13:09 uur 14-02-2020

Teleroute, onderdeel van de Alpega Group, introduceert de dienst betalingsgarantie

Vanaf nu kunnen transporteurs zichzelf beschermen tegen wanbetalers

BARCELONA, Spanje–(BUSINESS WIRE)– Teleroute, de nummer 1 vrachtbeurs in Europa, heeft de lancering van de dienst Betalingsgarantie voor transporteurs aangekondigd. Deze unieke, nieuwe dienst zorgt ervoor dat transporteurs beschermd zijn in geval van betalingsverzuim en maakt deel uit van de visie van Teleroute om een volwaardig samenwerkingsnetwerk voor de transportsector op te bouwen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200214005221/nl/

Fabrice Douteaud, COO Freight Exchanges Alpega Group (Photo: Business Wire)

Fabrice Douteaud, COO Freight Exchanges Alpega Group (Photo: Business Wire)

Teleroute is een samenwerking aangegaan met Coface, een wereldwijde leider op het gebied van kredietverzekeringen, om een oplossing aan te bieden waarmee transporteurs hun betalingen voor transporten via de vrachtbeurs kunnen waarborgen.

Bij de lancering van de dienst Betalingsgarantie zei de Chief Operating Officer van Alpega, Fabrice Douteaud: “Teleroute is de grootste vracht- en voertuigenbeurs van Europa voor binnenlandse en internationale routes en biedt talloze kansen voor transporteurs. We weten echter dat het stressvol kan zijn om te werken met een expediteur waar je weinig van af weet en daarom hebben we Betalingsgarantie ontwikkeld. Deze nieuwe dienst is uniek voor de markt en betekent dat transporteurs kunnen ingaan op de lucratieve aanbiedingen die er zijn, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over betaling. Het is een geweldige manier om de markt te openen en bedrijven te helpen het beste te halen uit de mogelijkheden die er zijn.”

Transporteurs kunnen de Betalingsgarantie per geval online aanvragen en krijgen direct feedback over de kosten en de dekking. De mogelijkheid om de betaling voor specifieke transporten te garanderen, stelt transporteurs in staat om hun diensten tegen concurrerendere prijzen aan te bieden en de kosten voor verladers en expediteurs effectief te verlagen.

Wtransnet, de toonaangevende vrachtbeurs in Spanje en Portugal, biedt de Betalingsgarantiedienst al ruim 15 jaar aan en het is een van de populairste functies van het platform. Wtransnet werd in 2018 onderdeel van de Alpega Group en naast soortgelijke initiatieven met Bursa en 123Cargo, de toonaangevende vrachtbeurs in Roemenië, illustreert dit project het streven om best practices uit de hele sector toe te passen.

Met de introductie van de dienst Betalingsgarantie versterkt Teleroute zijn positie als de nummer 1 vrachtbeurs van Europa en benadrukt het zijn doelstelling om een volwaardig samenwerkend transportnetwerk op te bouwen. Teleroute voorziet niet alleen in een oplossing voor spottransporten, maar biedt meer dan 70.000 transportbedrijven een aanzienlijke toegevoegde waarde in hun dagelijkse activiteiten door middel van een slim en gebruiksvriendelijk platform dat de vraag en aanbod van ladingen en voertuigen in realtime publiceert.

Over Alpega

De Alpega Group is een toonaangevend, wereldwijd opererend softwarebedrijf voor de logistieke sector dat end-to-end-oplossingen aanbiedt voor alle mogelijke transportvraagstukken, waaronder transportbeheersystemen (TMS) en vrachtbeurzen. Met de softwareoplossingen voor transportbeheersystemen (TMS) inet en Transwide kunnen bedrijven in contact komen met een uitgebreid netwerk van logistieke dienstverleners en kunnen ze hun complexe supplychain-beheer digitaliseren. Deze systemen zorgen voor realtimevisibiliteit van de inkomende en uitgaande goederenstroom en verbinden vrachtwagenchauffeurs en logistieke dienstverleners naadloos met verladers. De vrachtbeurzen Teleroute, Wtransnet, Bursa en 123cargo fungeren als marktplaatsen voor het matchen van vrachten en transportcapaciteit. Met TenderEasy kunnen verladers op een eenvoudige manier e-tenders versturen naar transporteurs. Alle bovenstaande oplossingen kunnen gecombineerd worden voor nog meer meerwaarde voor de klant. Onze gebruikerscommunity van 80.000 transporteurs en verladers en 200.000 leden is dagelijks digitaal verbonden om hun cruciale transportprocessen voor 108.000.000 orders per jaar succesvol te kunnen beheren. Alpega is wereldwijd actief in 80 landen en heeft ongeveer 500 personen van 31 verschillende nationaliteiten in dienst.

Ga voor meer informatie naar www.alpegagroup.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alpega s.a./n.v.
Teleroute
Verónica Rodríguez

Hoofd Brand & Communications

veronica.rodriguez@alpegagroup.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr