11:44 uur 01-06-2018

IWBI lanceert WELL v2™

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–

–Nieuwe versie van de WELL Building Standard™ aanpasbaar, toegankelijk en betaalbaarder om gezondere toekomst voor iedereen te bevorderen

Het International WELL Building Institute™ (IWBI™) heeft vandaag wereldwijd de WELL v2™-proefversie gelanceerd en gevierd met fanfare in New York, Beijing, Londen en Sydney. De onthulde proefversie is de volgende versie van de baanbrekende WELL Building Standard™, het eerste beoordelingssysteem om zich uitsluitend te richten op de impact van gebouwen op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Deze tweede iteratie omvat een volledige reeks verbeteringen die het wereldwijde doel van het IWBI bevorderen om te bouwen aan een gezondere toekomst voor iedereen. WELL v2 is gebaseerd op de belangrijkste lessen die zijn getrokken uit de bijna 1.000 projecten die zijn geregistreerd of gecertificeerd in 34 landen over de hele wereld. Gebruikers kunnen zich vanaf vandaag registreren voor WELL v2.

“Sinds onze lancering in 2014 hebben we veel geleerd van de duizenden WELL-gebruikers, -beoefenaars en -onderzoekers die WELL hebben omarmd als een hulpmiddel voor het maken van gebouwmechanismen die gezondheids- en welzijnsvoordelen voor iedereen opleveren,” aldus Rachel Gutter, Chief Product Officer van IWBI. “WELL v2 is onze poging om de nieuwste kennis, toonaangevend onderzoek, nieuwe technologie en geavanceerde bouwpraktijken te consolideren om de voordelen van WELL-gebouwen uit te breiden naar meer mensen op meer plaatsen.”

WELL v2 is een echt wereldwijd beoordelingssysteem. De bedoeling erachter is om projectteams in staat te stellen de interventies na te streven die het belangrijkst zijn voor hun project en hun gemeenschap, zonder de alomvattende en op bewijs gebaseerde aanpak en inzet voor prestatieverificatie van WELL op te offeren. Verfijningen en verbeteringen aan het beoordelingssysteem omvatten:

  • Een nieuwe serie functies met minder randvoorwaarden en gewogen optimaliseringen..
  • Een consolidatie van meerdere proefversies in één WELL en verbeteringen aan de ‘All Projects In’-benadering die vorig jaar werd geïntroduceerd.
  • Nieuwe trajecten om intenties te bereiken, met zeer gerichte aandacht voor de haalbaarheid voor bestaande gebouwen en commerciële interieurs.
  • Een optionele evaluatie in vroegtijdige fase voor projecten die een WELL D&O™-aanduiding willen behalen die de voortgang in de richting van WELL-certificering bevestigt en viert.
  • Een nieuwe aanpak ten aanzien van prestatiecontrole waardoor voor projecten lokale leveranciers kunnen worden gecontracteerd.
  • Een verplichting tot billijkheid door middel van markt- en sectorspecifieke prijzen, een focus op localisatie en de introductie van een dynamische scorekaart.
  • Een uitgebreide en significante aanpassing van de prijsbepaling, inclusief een nieuwe abonnementsoptie.

“Het IWBI-team heeft zich onvermoeibaar ingezet om de deskundige bijdragen samen te voegen van onze wereldwijde gemeenschap van gebruikers, onderzoekers en gedachteleiders wiens hands-on betrokkenheid bij WELL v2 van begin tot eind duidelijk is,” stelde Rick Fedrizzi, CEO en Chairman van IWBI. “Het resultaat is een beoordelingssysteem dat eenvoudiger en duidelijker is en gericht op de aspecten die de grootste impact hebben, en dat is ontworpen voor een verbeterd rendement voor elke statistiek. Ik ben vooral enthousiast over de aanzienlijke kostenbesparingen die zijn ingebouwd, die de introductie helpen stimuleren en de toegankelijkheid van WELL voor meer marktsectoren vergroten.”

In Europa heeft WELL voor innovaties gezorgd in de bouw-, ontwerp- en constructie-industrie door projecten te voorzien van aanpasbare benaderingen voor het aanpakken van geografische en culturele gezondheidsproblemen. Bijna 200 projecten in 14 landen houden zich bezig met WELL, wat neerkomt op een kwart van de wereldwijde oppervlakte van WELL-projecten. De sterke groei van WELL in het afgelopen jaar werd geleid door early adopter-markten, met name Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland, evenals een snelle nieuwe expansie in Polen, Zweden en Ierland. Finland, Duitsland, Hongarije, Italië en Noorwegen hebben hun eerste projecten geregistreerd en de markten in Tsjechië en Slowakije worden gedreven door sterke lokale industrieleiders.

“Met deze veranderingen scherpt WELL v2 ons vermogen om ingrijpende veranderingen in gebouwen en gemeenschappen te bewerkstelligen aan op manieren die mensen helpen te bloeien,” gaf Fedrizzi te kennen. “We kijken uit naar de feedback van de markt terwijl we deze proeffase doorlopen.”

Ga voor meer informatie over WELL v2 naar https://v2.wellcertified.com.

Over IWBI

Het International WELL Building Institute (IWBI) leidt de wereldwijde beweging om onze gebouwen en gemeenschappen te transformeren op manieren die mensen helpen bloeien. De WELL v2-proefversie is een recent gelanceerde versie van de populaire WELL Building Standard, die nog steeds op de markt wordt aangeboden, en de WELL Community Standard-proefversie, een beoordelingsysteem op districtsniveau dat een nieuwe wereldwijde norm stelt voor gezonde gemeenschappen. WELL richt zich uitsluitend op de manieren waarop gebouwen en gemeenschappen, en alles wat erin zit, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen bevorderen en in het algemeen onze gezondheid en ons welzijn kunnen verbeteren en niet in gevaar brengen. IWBI mobiliseert en brengt de welzijnsgemeenschap bijeen door het beheer van de WELL AP-credential, het streven naar toepasbaar onderzoek, de ontwikkeling van educatieve middelen, en pleitbezorging voor beleidsrichtlijnen die overal de gezondheid en het welzijn bevorderen.

ADDENDUM – Europa:

Virginie Scaglia van HRO Frankrijk stelde: “WELL-certificering biedt een uitstekend platform om onze inzet te tonen voor het bieden van een gezonde werkplek en voor de naleving van de hoogste milieunormen bij het ontwerp, de constructie en de activiteiten van gebouwen. Toen we aan ons traject begonnen, wisten we dat we wilden dat SCENEO een vooraanstaande plaats inneemt op het gebied van geavanceerde bouwwetenschap en -technologie. WELL-certificering heeft ons geholpen een concurrentievoordeel te behalen op de vastgoedmarkt in Parijs, ons leiderschap in de duurzaamheidsbeweging te benadrukken en, nog het belangrijkste, de gezondheid en het welzijn van huurders en werknemers te verbeteren. WELL past perfect bij ons.”

“Toen we verhuisden naar onze nieuwe werkplek in het centrum van Londen, waren we vastbesloten dat de ervaring voor onze medewerkers aanzienlijk anders zou zijn dan voorheen. We hebben gebruik gemaakt van WELL als onderdeel van een bredere strategie om een omgeving te creëren die de gezondheid bevordert, fysieke activiteiten vergemakkelijkt en de samenwerking stimuleert. Wat ontstond, was een organisatorische transformatie die heeft bijgedragen aan het verbeteren van de tevredenheid en productiviteit van de werknemers en het nakomen van onze duurzaamheidsverplichtingen. Als gevolg hiervan is onze Landsec-werkplek het eerste commerciële kantoor ter wereld dat zowel WELL Certified Silver als BREEAM Outstanding heeft bereikt, waarmee een wereldwijde maatstaf voor gezonde, duurzame kantoorruimte is ingesteld,” verklaarde Ed Dixon, Sustainability Insights Director, Landsec.

Chris Hiatt, directeur van Landid, merkte op: “Als het eerste gebouw in het Verenigd Koninkrijk om de WELL Core & Shell-certificering te bereiken, stelt The Porter Building een nieuwe norm voor het ontwerp en de ontwikkeling van kantoren. De werkruimte zal een positieve invloed hebben op de bedrijfsprestaties door behoud en aantrekking en welzijn en productiviteit van de medewerkers, en zal tegemoetkomen aan de ambities van het allerbeste talent. Welzijn is in de afgelopen jaren een steeds belangrijker onderdeel geworden van werkplekstrategieën, als gevolg van een bredere culturele verschuiving naar een gezondere levensstijl. We verwachten dat over vijf jaar alle nieuwe kantoorgebouwen zullen streven naar WELL-certificering, net zoals op dit moment van nieuwe gebouwen verwacht wordt dat ze aan de hoogste duurzaamheidsnormen voldoen. Welzijn wordt gewoonweg een onderdeel van de taal van kantoorontwerp, en we zijn er erg trots op dat we een leidende rol kunnen spelen bij die transformatie.”

“Hier in Scandinavië hebben we de zuiverste buitenlucht en de natuur in combinatie met een actieve levensstijl. Maar in feite hebben we deze buitengesloten omdat we 22 uur per dag binnen doorbrengen. Als eerste WELL-gecertificeerd kantoor in de Scandinavische landen willen wij bij Green Building Partners het voortouw nemen in Scandinavië en laten zien dat het belangrijk is om binnenruimten te ontwerpen die niet alleen milieu- en energievriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk. De kracht van de WELL Building Standard is dat deze holistisch is. De concepten hebben ons geholpen een kantoor en manieren van werken te ontwerpen die het welzijn, de creativiteit en de productiviteit van onze medewerkers op allesomvattende wijze verbeteren,” aldus Konsta Tuokko, Senior Consultant bij Green Building Partners.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

IWBI (Europa)
Kristen Coco, +44 (0) 7377 815 047
kristen.coco@wellcertified.com
of
IWBI (Noord-Amerika)
Callie Stanton, 646-654-3438
cstanton@nikecomm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr