09:23 uur 17-10-2018

IWBI lanceert wereldwijd netwerk van adviseurs voor WELL Portfolio

–Vooraanstaande experts gaan adviseren over ontwerp en implementatie van proefproject voor nieuw traject voor meerdere gebouwen in een enkel portfolio

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–Het International WELL Building Institute™ (IWBI™) heeft vandaag de vorming aangekondigd van een wereldwijd adviesnetwerk om de implementatie van het WELL Portfolio™ Pathway-proefproject, een nieuw gestroomlijnd traject voor WELL Certification™ voor meerdere nieuwe of bestaande gebouwen en huurruimtes in een enkel portfolio, vorm te geven en te bevorderen.

WELL Portfolio, dat de afgelopen maand werd aangekondigd, wordt uitgegeven als onderdeel van het WELL v2™-proefproject, de nieuwste versie van de WELL Building Standard™ (WELL™). Het maakt deel uit van een reeks verbeteringen aan WELL die tegemoet komt aan de groeiende vraag in de bouwsector voor een programma dat eigenaren, ontwikkelaars en huurders helpt bij het stroomlijnen en opschalen van gezondheids- en welzijnsupgrades aan hun vastgoedactiva. Het adviesnetwerk bestaat uit een verzameling professionals, beoefenaars en deskundigen uit verschillende industrieën en sectoren, die elk een termijn van een jaar zullen dienen.

“Sinds we WELL hebben gelanceerd, hebben we een enorm veel interesse kunnen waarnemen van wereldwijde bedrijven die willen zorgen voor dezelfde voordelen voor gezondheid en welzijn in hun portfolio’s,” aldus Rick Fedrizzi, voorzitter en CEO van IWBI. “De inzet van onze early adopters die hun kennis nu delen in deze adviserende rol, zal dit proces efficiënt laten werken voor meer bedrijven en een positief effect hebben op meer mensen in alle uithoeken van de wereld.”

Vorige maand maakte IWBI de deelnemers aan het proefproject bekend, waaronder Barclays, Brandywine Realty Trust, CBRE Global Investors en CBRE, Charter Hall, Forest City Realty Trust, Gro, Investa, JLL Asia Pacific, het door Lendlease beheerde Australian Prime Property Fund (APPF) Commercial, Milliken, Miron Construction Co., Inc., Prologis, Inc., Shaw Industries en SL Green Realty Corp.

Eerder dit jaar gaf IWBI haar conceptadviezen een naam. Het gaat om een netwerk van professionals dat helpt bij het onderzoeken van, beter inzicht krijgen in en uiteindelijk nauwkeuriger kwantificeren van de gevolgen van specifieke intenties op het gebied van gezondheid die zijn vastgelegd in de 10 WELL-concepten: lucht, water, voeding, daglicht, beweging, thermisch comfort, materialen, geluid, geest en gemeenschap.

“Toen we WELL v2 lanceerden, erkenden we dat als het gaat om de menselijke gezondheid, we nooit kunnen stoppen met leren,” voegde Fedrizzi toe. “Door te luisteren naar onze goed geïnformeerde en toegewijde gemeenschap van gedachteleiders en experts, hebben we een nieuwe stap vooruit gezet in ons traject om de gezondheid van de mens in gebouwen te verbeteren.”

Het WELL Portfolio-adviesnetwerk omvat:

Rahul Agrawal, hoofd Workplace Strategy, Planning & Projects, BNP Paribas (New York, NY); Jennifer Berthelot-Jelovic, President en CEO, A SustainAble Production, LLC (ASAP) (Los Angeles, CA); Frances Cabrera, Operational Governance Manager, VP, CRES & Location Strategy, Barclays (New York NY); Matthew Clifford, hoofd Energy & Sustainability Services, JLL Asia Pacific (Australië); Andrew Cole, General Manager Sustainability, Investment Management, Lendlease (Australië); Tim Conway, VP Sustainability, Shaw Industries (Columbus, OH); Duane Desiderio (Washington, D.C.); Jessica Elengical, hoofd ESG Strategy, Alternatives, DWS Group (New York, NY); Billy Grayson, Executive Director, Center for Sustainability & Economic Performance, Urban Land Institute (Washington, D.C.); Alex Grella, General Manager University City, Brandywine Realty Trust (Philadelphia, PA); Tim Habraken, Associate Director Sustainability, CBRE (Amsterdam, Nederland); Tom Hicks, Founding Principal & Managing Director, The Mabus Group (Washington, D.C.); Philip Ivey, Global Strategic Sustainability Leader, Global Floor Covering Division van Milliken (Atlanta, Georgia); Nina James, General Manager, Corporate Sustainability, Investa (Australië); Theresa Lehman, Director Sustainable Services, Miron Construction (Neenah, WI); John Mandyck, CEO, Urban Green Council (New York, NY); Kelly McCarthy, Director, IRIS, Impact Measurement & Management, Global Impact Investing Network (GIIN) (New York, NY); Joyce Mihalik, VP Design Services, Forest City Realty Trust (Cleveland, OH); Chris Moriarty, Director of Insight, British Institute of Facilities Management (BIFM) (Verenigd Koninkrijk); Lara Muller, CEO, Blue Building Institute (BBI), (Den Haag, Nederland); Ryan Picarella, CEO, Wellness Council of America (WELCOA) (Omaha, NE); Oliver Pye, Associate Director, Evora Global (Verenigd Koninkrijk); Tony Short, Workplace Project Manager, Charter Hall (Australië); Grant Stevens, Managing Director, Global Construction Management & Development, Prologis, Inc (Denver, CO); Laura Vulaj, Senior Vice President & Director Sustainability voor SL Green (New York, NY); Dick Watson, Director, Wellbeing Operations, Aetna (Hartford, CT)

Over IWBI en WELL

Het International WELL Building Institute™ (IWBI™) leidt de wereldwijde beweging om onze gebouwen en gemeenschappen te transformeren op manieren die mensen helpen bloeien. Het WELL v2™-proefproject is een recent gelanceerde versie van de populaire WELL Building Standard™ (WELL™), die aan de markt aangeboden zal blijven worden, samen met het WELL Community Standard™-proefproject, een classificatiesysteem op wijkschaal dat een nieuw wereldwijd referentiepunt vormt voor gezonde gemeenschappen. WELL is exclusief gericht op de manier waarop gebouwen en gemeenschappen, en alles wat erin zit, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen bevorderen en over het algemeen onze gezondheid en ons welzijn kunnen verbeteren in plaats van te schaden. IWBI mobiliseert en brengt de gemeenschap voor welzijnsvastgoed bijeen door beheer van de WELL AP™-referentie, het streven naar toepasbaar onderzoek, de ontwikkeling van educatieve middelen en pleitbezorging voor beleid dat overal de gezondheid en het welzijn bevordert. Voor meer informatie en nieuws betreffende IWBI en WELL kunt u hier terecht.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Media
International WELL Building Institute
Jamie Matos
jamie.matos@wellcertified.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr