18:33 uur 23-07-2020

Mary Kay Inc. pleit voor vrouwenemancipatie, veilige en waardige werkomgevingen op International Women’s Forum – TIME’S UP UK virtueel evenement

DALLAS, VS–(BUSINESS WIRE)– Op 21 mei nam Mary Kay Inc., een pleitbezorger voor wereldwijde vrouwenemancipatie en -ondernemerschap, deel aan de virtuele conferentie van het International Women’s Forum (IWF) voor een sessie met de titel ‘SAFE SETS: Een online paneldiscussie met TIME’S UP UK.’

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200723005743/nl/

Carolyn Passey, General Manager, Mary Kay United Kingdom & Ireland (Photo: Mary Kay Inc.)

Carolyn Passey, General Manager, Mary Kay United Kingdom & Ireland (Photo: Mary Kay Inc.)

Deze live sessie ging over een voortdurend aanwezig probleem voor vrouwen over de hele wereld: seksuele intimidatie en misbruik op de werkplek. TIME’S UP UK benadrukte het cruciale belang van een cultuurverandering voor het garanderen van een veilige werkplek zonder intimidatie, en haalde het werk aan dat momenteel wordt uitgevoerd om veiligheid voor vrouwen in de filmindustrie te definiëren door middel van intimiteitsrichtlijnen.

De sprekers van TIME’S UP UK waren:

  • Dame Heather Rabbatts, Voorzitter van TIME’S UP UK, algemeen directeur van Cove Pictures; voorzitter van Soho Theatre en niet-uitvoerend bestuurslid van Arts Alliance.
  • Ita O’Brien, de leidende intimiteitscoördinator van het VK en oprichter van Intimacy on Set, haar bedrijf waarmee ze beste praktijken heeft ontwikkeld met betrekking tot intimiteit en naaktheid in film, televisie en theater en waarmee ze intimiteitscoördinatoren over de hele wereld traint.

“De inspanningen van TIME’S UP zullen helpen grotere veranderingen te realiseren voor vrouwen op de werkplek – wereldwijd en in verschillende industrieën,” zei Carolyn Passey, algemeen manager van Mary Kay Verenigd Koninkrijk en Ierland. “Als een wereldwijd toonaangevende voorvechter van vrouwenemancipatie is Mary Kay er trots op om, via IWF, vrouwelijke leiders te ondersteunen die zich inzetten om andere vrouwen een stem te geven, hen te helpen hun identiteit te koesteren, en hun eigen grenzen te definiëren.”

“Wat steeds duidelijker naar voren kwam in de discussie was de enorme en positieve invloed die #MeToo en TIME’S UP hebben gehad in het veranderen van de wijze waarop producties werken, hoe ze op diverse nieuwe manieren omschakelen op betere praktijken, en in het bijzonder met de nieuwe rol van de intimiteitscoördinator” zei Dame Heather Rabbatts. “Het gesprek over veilige sets draait om de manier waarop we de cultuuromslag maken, de ene industrie na de andere, totdat we dit gesprek nooit meer hoeven te voeren.”

“‘Ja’ betekent ja, ‘nee’ betekent nee, en ‘misschien’ betekent nee – we vieren en koesteren de ‘nee’,” benadrukte Ita O’Brien toen ze sprak over het proces waarin actrices uiting kunnen geven aan hun comfortniveau bij de opname van intieme scènes. Intimacy on Set, de firma die werd opgericht door O’Brien, heeft richtlijnen opgesteld om duidelijke lijnen van communicatie en instemming te bieden, niet alleen tussen acteurs maar voor iedereen die betrokken is bij de opname van intieme en emotionele scènes. “Duidelijke grenzen creëren in feite vrijheid en dragen bij aan het begrip van wat het beste voor jou is.”

“Deze zin raakt de kern van de kwestie, en hoe we allemaal leren uit te drukken waar onze grenzen liggen en niet bang te zijn om ze te delen,” concludeerde Dame Heather Rabbatts. “Het beschikken over enkele mechanismen om jezelf te beschermen is zeer belangrijk, zodat we weten dat we een ‘nee’ kunnen uitoefenen. Dit moet ons kracht geven in alle akelige en moeilijke situaties die zich voordoen in ons leven, zowel persoonlijk als professioneel.”

“Het is verfrissend om getuige te zijn van het invloedrijke werk dat vrouwelijke opinieleiders en pleitbezorgers in de afgelopen jaren hebben geleverd voor de vooruitgang van de veiligheid en zekerheid van vrouwen op de werkplek. Deze vrouwen, waaronder enkele van de invloedrijkste opinieleiders in het Verenigd Koninkrijk, zijn op een missie om de volgende generatie vrouwen te steunen de leiders van morgen te worden,” zei Marty Wikstrom, lid van IWF U.K. en medevoorzitter van de Cornerstone Conference. “IWF bevordert al sinds 1974 vrouwelijk leiderschap en wereldwijde gelijkheid en Mary Kay is al sinds 1963 een pleitbezorger van vrouwelijk ondernemerschap en leiderschap. Deze sessie vertegenwoordigt een ontmoeting van gelijkgestemden, en we zijn er trots op deze door vrouwen aangedreven samenwerking te presenteren.”

Over Mary Kay

Als een van de eersten die door het ‘glazen plafond’ braken, heeft Mary Kay Ash haar schoonheidsbedrijf meer dan 56 jaar geleden met drie doelen opgericht: goede kansen bieden aan vrouwen, onweerstaanbare producten aanbieden en de wereld verbeteren. Die droom is uitgegroeid tot een miljardenbedrijf met miljoenen onafhankelijke verkoopmedewerkers in bijna 40 landen. Mary Kay is toegewijd aan het investeren in de wetenschap achter schoonheid en het produceren van hoogwaardige huidverzorging, kleurcosmetica, voedingssupplementen en parfums. Mary Kay zet zich ervoor in om door samenwerking met organisaties vrouwen en hun naasten wereldwijd mogelijkheden te bieden en richt zich daarbij op ondersteunen van kankeronderzoek, beschermen van overlevenden van huiselijk geweld, verfraaien van onze gemeenschappen en stimuleren van kinderen om hun dromen waar te maken. De oorspronkelijke visie van Mary Kay Ash straalt nog steeds – met iedere lipstick weer. Meer informatie is te vinden op MaryKay.com.

Over International Women’s Forum (IWF) en de Leadership Foundation

IWF is een lidmaatschapsorganisatie die alleen op uitnodiging toegankelijk is bestaand uit meer dan 7.000 diverse en gelauwerde vrouwen uit 33 landen op 6 continenten. IWF bevordert het leiderschap van vrouwen en pleit voor gelijkheid van vrouwen wereldwijd door talentvolle vrouwen zowel wereldwijd als lokaal met elkaar in contact te brengen. Leden zijn onder meer Fortune 500-leidinggevenden, regeringsleiders van lokaal tot staatsniveau, internationale non-profitleiders en grote namen uit de academie, kunst en wetenschappen: www.iwforum.org.

Over TIME’S UP UK

TIME’S UP is een organisatie die aandringt op veilig, eerlijk en waardig werk voor vrouwen met uiteenlopende achtergronden. Als reactie op de groei van de TIME’S UP-beweging in de VS, richtte een groep vrouwen in het Verenigd Koninkrijk – actrices, producers, schrijfsters en anderen uit de film-, televisie- en theaterindustrieën – een zusterinitiatief op. Om maximale invloed te kunnen uitoefenen, maakt dit initiatief deel uit van het TIME’S UP-merk en stelt zich ten doel om de boodschap die reeds wordt uitgedragen in de VS te versterken.

De beweging in het Verenigd Koninkrijk wil voortbouwen op de belangrijkste elementen van de solidariteitsbrief die werd uitgebracht door TIME’S UP en de verklaring van de activisten die de Globes bijwoonden. Deze verklaring benadrukte de behoefte om de connecties te onderstrepen tussen de onthullingen van intimidatie in Hollywood en de bredere, systematische aard van intimidatie en geweld tegen vrouwen in alle industrieën, contexten en landen met het besef dat dit probleem universeel is. We zoeken naar kracht in eenheid en maximale samenwerking. De verklaring van de activisten markeerde ook de manieren waarop het TIME’S UP-initiatief deel uitmaakt van een groeiend collectief van organisaties, bewegingen en leiders die zich inzetten voor het beëindigen van geweld op basis van gender. Het werk in het Verenigd Koninkrijk is volledig solidair met bestaande bewegingen: TIME’S UP UK is nu ook een onlangs opgerichte liefdadigheidsorganisatie, en als zodanig kunnen we ons werk alleen voortzetten met steun en donaties. We zijn er ons van bewust dat we momenteel geconfronteerd worden met ongekende uitdagingen, maar omdat TIME’S UP zich richt op de veiligheid van alle vrouwen op de werkplek, die nu ieders thuis omvat, hopen we dat u ons kunt steunen: www.timesupuk.org.

Over Intimacy on Set

Intimacy on Set werd opgericht in 2018 en levert diensten aan TV, film en theater in het omgaan met intimiteit, seksuele instemming en naaktheid. De oprichter van Intimacy on Set, Ita O’Brien, tevens de leidende intimiteitscoördinator van het Verenigd Koninkrijk, was de grondlegger van de rol van intimiteitscoördinator en ontwikkelt sinds 2014 beste praktijken voor intimiteit op de set, die op grote schaal wordt toegepast in de industrie. De firma, onder meer gesteund door de TIME’S UP-beweging, pleit voor veilig, eerlijk en waardig werk voor iedereen. O’Brien heeft meegewerkt aan talloze bekende producties, waaronder Normal People (BBC3/Hulu), Sex Education 1&2 (Netflix), Gangs of London (Sky Atlantic), The Great (Hulu) en I May Destroy You (BBC/HBO), en verschijnt regelmatig in nationale en internationale media als de toonaangevende woordvoerder op dit gebied: www.intimacyonset.com/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 of media@mkcorp.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr