12:41 uur 11-05-2021

Mary Kay presenteert op het congres van de Society for Investigative Dermatology in 2021 huidgezondheidssubsidies en doorbraak bij Retinol-onderzoek

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Mary Kay Inc., een vooraanstaand mondiaal bedrijf in huidverzorgingsinnovatie zette recent zijn doorgaande ondersteuning van de schoonheids- en wetenschapscommunities voort door het sponsoren van de virtuele jaarvergadering 2021 van de Society for Investigative Dermatology (SID) door hulp bij de financiering van het virtuele vergaderplatform van de vereniging. Bij de vergadering onthulde Mary Kay een doorbraak huidgezondheidszorgonderzoek naar een botanisch extract dat aan retinol gerelateerde irritatie vermindert via de TRPV1-receptor. Het bedrijf was ook enthousiast over hun bekendmaking van de allereerste subsidies voor onderzoekers die baanbrekende, vernieuwende onderzoeken uitvoeren op het gebied van huidgezondheid en huidziekte.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210511005605/nl/

Mary Kay recently unveiled skin health grants and breakthrough research at the 2021 Society for Investigative Dermatology Conference.

Mary Kay recently unveiled skin health grants and breakthrough research at the 2021 Society for Investigative Dermatology Conference.

Mary Kay zal vier subsidies van $ 25.000 verstrekken aan onderzoekers die baanbrekende en vernieuwende onderzoeken op het gebied van huidgezondheid of huidziekten uitvoeren, waarvoor in aanmerking komende aanvragers tot en met 31 augustus 2021 hun aanvraag kunnen indienen. De winnaars van de Mary Kay-subsidies zullen bekend gemaakt worden bij de jaarvergadering van de SID in 2022. Door de financieringen hoopt Mary Kay onderzoekers in staat te stellen nieuwe perspectieven en interventiestrategieën aan het licht te brengen in de wetenschap van de dermatologie.

“Mary Kay is ervan overtuigd dat een gezamenlijke inspanning cruciaal is voor het identificeren van nieuwe ontdekkingen en innovatie,” aldus Dr. Lucy Gildea, Mary Kay’s Chief Scientific Officer. “Evenementen als het jaarcongres van de Society for Investigative Dermatology brengen de slimste mensen die werken aan het bevorderen van de toekomst van het vakgebied bij elkaar. Mary Kay is heel blij deel uit te maken van deze wetenschapscommunity en we weten dat deze onderzoekssubsidies lopende inspanningen in huidonderzoek op een hoger plan zullen brengen. We vinden het heel spannend om te zien wat wetenschappers hierna aan het licht brengen.”

Het laatste eigen onderzoek van Mary Kay verkent de combinatie van retinol met een van een plant afgeleide TRPV1-antagonist en een anti-inflammatoir botanisch extract voor het verlichten van retinoïdegeïnduceerde irritatie. Door een cosmetische formulering te gebruiken, waren onderzoekers van Mary Kay in staat om geleidelijke retinisatie aan te tonen over een periode van acht weken. Proefpersonen die de formulering aanbrachten lieten na gebruik niet alleen goede verdraagbaarheid voor de formulering zien, maar ook een vermindering van door een dermatoloog beoordeeld erytheem, oedeem en droogheid.

“Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam ontwikkelt voortdurend nieuwe huidverzorgingsoplossingen voor vrouwen wereldwijd”, aldus Dr. Gildea. “Deelname aan evenementen zoals de jaarvergadering van SID stellen ons in staat om relevant onderzoek te leren kennen en te delen, zodat we zinvolle voordelen en geweldige producten aan consumenten kunnen blijven leveren.”

De jaarvergadering van de Society of Investigative Dermatology is tot nu toe het meest recente evenement waaraan Mary Kay in 2021 heeft deelgenomen met wetenschappelijke en academische communities die de al langer bestaande inzet van het merk versterken om onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidgezondheid te bevorderen. Mary Kay is houder van meer dan 1600 patenten voor producten, technologieën en verpakkingsontwerpen binnen haar wereldwijde portfolio.

OVER MARY KAY

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 57 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr