13:32 uur 04-12-2020

Mary Kay Inc. breidt samenwerking met The Nature Conservancy uit om wereldwijd waterwegen te beschermen

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Vorig jaar kondigde, Mary Kay Inc., een internationaal leider op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, aan dat het bedrijf een samenwerking was aangegaan met The Nature Conservancy om de visserij van Texas en de Golf van Mexico te beschermen. Vandaag maakt Mary Kay met trots bekend dat het bedrijf die samenwerking met The Nature Conservancy heeft uitgebreid om wereldwijd impact te bewerkstelligen op waterwegen en inheemse diersoorten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201204005289/nl/

The Nature Conservancy creëert in partnerschap met Mary Kay een waterfonds omdat Spanje wordt geconfronteerd met waterschaarste en problemen met waterkwaliteit. (Fotocredit: © Ken Geiger)

The Nature Conservancy creëert in partnerschap met Mary Kay een waterfonds omdat Spanje wordt geconfronteerd met waterschaarste en problemen met waterkwaliteit. (Fotocredit: © Ken Geiger)

“Al het leven op aarde is begonnen in en hangt af van onze oceanen”, aldus Deborah Gibbins, Chief Operating Officer bij Mary Kay. “Water is de meest waardevolle hulpbron op onze planeet en het is van essentieel belang dat we ons steentje bijdragen om het te beschermen. Toen we vorig jaar onze samenwerking met The Nature Conservancy begonnen op te schalen, hebben we ons gericht op de waterwegen rond onze thuisstaat Texas. Maar we zijn een wereldwijd bedrijf en wisten dat de behoefte aan ondersteuning tot ver buiten de Golf van Mexico reikte. We zijn verheugd om wereldwijd het behoud van ecosystemen en biodiversiteit te bevorderen.”

The Nature Conservancy, opgericht in 1951, is de toonaangevende organisatie voor natuurbehoud, die wereldwijd werkt aan het beschermen van ecologisch belangrijke grond en waterpartijen voor natuur en mens. De praktijken van The Conservancy zijn gebaseerd op wetenschap en worden gestuurd door pragmatische oplossingen voor de grootste bedreigingen voor de natuur op de grootste schaal.

De instandhoudingsprogramma’s zijn net zo uitgebreid en divers als het oceaanleven voor de bescherming waarvan ze zijn bedoeld. Naast het visserijprogramma in Texas ondersteunt Mary Kay The Nature Conservancy ook via de volgende programma’s:

  • Australië: In Noord-Australië werkt Mary Kay samen met inheemse gemeenschappen om de rol van vrouwen bij natuurbehoud te vergroten, waaronder verbeteren van op de gemeenschap gebaseerde gezonde ruimtelijke ontwikkeling, werken met overheids- en niet-gouvernementele partners om het toepassen van instandhoudingsinstrumenten op te schalen en het opzetten van een vrouwenkamp op Fish River Station, een landgoed van 180.085 ha in de Northern Territory.
  • Nieuw-Zeeland: In Nieuw-Zeeland werken Mary Kay en The Nature Conservancy samen met inheemse volkeren aan duurzame aquacultuur, waaronder het ondersteunen van de uitvoering van herstelactiviteiten in de Hauraki-golf in Auckland om de populaties van wilde schelpdieren te herstellen en een challengefund te lanceren om meer filantropische steun voor het terugbrengen van dieren in het wild te stimuleren.
  • Mexico: In Mexico werken Mary Kay en The Nature Conservancy samen in het Monterrey Water Fund, dat stroomgebieden zal verbeteren en vrouwen in het gebied zal ondersteunen. Deze verbeteringen omvatten irrigatiesystemen, een substraatonderzoek en de diversificatie van de plantenproductie.
  • China: In China gaan Mary Kay en The Nature Conservancy samenwerken om de waterwegen op het platteland te beschermen, zodat schoon drinkwater wordt gegarandeerd voor miljoenen mensen in het hele land. Tegen 2021 zal het team vijf productieprojecten voor de waterwegen tonen, in Zhejiang, Fujian, Guangdong en één andere provincie.
  • Oceaan algemeen: De samenwerking zal ook de plasticvervuiling in de tonijnvisserij in de Indische Oceaan gaan verminderen. Samen zullen ze de handen ineenslaan met vooraanstaande plasticonderzoekers om vast te stellen welke visserij de grootste bijdrage levert aan de vervuiling van de oceaan. Dit zijn proefprogramma’s met een grote impact en ze worden ingezet om de vervuiling te verminderen en onze zeeën schoon te maken.
  • Salomonseilanden: Op de Salomonseilanden beschermt het partnerschap schildpadden via het door vrouwen geleide ecotoerisme van de Stille Zuidzee. De bijdrage van Mary Kay zal helpen bij het creëren van een levensvatbare, lokaal gerunde ecotoeristische onderneming op de Arnavon-eilanden. Deze versterkt het behoud van schildpadden en levert billijk, duurzaam financieel rendement voor gemeenschappen die het best gepositioneerd zijn om bedreigde diersoorten te beschermen.
  • Colombia: Via het Bogota Water Fund zal de samenwerking de waterzekerheid voor miljoenen mensen in Colombia verbeteren.
  • Canada: In Canada zullen Mary Kay en The Nature Conservancy de positie van inheemse beheerders versterken door de huidige en toekomstige gemeenschapsleiders in traditionele gebieden te ondersteunen. Dit is een investering in een gezonde toekomst voor deze gemeenschappen, hun land en wateren voor toekomstige generaties.
  • Europa: In het VK en Duitsland zal het partnerschap zich ook richten op de bescherming van biodiversiteit en mariene hulpbronnen met de introductie van de inheemse Europese oester. In Spanje zal het partnerschap werken aan de oprichting van een waterfonds. Het land staat momenteel voor enkele van de grootste uitdagingen op het gebied van waterschaarste en waterkwaliteit.

“Duurzaamheid staat in ons bedrijf centraal sinds haar begin in 1963 en Mary Kay heeft de afgelopen decennia enorme stappen vooruit gezet in het bijdragen aan instandhouding van waardevolle natuurlijke rijkdommen wereldwijd”, aldus Elke Kopp, General Manager van Mary Kay Duitsland, Zwitserland en Nederland. “Economische ontwikkeling, industriële verontreiniging, verstedelijking en intensieve landbouw hebben toenemende druk op natuurlijke waterbronnen in Europa uitgeoefend. Het is voor ons dus een natuurlijk partnerschap om samen te werken met The Nature Conservancy om de oesterriffen in de Noordzee en daarbuiten te herstellen.”

Carolyn Passey, General Manager van Mary Kay United Kingdom and Ireland, sloot zich daarbij aan: “We zijn enorm enthousiast om het herstel van de inheemse Europese oester in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen met de expertise van The Nature Conservancy.” “Bij Mary Kay geloven we in teruggeven aan de gemeenschap en in het creëren van een duurzame toekomst voor toekomstige generaties. Dit belangrijke initiatief zal zichzelf instandhoudende populaties van inheemse oesters helpen vormen, die ecosysteemservices zullen helpen duurzame visserij en toegenomen biodiversiteit te bieden.”

“Bij Mary Kay vinden we het een eer om partner te zijn van organisaties als The Nature Conservancy die als missie heeft om de kostbaarste hulpbronnen van de aarde te behouden,” aldus Gema Aznar, General Manager van Mary Kay Spanje. “Water is in Spanje altijd al een gevoelige kwestie geweest en het zal maar een paar jaar duren voordat de situatie moeilijker wordt. Als leider op het gebied van milieu kijken we er naar uit om deel uit te maken van de positieve verandering door bij te dragen aan het lanceren van een waterfonds om beleid te helpen vormen dat duurzame oplossingen overweegt en een zeer nodige investering mobiliseert.”

“We hebben gezonde, diverse oceanen nodig om te vissen, te werken en ons te vermaken”, aldus Lily Verdone, directeur van Freshwater and Marine bij The Nature Conservancy. “Maar oceanen beschermen is meer dan alleen onze planeet beschermen: oceanen voegen elk jaar 1,5 biljoen dollar toe aan de wereldeconomie. Mary Kay heeft er lang aan gewerkt om veranderingen teweeg te brengen die de aarde de komende generaties zullen ondersteunen, dus ze zijn een natuurlijke en welkome partner voor The Nature Conservancy. We hadden al een dergelijke ingrijpende verandering gezien in Texas en we vinden het spannend om te zien hoe hun bijdragen ons zullen helpen bereiken in gemeenschappen wereldwijd.”

Mary Kay sponsorde ook de EarthxOcean-conferentie, een livestream-evenement dat experts, onderzoekers en natuurbehoud samenbracht in een livestream om onderwerpen te bespreken zoals het High Seas Initiative, het herstel van koraalriffen, plasticoplossingen voor de oceaan en duurzame visserij.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 57 jaar geleden met drie doelen opgericht: veelbelovende kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd meer mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer.

Over The Nature Conservancy

The Nature Conservancy is een wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie die zich inzet voor het behoud van het land en de wateren waar al het leven van afhankelijk is. Geleid door de wetenschap, creëren we innovatieve, oplossingen ter plaatse voor de grootste uitdagingen van onze wereld, zodat de natuur en mensen er samen van profiteren. We pakken klimaatverandering aan, beschermen land, wateren en oceanen op een ongekende schaal, zorgen voor duurzaam voedsel en water en helpen om steden duurzamer te maken. We werken in 79 landen en regio’s en gebruiken een samenwerkingsbenadering waarbij lokale gemeenschappen, overheden, de particuliere sector en andere partners worden betrokken. Bezoek voor meer informatie www.nature.org of volg @nature_press op Twitter.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr