17:57 uur 26-03-2021

Mary Kay Europe sluit 2020 af met een recordaantal prestigieuze prijzen op het gebied van zakelijke uitmuntendheid, ondernemerschap, empowerment van vrouwen, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– De Europese regio van Mary Kay publiceerde de eindejaarsresultaten voor 2020 over een recordjaar in het aantal prijzen dat de markten hadden ontvangen voor hun werk op verschillende gebieden. De Europese regio van Mary Kay heeft meer dan 80 prestigieuze prijzen in de wacht gesleept, variërend van business, maatschappelijk verantwoord ondernemen, leiderschap en duurzaamheidscategorieën van verschillende gerenommeerde organisaties en publicaties, plus vele indrukwekkende productprijzen in de categorieën huidverzorging, kleuren en parfums van Mary Kay. De prijzen onderstrepen de onwrikbare zakelijke waarden van Mary Kay en haar toewijding aan de principes die zijn gedefinieerd door de iconische oprichter van het merk, Mary Kay Ash

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210326005388/nl/

Alla Sokolova General Manager, Mary Kay Russia (Photo: Mary Kay Inc.)

Alla Sokolova General Manager, Mary Kay Russia (Photo: Mary Kay Inc.)

Onlangs werd Alla Sokolova, algemeen directeur van Mary Kay Rusland, door Ernst geëerd met de prijs voor zakenvrouw in de categorie bedrijfsleiders door het zakenvrouwenprogramma van Ernst & Young. Ernst & Jong, een wereldleider op het gebied van audit, belastingen, strategie, transacties en consulting, heeft tot doel het ondernemerschap van vrouwen te bevorderen en ondersteunt de vooruitgang van vrouwen in het bedrijfsleven. De selectiecriteria voor de winnaars waren zowel de persoonlijke kwaliteiten van de deelnemers als de prestatie-indicatoren van hun bedrijf.

“Het is verbazingwekkend, maar niet verrassend, hoe het onafhankelijke verkoopteam van Mary Kay Europe de uitdagingen van 2020 het hoofd bood door onvermoeibaar te blijven werken om hun klanten te blijven bedienen met de hulp en ondersteuning van al onze Europese markten en bedrijfsteams”, zei Tara Eustace, president van Mary Kay, Europese regio. “En het recordaantal prijzen dat in onze regio is behaald, is een bewijs van onze decennialange toewijding om vrouwen uit alle lagen van de bevolking te helpen hun volledige potentieel te realiseren door middel van training, empowerment en ervoor zorgen dat vrouwen zich mooi voelen en er mooi uitzien. Er is geen grotere vreugde in het leven dan te weten hoe ons collectieve werk een verschil maakt in het leven van miljoenen vrouwen in onze zeer diverse markten in de Europese regio.”

“Mary Kay was een pionier en een groot voorstander van empowerment van vrouwen, lang voordat het een populaire slogan werd. Wanneer vrouwen zich verenigen, onthullen ze hun natuurlijke vaardigheden en kwaliteiten, zoals steun voor elkaar en wederzijdse aanmoediging. En gezonde concurrentie, zelfs onder ons, stuwt ons voort en inspireert tot nieuwe ideeën en successen”, zei Alla Sokolova, algemeen directeur van Mary Kay Rusland.

Zie hieronder een snapshot van de lofbetuigingen van 2020:

Uitmuntendheid in leiderschap voor vrouwen, ondernemerschap en empowerment

 • Algemeen directeur van Mary Kay Rusland, Alla Sokolova, werd erkend in de ‘Top 250 of the Best Top Managers in Russia’ voor 2020 door de Association Managers of Russia en ‘Kommersant’ Publishing House. Alla werd ook vermeld op de 5e plaats in de categorie Trade.
 • De algemeen directeur van Mary Kay Spanje, Gema Aznar, werd voor het vijfde opeenvolgende jaar gekozen tot een van de ‘500 Most Influential Women in Spain’ in het jaarlijks overzicht van het tijdschrift YoDona. Het tijdschrift YoDona verenigt de invloedrijkste vrouwen in Spanje in een speciale editie met de naam ‘Female Power’.
 • Algemeen directeur van Mary Kay Moldavië, Marina Moraru, werd door VIP Magazine uitgeroepen tot ‘Person of the Year’ in management. VIP Magazine is een toppublicatie in Moldavië over business, levensstijl, cultuur, schoonheid en mode.
 • Algemeen directeur van Mary Kay Oekraïne, Viktoriia Zoria-Iatsenko, heeft de prijs ‘Top 25 Successful Ukrainian Business Women’ in de categorie Beauty van het zakentijdschrift Vlast Deneg(Kracht van geld)​ gewonnen.
 • Mary Kay Oekraïne ontving ook een erecertificaat van het zakentijdschrift Vlast Deneg (Kracht van geld) en werd vermeld als in de ‘TOP-50 Best Companies of Ukraine’.
 • In een enquête waarover werd gestemd door consumenten, experts en influencers, werd Mary Kay Oekraïne beloond met de eerste plaats voor ‘Favor of Success’ in de categorie Distributive Cosmetics Brand.
 • Algemeen directeur van Mary Kay Polen en Litouwen, Ewa Kudlińska-Pyrz, ontving de prijs ‘Pearls of Polish Business’ van het Financial Magazine op de lijst ‘25 Most Influential Polish Businesswomen’ voor haar bijdragen aan het Poolse bedrijfsleven en de economie.
 • Mary Kay Rusland ontving de prijs ‘Woman Who Matters’ in de categorie Social Engagement voor hun project voor ondernemerschap en zakelijke kansen voor vrouwen met de titel ‘Women’s Business’.

Uitmuntendheid in business en werkgelegenheid

 • Mary Kay Tsjechië, Polen en Spanje ontvingen, onafhankelijk van elkaar, de vermelding als ‘Best Employer’ door het Kincentric Best Employers-programma.
 • Mary Kay Slowakije ontving de prijs ‘Superbrands Slovakia 2020’. Het merk werd bekroond door Slowaakse consumenten en een merkadviescommissie die het tot de meest succesvolle Business To Consumer (B2C)-merken in de Slowaakse Republiek bestempelde.
 • Mary Kay Moldavië ontving de vermelding ‘TOP Brand 2020’ in de categorie Beauty in de jaarlijkse editie ‘Top 100 Brands 2020’ van VIP Magazine. VIP Magazine bekroont bedrijven op basis van hun marktinnovaties en het hoge consumentbewustzijn van hun merk en producten.

Uitmuntendheid in duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

 • Mary Kay Duitsland ontving de ‘FOCUS Sustainability Award’ in Facial Skin Care and Cosmetics, gekozen door consumenten en gepubliceerd in het Duitse nieuwstijdschrift FOCUS​.
 • Mary Kay Oekraïne werd in de bedrijfsbeoordeling genoemd door het tijdschrift Vlast Deneg (Kracht van geld) in de top 25 van Oekraïense bedrijven met de beste CSR-programma’s voor het Pink Changing Lives™-initiatief, inclusief de missie om ondernemerschap van vrouwen te ontwikkelen en om Oekraïense vrouwen hoogwaardige service en producten te bieden. De lijst met bedrijven is samengesteld op basis van bedrijfsinformatie, mediaberichten en meningen van branchedeskundigen.
 • Mary Kay Rusland ontving de prijs ‘​Champions of Good Deeds’ voor het pandemie-initiatief #IHelpwithMaryKay.

Uitmuntendheid in directe verkoop

 • Mary Kay Wit-Rusland ontving de ‘Direct Sales Cosmetic Company Number One Award’ van de jaarlijkse nationale ‘Number One’-prijzen, waarvan de taak is gezonde concurrentie te promoten en de beste spelers in de Wit-Russische markt vast te stellen.

Uitmuntendheid in digitale educatie en gedrukt materiaal

 • De catalogus The look van Mary Kay Rusland, een driemaandelijkse publicatie van Mary Kay-producten voor consumenten, nam de prijs ‘2020 Best Corporate Media’ mee naar huis in de categorie ‘Client Media: Catalogue’. Het evenement werd georganiseerd door de Association of Corporate Media and Media Business Publishing House.
 • Het tijdschrift Applaus van Mary Kay Rusland, dat een educatieve en motiverende maandelijkse Mary Kay-publicatie is, won de ‘2020 Best Corporate Media Award’ in de categorie ‘Client Media: Magazine’.
 • Vera Sechnaya van Mary Kay Rusland, supervisor van communicatieprojecten en redacteur van het maandelijkse tijdschrift Applaus, ging naar huis met de prijs ‘2020 Best Corporate Media’ in de categorie ‘Best Editor: Corporate Media’.
 • Mary Kay Rusland ontving de prestigieuze prijs ‘Best Russian Social Projects 2020’ voor hun educatieve programma Link & Learn. Het programma Link & Learn is een geïntegreerd trainingsplatform dat gebruikers de algemene vaardigheden bijbrengt voor het runnen van een bedrijf. De ‘Best Russian Social Projects’ is een jaarlijkse prijs die bedoeld is om initiatieven van het overheidsbeleid te ondersteunen en bij te dragen aan maatschappelijke betrokkenheid en duurzame ontwikkeling in Rusland.
 • De officiële sociale media-accounts van Mary Kay Rusland wonnen de eervolle 3e plaats in de nominatie van ‘Best Corporate Account in Social Networks’ bij de National Corporate Media Contest ‘Silver Threads – 2020’. De Silver Threads-wedstrijd is Ruslands eerste nationale wedstrijd voor bedrijfsmediabronnen, waarvan de belangrijkste doelstellingen zijn om de waarde van bedrijfsmiddelen in het Russische informatieveld te vergroten en om een professionele ruimte te creëren waar alle deelnemers van massamedia en zakelijke communicatie met elkaar kunnen communiceren.
 • De video ‘Royal Blue – Sales Director Style 2020’ van Mary Kay Rusland werd ook de winnaar van de nominatie voor ‘Best Corporate Video/Film: Image of the Companyf’ op de National Corporate Media Contest ‘Silver Threads – 2020’.

Productuitmuntendheid:

Met meer dan 1.500 patenten en een team van wetenschappers dat zich toelegt op het produceren van innovatieve producten, ondersteund door bewezen resultaten, sleepten de Mary Kay ®-producten in Europa in 2020 60 prijzen in de wacht. Onder de talrijke producten die zich onderscheiden door de schoonheidsindustrie en consumenten, waren dit enkele van de meest bekroonde:

 • TimeWise Miracle Set 3D®
 • TimeWise® 3D Foundations
 • Mary Kay Naturally® Nourishing Oil
 • Mary Kay Naturally® Moisturizing Stick
 • Skinvigorate Sonic™ Skin Care System
 • TimeWise Repair® Lifting Bio-Cellulose Mask
 • Mary Kay® Hydrogel Eye Patches
 • Mary Kay Illuminea™ Extrait de Parfum

Wereldwijde erkenning in 2020

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 57 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr