04:52 uur 06-02-2020

WELL bereikt belangrijke internationale mijlpaal voor ondersteuning van de volksgezondheid door betere gebouwen

Toepassing van WELL in projecten in 60 landen passeert half miljard square feet

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Het International WELL Building Institute (IWBI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het vloeroppervlak van gebouwen die officieel zijn ingeschreven en gecertificeerd volgens de WELL Building Standard (WELL) de grens van 500 miljoen square feet (46,5 miljoen vierkante meter) is gepasseerd. Deze mijlpaal volgt kort op de bekendmaking eerder deze maand dat het aantal geaccrediteerde WELL-professionals (WELL AP’s) en inschrijvingen de 10.000 is gepasseerd, hetgeen eveneens aantoont dat de wereldwijde beweging om het welzijn van mensen te bevorderen door middel van betere gebouwen en gemeenschappen en krachtigere organisaties in steeds hoger tempo groeit.

“Met meer dan 4000 projecten in bijna 60 landen, verspreid over allerlei soorten ruimtes – kantoren, scholen, hotels, woningen, enzovoort – is het duidelijk dat deze tweede golf van duurzaamheid de wind flink in de zeilen heeft,” aldus Rick Fedrizzi, Chairman en CEO van het IWBI. “Het bereiken van de mijlpaal van een half miljard square feet aan vloeroppervlak in ruimtes waar WELL wordt toegepast, zorgt voor een positieve impact op de gezondheid en het welzijn van meer mensen op meer plaatsen, en vormt de aanzet tot een verandering in de denkwijze met betrekking tot hoe we de ruimtes waar we onze tijd doorbrengen ontwerpen en gebruiken.

“Een groot deel van het succes van WELL is te danken aan onze geaccrediteerde WELL-professionals (WELL AP’s) en onze WELL Faculty, een actieve en groeiende gemeenschap die voorlichting over WELL biedt aan collega’s en cliënten uit alle delen van de wereld,” vervolgt hij. “Gekoppeld aan het marktbereik van onze meer dan 130 lidorganisaties, heeft deze gezamenlijke voortrekkersrol een cruciale rol gespeeld in het traject van het IWBI op weg naar een transformatie van de markt, waarbij de mensen om wie we geven onbetwist centraal staan bij elke beslissing die we nemen.”

In 2019 werden bijna vier maal zoveel nieuwe projecten geregistreerd waarbij werd gestreefd naar het navolgen van WELL als in 2018.

“Halverwege op weg naar een miljard is een belangrijke mijlpaal, maar wat echt opmerkelijk is, is de snelheid waarmee de normen worden omarmd,” aldus Rachel Gutter, President van het IWBI. “WELL deed haar intrede in 2014, en het duurde pakweg vier jaar om de mijlpaal van 250 miljoen square feet (ruim 23 miljoen vierkante meter) te bereiken, maar de verdubbeling daarvan tot een half miljard nam slechts een jaar in beslag. Dat is op zich al een krachtig marktsignaal, maar het is vooral een indicatie van de ongekende opkomst van een toegewijde wereldwijde gemeenschap die zich inzet voor investering in gezondheid.”

Om deze groei en dit momentum verder uit te bouwen, maakt het IWBI tevens gebruik van nieuwe mogelijkheden tot samenwerking om prioriteitsmarkten te bereiken en de voordelen van het realiseren van betere gebouwen op grotere schaal te realiseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

“We bouwen aan een wereldwijde beweging om het streven om betere gebouwen te realiseren om het welzijn van alle mensen te bevorderen, te verwezenlijken,” aldus Gutter. “We weten dat we dat niet alleen kunnen. Daarom kondigden we vorig jaar een samenwerkingsverband met partners uit de ondernemerswereld aan om een brug te slaan naar duurzaamheid en gezondheid door WELL op te nemen in de Enterprise Green Communities Criteria 2020, de toonaangevende bouwnorm voor de constructie van betaalbare groene woningen in het hele land.” Op dit moment wordt Enterprise Green Communities-certificering verplicht gesteld of gestimuleerd in 27 Amerikaanse staten en in Washington D.C. voor ontwikkelingsprojecten voor betaalbare woningen die worden ondersteund met publieke middelen. Vanaf oktober ontvangen projecten die voldoen aan deze vereisten ook WELL-certificering.

“Door onze aanhoudende groei in alle opzichten is het nu belangrijker dan ooit tevoren dat we een tijd en plaats vinden waar onze gemeenschap de kracht van deze beweging kan ervaren,” aldus Fedrizzi. “Daarom komen we over slechts twee maanden bijeen in Scottsdale, Arizona, voor de lancering van The WELL Conference, een bijeenkomst die is opgezet om de mensen en organisaties die ons helpen een verandering teweeg te brengen in de wereld te inspireren, te verkwikken en in het zonnetje te zetten.”

In samenwerking met de American Society of Interior Designers (ASID) en Emerald Expositions (Emerald) brengt The WELL Conference professionals op het gebied van architectuur, design en techniek bijeen, tezamen met vastgoedontwikkelaars, bedrijfsfunctionarissen, beoefenaars van openbare gezondheidszorg en technologiebedrijven. Tijdens het evenement staat het idee dat onze gebouwen en gemeenschappen fundamenteel zijn voor gezondheid en welzijn centraal en worden vertegenwoordigers uit uiteenlopende branches en sectoren verenigd rond een gemeenschappelijke missie.

“Met het oog op de enorme stappen die zijn gezet in de slechts vijf jaar sinds de oprichting van WELL, kijken we met hoge verwachtingen uit naar wat dit nieuwe decennium zal brengen,” aldus Fedrizzi. “Elk nieuw project, elke nieuwe geaccrediteerde WELL-professional (WELL AP), elke WELL Faculty en elk IWBI-lid helpt ons meerdere stappen voorwaarts te maken op weg naar de verwezenlijking van onze missie. En aangezien onze missie het verbeteren van de gezondheid van mensen is, is elke mijlpaal het vieren waard.”

Over het International WELL Building Institute

Het International WELL Building Institute (IWBI) leidt de internationale beweging om veranderingen teweeg te brengen in onze gebouwen, gemeenschappen en organisaties om het welzijn van mensen te bevorderen. WELL v2 is de nieuwste versie van de populaire WELL Building Standard. De WELL Community Standard is een proefproject voor het beoordelen van districten die als nieuwe maatstaf dient voor gezonde gemeenschappen. WELL is volledig gericht op de manieren waarop gebouwen en gemeenschappen, en alles wat zich daarin bevindt, ons comfort kunnen verbeteren, kunnen aanzetten tot betere keuzes, en gezondheid en welzijn in het algemeen kunnen bevorderen in plaats van deze te ondermijnen. IWBI mobiliseert de welzijnsgemeenschap door middel van het accrediteren van WELL-professionals, het uitvoeren van toepasselijk onderzoek, het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal, en het pleiten voor beleid dat gezondheid en welzijn bevordert, waar dan ook. IWBI neemt deel aan het Global Compact van de Verenigde Naties, ‘s werelds grootste initiatief voor verantwoord zakendoen, en helpt bedrijven bij hun streven naar het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties door middel van toepassing van WELL. Meer informatie over WELL is hier te vinden.

International WELL Building Institute, IWBI, de WELL Building Standard, WELL v2, WELL Certified, WELL AP, WELL, WELL Portfolio, The WELL Conference, de WELL Community Standard en andere aanduidingen, alsmede de aanverwante logo’s, zijn handelsmerken of waarmerken van International WELL Building Institute pbc in de Verenigde Staten en andere landen.

Contacts

Jamie Matos, 646.827.2955

media@wellcertified.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr