries:
Tim Whatmough

VP-Communications

+33 (153) 303-385

Tim.Whatmough@moodys.com

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton

MD-Global Sales Lead/ESG

+1 (415) 874-6000

Lisa.Stanton@moodys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr