11:00 uur 14-04-2020

Nieuwe GIGABYTE-laptops winnen Red Dot Design Awards 2020

TAIPEI, Taiwan–(BUSINESS WIRE)– Het toonaangevende merk voor personal computers, GIGABYTE, heeft onlangs de Red Dot Design Award 2020 ontvangen voor twee laptops van de AERO-lijn: AERO 15 OLED en AERO 17; en voor twee professionele gaming-laptops: AORUS 15G en AORUS 17X. De erkenning bevestigt verder de rol van GIGABYTE als marktleider in de laptopindustrie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200414005035/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Er waren meer dan 6.500 inzendingen uit 60 landen die meededen aan de Red Dot Design Awards van dit jaar. GIGABYTE zet zich in voor het produceren van de AERO Creator Laptop- en AORUS Gaming Laptop-lijnen in Taiwan. Met hun ultradunne bezel, Xrite Pantone-kleurkalibratie, Microsoft Azure AI en andere toonaangevende technologieën, zijn de laptops van GIGABYTE al bekroond met de European Hardware Awards voor Best Notebook en hebben ze ook Taiwan Excellence Awards ontvangen. De notebooks zijn nu onderscheiden met de Red Dot Design Award 2020.

AORUS: gaming-laptops opnieuw gedefinieerd

AORUS-laptops zijn snel en krachtig, met schermen die een hoge verversingssnelheid bieden in combinatie met uitzonderlijke mechanische toetsenborden. In 2020 gaat AORUS een stap verder door samen te werken met G2 Esports, een professioneel wereldwijd esports-team, om een speciaal gebouwde gaming-laptop te ontwikkelen die voldoet aan de behoeften van professionele gamers. Het uitgebreide en integratieve ontwerpconcept was cruciaal voor GIGABYTE voor het winnen van de prijs.

Bij het productontwerp gaat het helemaal om de extreme prestaties, waarbij de vlaggenschip AORUS 17X geïnspireerd is op superauto’s en een straaljager. Het chassis is gemaakt met behulp van CNC (Computer Numerical Control)-technologie, en dit volledig aluminium chassis past perfect in een robuust frame met gedefinieerde hoeken. De laptop is van top tot teen voorzien van RGB LED-lampjes die de overweldigende snelheid en kracht van de vlaggenschiplaptop tonen.

De tweede winnende laptop, de gloednieuwe AORUS 15G, is een professionele gaming-laptop voor on-the-road gamers: hoewel hij ook is uitgerust met een mechanisch toetsenbord, is de AORUS 15G lichter en heeft hij een langere acculevensduur. Het ontwerp van de AORUS 15G is ook geïnspireerd op sportwagens, waarbij de zijkant van het chassis is verfraaid met faux raceautokenmerken om een gevoel van extreme sport te creëren en tegelijkertijd een vleugje minimalistisch modernisme toe te voegen.

AERO: een evenwicht tussen prestaties en mobiliteit

De esthetiek van de creator laptops in de AERO-lijn is geïnspireerd op sciencefictionfilms. Het volledig aluminium chassis is afgewerkt met NIL (Nano-Imprint Lithography) en biedt superieure kwaliteit die eenvoudig maar zeker niet teleurstellend is. Steven Chen, VP van GIGABYTE’s Mobile Business Center, verklaarde dat de schoonheid van AERO-laptops ligt in ‘meer mogelijkheden’ en daarom moeten ze voorzien zijn van een lichtere behuizing en een accu met een lange levensduur, en geweldige prestaties bieden, zonder enig gevaar op oververhitting.

De AERO-lijn is in veel opzichten goed uitgebalanceerd. Beeldend kunstenaar Rus Khasonov werd door AERO geïnspireerd om video’s te maken met de AERO 15 OLED: “Met AERO kan ik weergeven met After Effects en tegelijkertijd bewerken met Photoshop. Ik ben diep onder de indruk dat zo’n licht frame zulke prestaties kan bieden.”

De volledige serie creator laptops van AERO, inclusief de 15″ AERO 15 OLED en 17″ AERO 17 HDR met 4K-monitoren, evenals de AERO 15 en AERO 17 met FHD-monitoren, zijn beschikbaar vanaf 16 april. De krachtpatser op het gebied van grafische kaarten, NVIDIA, vergroot de voordelen voor ontwikkelaars en belooft drie maanden gratis toegang tot Adobe Creative Cloud aan iedereen die de met RTX Studio uitgeruste modellen koopt. Raadpleeg de officiële website voor meer informatie: https://www.gigabyte.com/Laptop

– EINDE –

Over GIGABYTE

GIGABYTE is een ingenieur, visionair en leider in de technische wereld die zijn hardware-expertise, gepatenteerde innovaties en sectorleiderschap gebruikt om te creëren, te inspireren en vooruit te komen. Bekend om meer dan 30 jaar bekroonde uitmuntendheid is GIGABYTE een hoeksteen in de HPC-gemeenschap en biedt het bedrijven server- en datacenterexpertise om hun succes te versnellen. In de voorhoede van de evoluerende technologie is GIGABYTE toegewijd aan het bedenken van slimme oplossingen die digitalisering van edge naar cloud mogelijk maken en klanten in staat stellen digitale informatie vast te leggen, te analyseren en om te zetten in economische gegevens die de mensheid ten goede kunnen komen en ‘Upgrade Your Life’. Ga naar https://www.gigabyte.com/ voor meer informatie.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Pers:
Kristy Chen (kristy.chen@gigabyte.com)

Claire Lai (claire.lai@gigabytenb.com)

Alex Lin (Alex.lin@gigabytenb.com)

Check out our twitter: @NewsNovumpr