21:35 uur 17-08-2020

Mary Kay Ash genoemd onder burgerrechteniconen, best verkopende artiesten en zakenlegenden op de lijst USA TODAY Women of the Century

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Om het 100ste verjaardag te herdenken van het 19e amendement en het stemrecht voor vrouwen in de Verenigde Staten, heeft USA TODAY de Women of the Century USA TODAY 100, gepubliceerd, een lijst met vrouwelijke iconen in entertainment, politiek, burgerrechten, sport, kunst, wetenschap en zaken die de grootste impact hebben gehad op de Amerikaanse samenleving in de afgelopen eeuw. Mary Kay Ash, de legendarische zakenvrouw en filantroop, werd genoemd onder de vereerden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200817005637/nl/

Mary Kay Ash, legendary business executive and philanthropist, was named among Women of the Century by USA TODAY. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay Ash, legendary business executive and philanthropist, was named among Women of the Century by USA TODAY. (Photo: Mary Kay Inc.)

Mary Kay Ash richtte Mary Kay Cosmetics (nu Mary Kay Inc.) op in 1963 na een succesvolle carrière in de verkoop. Nadat Mary Kay een keer te vaak door een man was gepasseerd voor een promotie, gebruikte ze haar zakelijk inzicht om een bedrijf op te bouwen door vrouwen, voor vrouwen. 57 jaar later zijn de producten en onafhankelijke schoonheidsconsulenten van Mary Kay in bijna 40 landen over de hele wereld aanwezig. Voor haar dood in 2001 richtte Mary Kay ook de Mary Kay Ash Charitable Foundation op, die meer dan $ 90 miljoen heeft ingezameld voor slachtoffers van huiselijk geweld en kankeronderzoek.

“Mary Kay was haar tijd altijd vooruit”, zegt Ryan Rogers, Chief Investment Officer van Mary Kay Inc. en kleinzoon van Mary Kay Ash. “Ze zou vereerd en overweldigd zijn geweest om genoemd te worden onder zoveel ongelooflijke vrouwen in de Women of the Century USA TODAY 100. Maar de persoonlijke lijst met ‘topvrouwen’ van Mary Kay zou veel langer zijn geweest. Ze zag in elke vrouw potentieel.”

Mede-vereerden zijn Dolly Parton, Gloria Estefan, Anna May Wong, Hillary Clinton, Michelle Obama, Eleanor Roosevelt, Rosa Parks, Billie Jean King, Oprah Winfrey, Maya Angelou en “Verborgen figuren” Mary Jackson, Katherine Coleman Johnson en Dorothy Vaughan. De vrouwen werden geselecteerd door middel van nominaties en de lijst werd vervolgens ingekort door middel van een rigoureus debat door deskundige panelleden in elke staat in het land.

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr