11:24 uur 26-05-2020

Alpega’s vrachtbeurs, Teleroute, introduceert een API-interface en een nieuwe mobiele app om hun toenemende aantal klanten te helpen nog efficiënter te werken

DE ALPEGA GROUP BLIJFT INZETTEN OP TECHNOLOGISCHE INNOVATIE OM TOEGEVOEGDE WAARDE TE BIEDEN AAN DE TRANSPORTSECTOR

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– In hun streven om te blijven inspelen op de behoeften van hun steeds groter wordende groep klanten, komt Teleroute, een van de belangrijkste vrachtbeurzen in Europa, met twee belangrijke verbeteringen aan hun huidige aanbod: een geavanceerde API-interface en een vernieuwde versie van hun mobiele app. Beide oplossingen zijn bedoeld om op een efficiëntere manier transportdeals te sluiten en nieuwe businesspartners te vinden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200526005343/nl/

Teleroute, one of the leading freight exchanges in Europe launched an advanced API interface and a new version of its mobile application. (Photo: Business Wire)

Teleroute, one of the leading freight exchanges in Europe launched an advanced API interface and a new version of its mobile application. (Photo: Business Wire)

Vandaag de dag is het essentiëler dan ooit voor expediteurs en transportbedrijven om snel te kunnen inspelen op de toenemende eisen van hun klanten. Met de nieuwe API-interface van Teleroute kunnen bedrijven veel tijd besparen en fouten voorkomen door hun vrachten direct vanuit hun TMS (Transport Management System) te publiceren op de vrachtbeurs. Daarnaast kunnen bedrijven via de interface nieuwe gekwalificeerde partners vinden om meer businesskansen en een stabiel netwerk voor samenwerking te creëren om al hun transportactiviteiten te optimaliseren. De nieuwe API-interface is geïntegreerd met meer dan 50 TMS-oplossingen en brengt geen extra kosten met zich mee voor de klanten van Teleroute.

Het zal niet als een verrassing komen dat steeds meer transportbedrijven moeite hebben om vrachten te vinden en veel lege ritten hebben. Om klanten in deze situatie te helpen, heeft Teleroute de bestaande mobiele app verbeterd en kunnen de gebruikers nu meerdere vrachtzoekopdrachten tegelijk uitvoeren en kunnen ze met één klik contact opnemen met de aanbieder van de vracht en hun vrachtwagencapaciteit aanbieden. Daarnaast geeft deze nieuwe mobiele app ook toegang tot de vele vrachten en voertuigen die aangeboden worden op Wtransnet, de nummer 1 vrachtbeurs in Spanje en Portugal en eveneens onderdeel van de Alpega Group.

Beide oplossingen onderschrijven de toewijding van Teleroute om te blijven investeren in technologie die de transportsector echt vooruit helpt. Fabrice Douteaud, COO marketplace van de Alpega Group, zegt hierover het volgende:

“Onze missie is om de transportsector te voorzien van slimme tools die samenwerking mogelijk maken en onze klanten helpen bij hun dagdagelijkse uitdagingen. Met dit doel voor ogen werken we elke dag opnieuw hard aan het verbeteren van de voordelen van ons platform om nog meer toegevoegde waarde te bieden.”

Over Alpega

De Alpega Group is een wereldwijde leverancier van logistieke software die modulaire oplossingen aanbiedt voor elke complexe logistieke en transportbehoefte. Door het samenbrengen van de beste oplossingen en hun marktkennis heeft de Alpega Group het enige schaalbare end-to-end-softwarepakket voor de transportsector ontwikkeld.

Het Alpega TMS-systeem stelt transportprofessionals in staat om de logistieke en supply chain-processen te beheren. De software transformeert internationale en lokale supply chains in collaboratieve ecosystemen waarin alle betrokken partijen worden samengebracht. Dankzij de unieke schaalbaarheid en de best-of-breed standalone-oplossingen van Alpega TMS zijn verladers verzekerd van een systeem dat mee-evolueert met hun behoeften, ongeacht de complexiteit van hun logistieke processen. Onze vrachtaanbestedingsoplossing, TenderEasy, biedt een eersteklas oplossing voor het sourcen van leveranciers van lucht-, land- en zeetransport. De vrachtbeurzen 123cargo, Teleroute en Wtransnet op hun beurt zijn toonaangevende Europese marktplaatsen die spotzendingen en voertuigcapaciteit met elkaar matchen.

Dankzij deze platformen, de bijbehorende gegevensstromen en onze meer dan 30 jaar ervaring in transport, kunnen we bedrijven helpen hun supply chain-planning en -uitvoering te optimaliseren en tegelijkertijd te profiteren van lagere kosten en een betere zichtbaarheid. Alle oplossingen van Alpega kunnen met elkaar worden gecombineerd voor nog meer toegevoegde waarde voor de klant. Onze community van 80.000 transporteurs en 200.000 leden staat elke dag elektronisch met elkaar in verbinding om hun kritieke transportprocessen succesvol te beheren. Alpega is wereldwijd actief in 80 landen en heeft meer dan 500 personen met 31 verschillende nationaliteiten in dienst.

Meer informatie is te vinden op www.alpegagroup.com.

Contacts

Alpega s.a./n.v.
Teleroute
Verónica Rodríguez

Hoofd Brand & Communications

veronica.rodriguez@alpegagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr