12:09 uur 14-09-2021

Mary Kay Inc. publiceert strategisch samenvattend rapport over duurzaamheid en maatschappelijke impact 2020-21, waarin de wereldwijde doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke impact tot 2030 worden belicht

Met de titel ‘Enriching Lives Today for A Sustainable Tomorrow’ (Vandaag levens verrijken voor een duurzame toekomst), benadrukt het allereerste samenvattende rapport de toewijding van het merk aan economische, ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een wereldwijde belangenbehartiger voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft vandaag haar duurzaamheidsstrategie Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow en haar strategisch samenvattend rapport over duurzaamheid en maatschappelijke impact 2020-21 gepubliceerd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210914005608/nl/

Enriching Lives Today For A Sustainable Tomorrow logo (Graphic: Mary Kay Inc.)

Enriching Lives Today For A Sustainable Tomorrow logo (Graphic: Mary Kay Inc.)

“Het gaat om meer dan wij, en dat is het altijd geweest”, zei Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay Inc. “De cosmetica- en persoonlijke verzorgingsindustrieën maken een transitie door naarmate bedrijven evolueren om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieubewuste, transparante operaties en schonere, ethisch verantwoorde producten. Mary Kay gelooft in en ondersteunt deze evolutie.”

Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow breidt de visie van Mary Kay uit tot 2030 en daarna. Het geeft een beeld van hoe goed ‘eruit ziet’ voor Mary Kay, onafhankelijke schoonheidsconsulenten, klanten en, belangrijker nog, de planeet. Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow is ontwikkeld met de belangrijkste belanghebbenden van Mary Kay en is afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, waardoor Mary Kay een belangrijk onderdeel is van een wereldwijde coalitie om een betere toekomst te garanderen.

“Hoewel er zinvolle initiatieven zijn geïmplementeerd in de industrie, en binnen Mary Kay zelf, is er nog veel werk aan de winkel om langetermijnoplossingen te vinden voor de milieu- en sociaaleconomische uitdagingen die voor ons liggen”, voegde Gibbins eraan toe. “Al bijna 60 jaar streeft Mary Kay ernaar om het leven van vrouwen te verrijken, het gebied van huidgezondheid vooruit te helpen en een positieve impact op de gemeenschap te creëren over de hele wereld. We zijn verheugd om de volgende belangrijke stap op ons traject te zetten.”

Hoogtepunten van het duurzaamheidsrapport omvatten:

 • Mary Kay kondigt haar wereldwijde duurzaamheidsstrategie aan: Enriching Lives Today for a Sustainable Tomorrow. Onze holistische benadering omvat drie pijlers van duurzaamheid, economisch, ecologisch en maatschappelijk, via vijf pijlers, geactiveerd door 15 toezeggingen om een decennium van duurzame actie te realiseren.
 • Mary Kay zal bijdragen aan 15 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG’s) die zijn gedefinieerd door de Verenigde Naties en heeft haar prioriteiten en verplichtingen vastgesteld in de context van leidende wereldwijde mandaten, waaronder: de tien principes van het Global Compact van de Verenigde Naties, de zeven Women’s Empowerment Principles, de CEO Water Mandate en de Sustainable Ocean Principles.
 • Belangrijkste verbintenisdoelen die tegen 2030 moeten worden bereikt:

  • Vermindering met 30%: plasticintensiteit, CO2 (scopes 1 en 2) en watergebruik.
  • 5 miljoen vrouwen wereldwijd sterker maken via de ontwikkeling van ondernemerschapsvaardigheden.
  • Wereldwijd ondersteuning bieden aan meer dan 10 miljoen overlevenden van gendergerelateerd en huiselijk geweld.

Opvallende hoogtepunten:

In 2020 en de eerste helft van 2021 bleef Mary Kay voortbouwen op haar erfenis van duurzaamheid en belangenbehartiging. Hieronder vindt u enkele van de opvallende hoogtepunten.

Uitmuntendheid in Business

 • 100% van de in de VS gevestigde directeuren en hoger hebben de verplichte training over onbewuste vooroordelen gevolgd.
 • Genderdiversiteit op de werkplek: 54% van het wereldwijde executive team van Mary Kay is vrouw; 61% van het wereldwijde personeelsbestand van Mary Kay is vrouw; en 54% van de Global Vice Presidents en hoger is vrouw; 59% van de bestuurders en hoger is vrouw (maart 2021).
 • Een extern bedrijfsverificatie- en diversiteitsgegevensrapport uitgevoerd om onze huidige toeleveringsketen te informeren met bedrijven die eigendom zijn van vrouwen, minderheden of veteranen: Vanaf februari 2021 (Alleen toeleveringsketengegevens VS): 12% van de indirecte leveranciers van Mary Kay zijn eigendom van vrouwen, minderheden of veteranen; 5% van de directe leveranciers van Mary Kay zijn eigendom van vrouwen, minderheden of veteranen.
 • In onze wereldwijde productportfolio bieden we momenteel meer dan 80 verschillende foundations, in een breed scala aan tinten en afwerkingen, zodat ze het beste passen bij het prachtige spectrum van diversiteit voor huidtinten.
 • 77% van de artiesten die bijdroegen aan onze wereldwijde marketingcampagnes waren bedrijven die eigendom waren van vrouwen (fotografen, regisseurs, ontwerpers, make-upartiesten, haarstylisten, producenten, enz.).

Product rentmeesterschap

 • Lid geworden van het Sustainable Packaging Initiative for Cosmetics (SPICE) [Duurzaam verpakkingsinitiatief voor cosmetica]. De missie van SPICE is om de toekomst van duurzame verpakkingen voor cosmetica te stimuleren om aanzienlijke vooruitgang te boeken op drie belangrijke gebieden: het begeleiden van duurzaam verpakkingsbeleid, het stimuleren van verpakkingsinnovatie en het bieden van transparantie aan de consument.
 • Toegetreden tot de Ellen MacArthur Foundation als lid van haar netwerk, als onderdeel van haar inzet om een duurzamer, circulair bedrijf te worden.

Verantwoordelijke productie

 • Het wereldwijde hoofdkantoor van Mary Kay, de wereldwijde productiefaciliteit en de wereldwijde distributie en geautomatiseerde opslag en ophaalsystem (automated storage & retrieval system, ASRS), allemaal gevestigd in Texas, VS, worden aangedreven door 100 procent hernieuwbare energie.
 • In 2019 is een gedetailleerde nulmeting gestart en in 2020 voortgezet om onze CO2-voetafdruk te bepalen. Vanaf de eerste fase van de analyse een doel van 30% reductie van de totale broeikasgassen (BKG) voor Scopes 1 en 2 werd geïmplementeerd als een duurzaamheidsdoelstelling. In 2021 werd fase twee, bestaande uit een baseline-analyse van BKG voor Scope 3, gestart met als doel om tegen het eerste kwartaal van 2022 een doel te ontwikkelen.
 • Een van de oprichters van twee wereldwijde initiatieven in samenwerking met de Arbor Day Foundation: Evergreen Alliance en Time for Trees-initiatief; en is lid van het Trillion Tree Initiative.
 • Ondertekende twee cruciale doelen voor de bescherming van de waterwegen van onze wereld: het CEO Water Mandate en de Sustainable Ocean Principles van het Global Compact van de Verenigde Naties.

Women’s Empowerment

 • Werd een actiecoalitie die zich inzet voor actiecoalities voor vier generaties gelijkheid: Gendergerelateerd geweld; economische rechtvaardigheid en rechten, feministische actie voor klimaatrechtvaardigheid en technologie en innovatie voor gendergelijkheid (2021-2026).
 • Lanceerde in 2019 de Women’s Entrepreneurship Accelerator, een wereldwijd initiatief om ondernemerschap te stimuleren door middel van onderwijs en vrouwelijke ondernemers te machtigen via Four Pathways of Empowerment: Onderwijs, financiering, belangenbehartiging en participatie, als een accelerator voor ondernemerschap voor alle vrouwen, overal.
 • Ondersteunde het UN Global Compact om een toolkit voor kleine en middelgrote ondernemingen (mkb’s) te ontwikkelen voor de Women’s Empowerment Principles van UN Women tot het lidmaatschap van 6.000 mkb’s en algemeen gebruik door bedrijven over de hele wereld om de gelijkheid van vrouwen te ondersteunen.

Wereldwijde maatschappelijke impact en lokale gemeenschap

 • De Mary Kay Ash Foundation had bijna 40 innovatieve projecten voor kankeronderzoek en klinische studies en onderzoekers in de pijplijn; 42% van de innovatieve kankeronderzoeksprojecten wordt geleid door vrouwen, terwijl 100 procent van de klinische onderzoeken door vrouwen wordt geleid.
 • Mary Kay Inc. en de Mary Kay Ash Foundation steunden 667 organisaties die zich inzetten voor het levensreddende werk van organisaties die pleiten voor het uitbannen van gendergerelateerd geweld en het financieren van vrouwenopvangcentra die essentiële ondersteunende diensten bieden, waarbij meer dan 2 miljoen vrouwen en meisjes worden bereikt via 786 unieke projecten in meer dan 138 verschillende landen.
 • Sinds 2008 heeft het wereldwijde Pink Changing Lives cause empowerment-programma van Mary Kay meer dan zes miljoen vrouwen en hun families beïnvloed door samen te werken met meer dan 3.000 organisaties over de hele wereld en meer dan $ 16 miljoen te doneren. In 2020 werd meer dan $ 775.000 gedoneerd aan organisaties over de hele wereld.

Vandaag levens verrijken voor een duurzame toekomst

Overzicht van vijf pijlers en 15 toezeggingen

Zakelijke uitmuntendheid

 • Onze mensen: Ontwikkel WERKNEMERBETROKKENHEID door onze bedrijfswaarden na te leven en onze bedrijfscultuur te koesteren.
 • Diversiteit, gelijkheid en inclusie: Begrijp door KENNIS, eis ACTIE, zorg voor duurzame, langdurige VERANDERING
 • Transparantie en belangenbehartiging: Leid door TRANSPARANTIE en ondersteuning via BELANGENBEHARTIGING

Product rentmeesterschap

 • Plastic en verpakkingen: VERMINDER de plasticintensiteit met 30%
 • Recycling en circulaire economie: 90% van de papieren verpakkingen gemaakt van GERECYCLEDE INHOUD
 • Duurzame inkoop: MINIMALISEER onze impact op het milieu, steun kleine bedrijven en koester voordelen voor de gemeenschap.

Verantwoordelijke productie

 • CO2: VERMINDER CO2 (Scopes 1 en 2) met 30%
 • Water: VERMINDER het waterverbruik met 30%
 • Operationeel afval: WEGLEIDEN van 60% van het bedrijfsafval van stortplaatsen

Women’s Empowerment

 • Gelijkwaardigheid: ONTWIKKEL een 10-jarige beleidsagenda om vrouwenrechtenkwesties aan te pakken
 • Economische empowerment: EMPOWER wereldwijd 5 miljoen vrouwen
 • Onderwijs: TOEGANG tot onderwijs voor 250.000 meisjes en vrouwen wereldwijd

Maatschappelijke impact

 • Kankeronderzoek: FINANCIERING van meer dan 400.000 onderzoeksuren
 • Gendergerelateerd geweld: ONDERSTEUN meer dan 10 miljoen vrouwen wereldwijd met ondersteunende diensten
 • Wereldwijde maatschappelijke impact en gemeenschapsondersteuning: SAMENWERKEN voor verandering met meer dan 500 organisaties

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 58 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKayGlobal.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications
Marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr