00:02 uur 09-06-2020

International WELL Building Institute lanceert WELL Health-Safety Rating voor alle soorten gebouwen en faciliteiten

Expertise en inzichten van IWBI’s COVID-19-taskforce toegepast op de WELL Health-Safety Rating en andere initiatieven van ‘s werelds toonaangevende certificeringsinstantie voor gezonde gebouwen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Vandaag kondigde het International WELL Building Institute (IWBI) de lancering aan van de WELL Health-Safety Rating voor alle soorten gebouw en faciliteiten, een evidence-based rating met verificatie door een derde partij, gericht op operationeel beleid, onderhoudsprotocollen en ontwerpstrategieën om een post-COVID-19-omgeving aan te pakken. De WELL Health-Safety Rating is een van de eerste resultaten van IWBI’s COVID-19-taskforce, een groep van bijna 600 volksgezondheidsdeskundigen, virologen, overheidsfunctionarissen, academici, ondernemers, architecten, ontwerpers, bouwkundigen en vastgoedprofessionals, die eind maart werd opgericht om de reactie van het IWBI op de pandemie vorm te geven.

De WELL Health-Safety Rating biedt gecentraliseerde middelen en een bestuursorgaan om de inspanningen van eigenaars en exploitanten te valideren. Er wordt gebruik gemaakt van de inzichten van de IWBI COVID-19-taskforce, in aanvulling op de voorlichting over de verspreiding van COVID-19 en andere luchtweginfecties, ontwikkeld door de Centers for Disease Control and Prevention (CDC), de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Department of Health and Human Services op grond van de Occupational Safety and Health Act (OSHA), de National Institutes of Health (NIH) en toonaangevende academische en onderzoeksinstellingen, en van de kernprincipes die al zijn vastgelegd in de WELL Building Standard van het IWBI. Deelname aan het programma vereist het indienen van documenten aangaande beleid, protocollen en strategieën, voor een beoordeling door een derde partij en een jaarlijkse verificatie.

“De WELL Health-Safety Rating is een betrouwbaarheidsstempel dat aangeeft dat er maatregelen zijn getroffen voor de gezondheid en veiligheid van mensen die allerlei soorten ruimtes betreden, dat die maatregelen een wetenschappelijke basis hebben en geverifieerd zijn door een derde partij”, aldus Rick Fedrizzi, voorzitter en CEO van IWBI. “Door gebruik te maken van de beproefde strategieën bij WELL, werken we met de beste wetenschappelijke middelen die beschikbaar zijn, wat belangrijker is dan ooit.”

In juni worden registraties voor de WELL Health-Safety Rating geaccepteerd voor de meest uiteenlopende soorten gebouwen en faciliteiten, waaronder kantoren, restaurants, hotels, winkels, fabrieken, magazijnen, sportstadions, arena’s, theaters en andere uitgaansgelegenheden, scholen, meergezinswoningen, en vele andere. Projecten die momenteel WELL-geregistreerd zijn en deelnemers aan de WELL-portfolio kunnen de WELL Health-Safety Rating verdienen als onderdeel van hun reeds bestaande certificeringsinspanningen.

“Onze gebouwen en de mensen die voor ze zorgen zijn onze eerste verdedigingslinie als het gaat om onze veiligheid en gezondheid,” aldus Rachel Gutter, voorzitter van het IWBI, “de huidige pandemie maakt duidelijk dat gezondheid een materiële economische overweging is van de eerste orde. Deze twee eenvoudige waarheden liggen aan de basis van ons werk tot nu toe en zullen, samen met het harde bewijsmateriaal dat zich opstapelt, al onze toekomstige besluiten vormgeven wat betreft de wezenlijke behoefte aan betere gebouwen, levendigere gemeenschappen en sterkere organisaties”.

De WELL Health-Safety Rating is de eerste van de vele verwachte resultaten van de IWBI COVID-19-taskforce, die in de komende maanden doorgevoerd zullen worden. Tot de leden van de taskforce behoren onder meer de 17e Surgeon General van de Verenigde Staten, Dr. Richard Carmona, voormalig voorzitter en CEO van de Robert Wood Johnson Foundation Dr. Risa Lavizzo-Mourey, Dr. Jonathan Fielding van de UCLA, Joseph Allen van de Harvard School of Public Health, en milieuwetenschapper Allen Hershkowitz, PhD.

“De taskforce heeft een overweldigende hoeveelheid steun en input gekregen vanuit de hele wereld,” vertelde Dr. Richard Carmona, 17e Surgeon General van de Verenigde Staten. “Mensen ontdekken dat gebouwen krachtige werktuigen kunnen zijn voor bescherming en verbetering van de volksgezondheid. Ieder van ons heeft een verantwoordelijkheid tegenover de gehele gemeenschap om elk middel in te zetten, inclusief onze gebouwen en gemeenschapszin, voor onze eigen veiligheid en die van de mensen om wie we geven”.

“Het virus heeft vele uiteenlopende gevolgen, en niet in de laatste plaats een gevoel van onrust omdat we niet weten waar we ons nog veilig kunnen voelen,” zei Despina Katsikakis, hoofd van Occupier Business Performance bij Cushman Wakefield en lid van de COVID-19-taskforce van het IWBI. “Het behalen van deze nieuwe WELL Health-Safety Rating is een geweldige manier om vertrouwen te kweken, door te laten zien dat doorgevoerde verbeteringen een wetenschappelijke basis hebben en dat gezondheid voorop staat nu de economie weer op gang komt.”

Onlangs heeft het IWBI een tussentijdse strategie van de WELL Building Standard ter ondersteuning van de strijd tegen COVID-19 vrijgegeven, een ander belangrijk resultaat van de taskforce. Gebaseerd op het fundament van WELL, bieden deze evidence-based strategieën een bruikbaar kader voor organisaties en gemeenschappen bij het bevorderen van een veiligere en gezondere toekomst. Het IWBI breidt deze strategieën nog verder uit tot Guidelines for Preparedness and Prevention, Resilience and Recovery in verband met COVID-19 en andere luchtweginfecties. Met deze richtlijnen wordt inzicht gegeven in de wijze waarop de huidige strategieën zijn geëvolueerd en op welke punten verdere inspanningen nodig zijn.

Sinds zijn oprichting heeft het IWBI de convergentie van de bouw- en gezondheidswetenschappen bevorderd. Er staat al meer dan 51 miljoen vierkante meter in 62 landen geregistreerd onder de WELL Building Standard, de belangrijkste standaard voor gezond vastgoed. De WELL Building beweging kan inmiddels rekenen op meer dan 11.000 WELL Accredited Professionals (AP’s) en registratiehouders over de hele wereld.

Gutter merkte op dat elk project, bij het behalen van de kwalificatie, een WELL Health-Safety Rating-keurmerk krijgt van het IWBI. U kunt hier uw interesse aangeven voor de WELL Health-Safety Rating.

Over het International WELL Building Institute

Het International WELL Building Institute (IWBI) loopt voorop in de wereldwijde trend om onze gebouwen, gemeenschappen en organisaties zodanig te transformeren dat mensen er beter gedijen. De WELL v2 pilot is de nieuwste versie van de populaire WELL Building Standard (WELL), en de WELL Community Standard pilot is een classificatiesysteem op districtsschaal, dat een nieuwe wereldwijde standaard voor gezonde gemeenschappen vormt. WELL richt zich uitsluitend op de vraag hoe gebouwen en gemeenschappen, en alles wat zich daar bevindt, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen ondersteunen en over het algemeen onze gezondheid en welzijn kunnen verbeteren, in plaats van deze te schaden. IWBI brengt de wellness-wereld in beweging door het beheer van de WELL AP-certificering, het stimuleren van relevant onderzoek, de ontwikkeling van educatieve middelen en het bepleiten van beleid dat de gezondheid en het welzijn van iedereen, waar dan ook, bevordert. Meer informatie over IWBI en WELL treft u hier.

International WELL Building Institute, IWBI, de WELL Building Standard, WELL v2, WELL Certified, WELL AP, WELL, WELL Portfolio, The WELL Conference, de WELL Community Standard, WELL Workforce, WELL Health-Safety Rating en andere, en de bijbehorende logo’s zijn handelsmerken of certificeringsmerken van de non-profitorganisatie International WELL Building Institute in de Verenigde Staten en andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:

Judith Webb

media@wellcertified.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr