17:39 uur 16-06-2021

Moody’s ESG Solutions lanceert op maat gemaakte dataset om marktdeelnemers te helpen voldoen aan SFDR-vereisten

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions heeft vandaag een op maat gemaakte ESG-gegevensoplossing gelanceerd om marktdeelnemers te helpen voldoen aan de vereisten van de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) van de Europese Unie (EU).

Door gebruik te maken van de analytische nauwkeurigheid en geavanceerde gegevensverzamelingsprocessen van Moody’s ESG Solutions, is het product van de grond af opgebouwd, waardoor het een van de weinige speciaal gebouwde SFDR-gegevensoplossingen op de markt is.

De SFDR is van kracht sinds maart 2021 en introduceert openbaarmakingsvereisten voor een reeks Principe Adverse Impact (PAI)-indicatoren, die de ecologische, sociale en governance-factoren (ESG) schetsen die leiden tot ongunstige duurzaamheidseffecten. PAI-informatie wordt vanaf 2022 verplicht voor alle financiële marktdeelnemers, inclusief adviseurs, als onderdeel van de EU-strategie om greenwashing tegen te gaan en de financiering van groene projecten aan te moedigen.

Moody’s ESG Solutions Launches Bespoke Dataset to Help Market Participants Meet SFDR Requirements

LONDON–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions today launched a bespoke ESG data solution to help market participants meet the European Union (EU) Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) requirements.

Harnessing Moody’s ESG Solutions’ analytical rigor and advanced data capture processes, the product was built from the ground up, making it one of only a few purpose-built SFDR data solutions in the market.

In effect since March 2021, SFDR introduces disclosure requirements on a set of Principle Adverse Impact (PAI) indicators, which outline the environmental, social and governance (ESG) factors that lead to adverse sustainability impacts. PAI disclosures will become mandatory for all financial market participants, including advisers, from 2022 as part of the EU’s strategy to combat greenwashing and incentivize funding of green projects.

“We are committed to advancing sustainability objectives and providing essential data that market participants can rely on,” said Sabine Lochmann, Global Head of Moody’s ESG Measures. “Incomplete data inputs will lead to many challenges when responding to SFDR requirements – our extensive dataset aims to help investors overcome that hurdle.”

The dataset today covers 2,500 entities across 11 mandatory indicators. It will be expanded to cover more entities and all 18 mandatory indicators over the course of 2021. In addition to PAI data, SFDR portfolio reporting tools will be available later this year that can deliver deep insights into sustainability performance as part of an organization’s PAI disclosures.

To learn more about Moody’s ESG Solutions’ offering, please visit www.moodys.com/esg-measures

ABOUT MOODY’S ESG SOLUTIONS

Moody’s ESG Solutions Group is a business unit of Moody’s Corporation serving the growing global demand for ESG and climate insights. The group leverages Moody’s data and expertise across ESG, climate risk, and sustainable finance, and aligns with Moody’s Investors Service (MIS) and Moody’s Analytics (MA) to deliver a comprehensive, integrated suite of ESG and climate risk solutions including ESG scores, analytics, Sustainability Ratings and Sustainable Finance Reviewer/certifier services.

For more information visit Moody’s ESG hub at www.moodys.com/esg.

Contacts

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton

MD-Global Sales Lead/ESG

+1 (415) 874-6000

Lisa.Stanton@moodys.com

Media inquiries:
Tim Whatmough

VP-Communications

+33 (153) 303-385

Tim.Whatmough@moodys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr