00:22 uur 05-10-2021

Mary Kay Inc. bundelt krachten met Equal Rights Trust om onderzoek te doen naar genderongelijkheid in algoritmen en kunstmatige intelligentie

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldleider op het gebied van empowerment van vrouwen, heeft vandaag een samenwerking aangekondigd met de Equal Rights Trust (ERT), een organisatie wiens missie het is om alle vormen van discriminatie uit te bannen en ervoor te zorgen dat iedereen op gelijke basis kan deelnemen aan de samenleving. De Trust is in 2007 opgericht en werkt in partnerschap aan het bevorderen van gelijkheid door middel van wetgeving over de hele wereld. Als onderdeel van deze samenwerking helpt Mary Kay Inc. ERT om een innovatief onderzoeksgebied op het gebied van kunstmatige intelligentie en algoritmen een vliegende start te geven door een op gender gebaseerde lens.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211004006000/nl/

Equal Rights Trust logo (Graphic: Mary Kay Inc.)

Equal Rights Trust logo (Graphic: Mary Kay Inc.)

“Als bedrijf dat is opgericht met de missie om het leven van vrouwen overal te verrijken, is Mary Kay voortdurend op zoek naar organisaties waarmee we kunnen samenwerken om wereldwijd een impact te hebben op gendergelijkheid”, zei Julia Simon, Chief Legal Officer en Chief Diversity Officer van Mary Kay Inc. “We zijn verheugd om Equal Rights Trust te ondersteunen bij hun werk om gelijkheid door ontwerp te helpen bevorderen en een weg vooruit te banen voor samenwerking met de particuliere sector. Ons werk met ERT is specifiek gericht op het vormgeven van het nieuwe landschap van kunstmatige intelligentie en gendergelijkheid, een groeiende zorg in het digitale tijdperk.”

De steun van Mary Kay aan de ERT pioniert op een nieuw onderzoeksgebied naar de discriminerende impact van algoritmische systemen. ERT heeft modellen ontwikkeld en gepromoot voor de beoordeling van het effect van gelijkheid, en pleitte voor een ‘gelijkheid door ontwerp’-benadering in openbare en particuliere besluitvorming als middel om non-discriminatie en gelijke deelname te waarborgen. Een onmiddellijke prioriteit is het lanceren van een initiatief om de opkomende discriminerende effecten van algoritmische besluitvorming vast te stellen en aan te pakken, met name wat betreft gender.

“Het gebruik van algoritmen en kunstmatige intelligentie breidt zich uit”, zei Ariane Adam, adjunct-directeur van de Equal Rights Trust. “Deze technologieën worden in snel tempo essentiële onderdelen van de analytische, communicatieve en zelfs juridische infrastructuur voor onze samenlevingen. Ondanks de wereldwijde verspreiding van dergelijke systemen, beginnen we nog maar net de gebreken, beperkingen en grenzen van algoritmische besluitvorming te begrijpen, vooral op het gebied van discriminatie. We zijn verheugd om samen te werken met Mary Kay om licht te werpen op de mogelijk discriminerende effecten van het gebruik van dergelijke technologieën, in het bijzonder voor vrouwen.”

De uitvoering van het initiatief kan in drie fasen worden verdeeld:

  • Fase 1: onderzoek naar opkomende discriminerende effecten van het gebruik van algoritmische besluitvorming op het gebied van werkgelegenheid, toegang tot leningen en toegang tot huisvesting, inclusief een focus op de impact van vrouwen als een groep die in deze contexten in het bijzonder wordt blootgesteld aan discriminatie.
  • Fase 2: samenwerking met een breed scala aan actoren om belangenbehartigingsstrategieën te ontwikkelen om te pleiten voor een ‘gelijkheid door ontwerp’-benadering bij het ontwerp, de ontwikkeling, de uitrol en de monitoring van AI-technologieën.
  • Fase 3: samenwerken met internationale, regionale en nationale actoren om normen vast te stellen die een ‘gelijkheid door ontwerp’-benadering verplicht stellen.

Het partnerschap met de Equal Rights Trust is slechts het nieuwste initiatief dat in 2021 door Mary Kay wordt ondersteund om overal gendergelijkheid te bepleiten. Al bijna 60 jaar zet Mary Kay zich voor het versterken van de positie van vrouwen en hun gezinnen door samen te werken met organisaties van over de hele wereld.

OVER EQUAL RIGHTS TRUST

De Equal Rights Trust is een onafhankelijke internationale niet-gouvernementele organisatie die bestaat om discriminatie uit te bannen en ervoor te zorgen dat iedereen op basis van gelijkheid kan deelnemen aan de samenleving. Om deze missie te bereiken, werkt het samen met verdedigers van gelijkheid, maatschappelijke organisaties (CSO’s), advocaten, regeringsvertegenwoordigers en anderen die zich inzetten voor het gebruik van de wet om een gelijke wereld te creëren, en biedt hen de technische, strategische en praktische ondersteuning die ze nodig hebben om te werken aan de goedkeuring en implementatie van uitgebreide gelijkheidswetten. Sinds 2007 heeft het verdedigers van gelijkheid in bijna 50 landen ondersteund, terwijl het op internationaal niveau consensus heeft ontwikkeld over de noodzaak en inhoud van uitgebreide gelijkheidswetten. Ga voor meer informatie naar equalrightstrust.org

OVER MARY KAY

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 58 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op marykayglobal.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom
972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr