08:55 uur 01-07-2021

V.E, onderdeel van Moody’s ESG Solutions, geeft Second Party Opinion over het Green Financing Framework en de uitgifte van de Britse regering

LONDEN & PARIJS–(BUSINESS WIRE)–Moody’s ESG Solutions heeft vandaag aangekondigd dat V.E een Second Party Opinion (SPO) heeft verstrekt over het Green Financing Framework en de uitgifte van de regering van het Verenigd Koninkrijk (VK).

De SPO beoordeelt vier hoofdcomponenten: de mate van bijdrage aan duurzaamheid, de afstemming van het kader op internationale normen, de samenhang met de strategische duurzaamheidsprioriteiten van de uitgevende instelling en de prestaties van de uitgevende instelling op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG).

“De opbrengsten van de groene financieringsinstrumenten die zijn uitgegeven onder het Britse raamwerk zullen een ‘robuuste’ bijdrage leveren aan duurzaamheid, het op een na hoogste niveau op onze vierpuntsschaal”, zegt Patrick Mispagel, Managing Director – Sustainable Finance bij Moody’s ESG Solutions. “Het VK is kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering, met name overstromingen en kustveranderingen die risico’s kunnen veroorzaken voor gemeenschappen, bedrijven en infrastructuur. We verwachten dat de financiering van klimaatadaptatieprojecten in het VK de veerkracht en het vermogen om zich aan te passen aan klimaatverandering zal vergroten, met een positieve impact op alle relevante belanghebbenden.”

V.E, part of Moody’s ESG Solutions, provides Second Party Opinion on UK Government’s Green Financing Framework and Issuance

LONDON & PARIS–(BUSINESS WIRE)– Moody’s ESG Solutions announced today that V.E has provided a Second Party Opinion (SPO) on the United Kingdom (UK) government’s Green Financing Framework and Issuance.

The SPO assesses four main components: the level of contribution to sustainability, the framework’s alignment with international standards, its coherence with the issuer’s strategic sustainability priorities, and the issuer’s environmental, social and governance (ESG) performance.

“Proceeds from the green financing instruments issued under the UK’s framework will provide a ‘robust’ contribution to sustainability, the second-highest level on our four-point scale,” said Patrick Mispagel, Managing Director – Sustainable Finance at Moody’s ESG Solutions. “The UK is vulnerable to the impact of climate change, particularly flooding and coastal change that may cause risks to communities, businesses and infrastructure. We expect the UK’s financing of climate adaptation projects to increase its resilience and capacity to adapt to climate change, with a positive impact on all relevant stakeholders.”

In V.E’s opinion, the framework and portfolio of eligible expenditures are aligned with the four core components of the Green Bond Principles 2021 (GBP). The project categories are likely to contribute to six of the GBP’s environmental objectives, and nine of the United Nations Sustainable Development Goals.

V.E considers the Green Financing Framework to be ‘coherent’ with the UK’s strategic sustainability priorities, such as mitigating risks relating to water shortages, natural capital and public health. The framework will also help the UK achieve its environmental commitments and goals, including stimulating private sector financial flows towards greener and cleaner sectors.

The UK government’s Sovereign Sustainability Rating from V.E is 81/100, which indicates an ‘advanced’ ESG performance, the highest level on V.E’s four-point scale. The UK ranks 8th out of 178 countries, and 7th out of 37 OECD countries, assessed by V.E.

V.E’s SPOs on sustainability credentials help market participants secure financing through sustainable bonds and loans, strengthen issuers’ and projects’ credibility, and give investors confidence. To date, V.E has provided more than 330 SPOs – including award-winning and pioneering missions – on sustainable financing operations in over 30 countries. V.E has provided SPOs for sovereign issuers including France, Italy, Chile, Ecuador, Egypt, Mexico and Andorra. To learn more, please visit moodys.com/sustainable-finance.

V.E’s SPO on the UK government’s Green Financing Framework and Issuance is available here.

ABOUT MOODY’S ESG SOLUTIONS

Moody’s ESG Solutions Group is a business unit of Moody’s Corporation serving the growing global demand for ESG and climate insights. The group leverages Moody’s data and expertise across ESG, climate risk, and sustainable finance, and aligns with Moody’s Investors Service (MIS) and Moody’s Analytics (MA) to deliver a comprehensive, integrated suite of ESG and climate risk solutions including ESG scores, analytics, Sustainability Ratings and Sustainable Finance Reviewer/certifier services.

For more information visit Moody’s ESG hub at www.moodys.com/esg.

Contacts

Media inquiries:
Tim Whatmough

VP-Communications

+33 (153) 303-385

Tim.Whatmough@moodys.com

Moody’s ESG Solutions:
Lisa Stanton

MD-Global Sales Lead/ESG

+1 (415) 874-6000

Lisa.Stanton@moodys.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr